НАЧАЛО Финтех

Circle придобиват стартъп за крипто инфраструктура

юни 11, 2022 11:37 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Circle придобиват стартъп за крипто инфраструктура

Circle, емитентът на стабилната монета USD Coin (USDC), се съгласи да придобие Cybavo, стартъп за крипто инфраструктура, който обслужва институционални клиенти.

В публикация в блог, публикувана днес, Джереми Алeр, съосновател и главен изпълнителен директор на Circle, заяви, че придобиването на Cybavo ще помогне на Circle да развие собствените си технологични възможности и да обслужва повече клиенти. Условията на сделката не бяха оповестени и се очаква тя да приключи на по-късна дата.

Cybavo е основана през 2018 г. в Сингапур и предлага редица услуги, включително крипто попечителство, стейкинг и блокчейн инфраструктура. Клиентите ѝ включват криптоборси, платформи за NFT и блокчейн игри, и децентрализирани финансови протоколи (DeFi). 

Съоснователите на Cybavo Пол Фан и Тим Хсу са изградили невероятно впечатляващ продукт„, каза Алер в отделно изявление.

„Те отключват стойност за разработчиците и операторите в почти всички основни сектори, засегнати от крипто и Web3. Това ще помогне на Circle да създаде нови възможности за услуги за предприятия и разработчици, като същевременно ще осигури убедителни подобрения на нашите възможности за Circle Account и Circle API за подобрено клиентско изживяване, което ще помогне за увеличаване на приемането на USDC.“


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Ръст на приходите за 90% от американските бизнеси, които приемат крипто

Cybavo е подкрепена от инвеститори, сред които тайванската H&D Asset Management Company и New Economy Ventures. През август миналата година фирмата набра $4 милиона в предварителен кръг на финансиране от Серия А.  

Това е четвъртото публично известно придобиване на Circle, след платформата за групово финансиране на акции SeedInvest, платформата за мобилно инвестиране Trigger Finance и криптоборсата Poloniex. В края на 2019 г. Poloniex се отдели от Circle в нова независима компания – Polo Digital Assets. От 2020 г. Circle търси купувач и за SeedInvest.

Circle е основана през 2013 г. и през февруари тази година беше оценена на $9 милиарда. През април компанията обяви кръг на финансиране в размер $400 милиона, но тогава не разкри оценката си.

Circle планира да излезе на борсата чрез дружеството със специална цел за придобиване (SPAC) Concord Acquisition Corp тази година и да се листне на Нюйоркската фондова борса.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Goldman Sachs планира да похарчи милиони за крипто сектора

Goldman Sachs планира да похарчи милиони долари, за да купува или инвестира в подценени криптокомпании в условията на пазарна депресия след имплозията на FTX, тъй като вижда дългосрочни пазарни възможности, съобщи Reuters във вторник.

декември 8, 2022 8:42 1 мин. четене