НАЧАЛО Регулации

Членовете на конгреса на САЩ скоро ще трябва да разкрият своите крипто активи

ЮНИ. 22, 2018 12:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Членовете на конгреса на САЩ скоро ще трябва да разкрият своите крипто активи

Скоро ще разберем кои членове на US House of Representatives решиха да се присъединят към крипто еуфорията.

 


Нова записка, издадена от House Ethics Committee, информира всички депутати, офицери и служители, че трябва да разкриват всички инвестиции в криптовалута над $1000.

От законодателите се изисква да оповестяват инвестициите в своите годишни отчети за финансовото оповестяване. Освен това те трябва да съобщават за всяка нова покупка или продажба на повече от 1000 долара в крипто не по-късно от 45 дни след сделката.


По-специално, Комитетът е установил, че по отношение на разкриването на финансови данни, криптовалутите ще бъдат третирани като други форми на ценни книжа и следователно подлежат на отчитане както на годишната финансова декларация за оповестяване на финансовите отчети (ФД декларации или отчети), така и за периодичните отчети за транзакциите през годината.

Поради променящия се характер на криптовалутите, Комитетът препоръчва на всеки, който има въпроси относно крипто, да се обърне към Комитета за насоки.


Бележката напомня на членовете на Камарата, че им е забранено да печелят повече от 28 050 долара годишно от странични работни места, които не са част от работата им в правителството, което включва добива на криптовалути.

Законодателите са изправени пред по-строги изисквания за оповестяване от 2012 г., когато бе приет закон, който принуди членовете на Конгреса и техните близки да докладват акции, облигации и сделки с деривати.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Турция забранява използването на криптовалути за разплащане

В доклада се посочва, че на доставчиците на платежни услуги също им е забранено да включват дигитални активи в своите бизнес модели "пряко или косвено“.Това се случва, след като PayPal направи съобщен...
АПР. 17, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Криптовалутите могат да бъдат таргетирани от регулаторите, според директора на Kraken

Редица служители - от министъра на финансите на САЩ Джанет Йелън до президента на Европейската централна банка Кристин Лагард - алармират за използването на Биткойн за пране на пари, финансиране на те...
АПР. 16, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Британците затягат мерките за бизнесите с криптовалути

Банки, бизнеси с крипто активи: "REP-CRIM"Политиката на регулатора се промени, тъй като принуждава бизнесите, които работят с дигитални активи, да подават доклади за финансови престъпления, за да помо...
МАР. 31, 2021 20:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Великобритания ще се фокусира върху регулация на стабилните монети

Глен направи своите коментари по време на изказване на конференция, организирана от City & Financial Global във вторник, предаде Reuters.За Глен решението на Великобритания да даде приоритет на ст...
МАР. 31, 2021 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света