НАЧАЛО Други

Чилийската Биткойн борса Buda добавя подкрепа за Lightning Network

октомври 14, 2018 12:13 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чилийската Биткойн борса Buda добавя подкрепа за Lightning Network

Buda, една от най-големите крипто борси в Чили спрямо обема на търговията, наскоро въведе поддръжка за Lightning Network (LN) на своята платформа, за да позволи на потребителите да експериментират с второто решение за мащабиране на слоеве.

Биткойн борса вече приема Lightning Network плащания

Според публикуван наскоро блог пост, потребителите ще могат да плащат чрез Lightning Network, използвайки средствата, които са депозирали на борсата. За да направите това, всичко, което трябва да направите, е да получите фактура от продавач, приемащ плащания от LN и след това да го качите на уебсайта на Buda.

Публикацията гласи:

Ако всичко е наред с данните за покупката, натиснете бутона „Плащане“ и за миг ще получите потвърждение с резултата от биткойн плащането. Биткойн , който използвате ще бъде приспаднат от вашето салдо и плащането ще се появи в списъка на последните BTC тегления.

Поста описва как потребителите вече могат да платят за няколко неща, като използват LN, включително хостинг услуги в BitLunch; предплатени карти, ваучери и игри на Bitrefill; книги и изкуство на CoinMall; и още.

В публикацията обаче се добавя, че плащанията, направени чрез Lightning Network, използват нови технологии, които все още са в експериментална фаза и като такива няма много услуги, приемащи плащания за LN.

Освен това Buda посочва уебсайтове като Y’alls, където потребителите могат да плащат за статии, използващи мрежата, и Satoshi’s Place, платформа за съвместно рисуване, в която потребителите плащат на пиксел. Технологията наскоро бе използвана и от програмист в Бразилия за изграждане на прототип на вендинг машина на Coca-Cola.

Чилийската борса не е първата, която експериментира с LN. По-рано тази година, крипто-към-злато борсата Vaultoro разкри, че е приемала депозити в мрежата, ограничени до 100 сатошита на транзакция заради младата си възраст.

Крипто промишленост в Чили

По-специално, Buda наскоро бе гореща тема на разговор, след като видя, че чилийският антимонополен съд нареди на две големи чилийски банки да отворят отново сметките си. Както бе съобщено, Buda са завели дело срещу десет банки, включително тези, които са заповядали да отворят отново сметките си: Itau Corpbanca и Banco Estado.

Съдебният иск погва топ крипто борсите на страната – Buda, Crypto MKT, и Orionx.

Още през май централната банка на Чили разкри, че обмисля въвеждането на регулации за криптовалута, за да „наблюдава свързаните рискове“ със зараждащия се пазар. Приемането на криптo нараства в страната, тъй като Crypto MKT неотдавна интегрира платежен процесор, който позволява на гражданите на страната да купуват от над 5000 търговци.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Робърт Кийосаки: Доларът ще се срине до януари 2023 г.

След повишаването на лихвените проценти от страна на Федералния резерв до исторически нива доларът (USD) реагира положително.

октомври 2, 2022 18:20 1 мин. четене

MetaMask пуска ново децентрализирано приложение

Както бе обявено от популярният крипто портфейл MetaMask в блог публикация, новото децентрализирано приложение (dApp) помага на потребителите да наблюдават както портфолиата си с криптовалути, така и тези с NFT.

октомври 2, 2022 15:06 1 мин. четене

Facebook и Instagram добавят нови NFT функции

Meta обяви актуализация на функиите си за незаменяеми токени. Платформите Facebook и Instagram ще позволят на базираните в САЩ потребители да свързват своите портфейли и да споделят собствените си NFT с приятели и последователи.

октомври 1, 2022 20:37 1 мин. четене

Още една компания застава на страната на Ripple

Компанията за чартърни полети с частни самолети TapJets се присъедини към I-Remit в опита си да помогне на Ripple.

октомври 1, 2022 19:42 1 мин. четене