НАЧАЛО Други

Чилийската Биткойн борса Buda добавя подкрепа за Lightning Network

ОКТ. 14, 2018 12:13 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Чилийската Биткойн борса Buda добавя подкрепа за Lightning Network

Buda, една от най-големите крипто борси в Чили спрямо обема на търговията, наскоро въведе поддръжка за Lightning Network (LN) на своята платформа, за да позволи на потребителите да експериментират с второто решение за мащабиране на слоеве.

 


Биткойн борса вече приема Lightning Network плащания


Според публикуван наскоро блог пост, потребителите ще могат да плащат чрез Lightning Network, използвайки средствата, които са депозирали на борсата. За да направите това, всичко, което трябва да направите, е да получите фактура от продавач, приемащ плащания от LN и след това да го качите на уебсайта на Buda.

Публикацията гласи:

Ако всичко е наред с данните за покупката, натиснете бутона "Плащане" и за миг ще получите потвърждение с резултата от биткойн плащането. Биткойн , който използвате ще бъде приспаднат от вашето салдо и плащането ще се появи в списъка на последните BTC тегления.

Поста описва как потребителите вече могат да платят за няколко неща, като използват LN, включително хостинг услуги в BitLunch; предплатени карти, ваучери и игри на Bitrefill; книги и изкуство на CoinMall; и още.

В публикацията обаче се добавя, че плащанията, направени чрез Lightning Network, използват нови технологии, които все още са в експериментална фаза и като такива няма много услуги, приемащи плащания за LN.

Освен това Buda посочва уебсайтове като Y'alls, където потребителите могат да плащат за статии, използващи мрежата, и Satoshi's Place, платформа за съвместно рисуване, в която потребителите плащат на пиксел. Технологията наскоро бе използвана и от програмист в Бразилия за изграждане на прототип на вендинг машина на Coca-Cola.

Чилийската борса не е първата, която експериментира с LN. По-рано тази година, крипто-към-злато борсата Vaultoro разкри, че е приемала депозити в мрежата, ограничени до 100 сатошита на транзакция заради младата си възраст.


Крипто промишленост в Чили


По-специално, Buda наскоро бе гореща тема на разговор, след като видя, че чилийският антимонополен съд нареди на две големи чилийски банки да отворят отново сметките си. Както бе съобщено, Buda са завели дело срещу десет банки, включително тези, които са заповядали да отворят отново сметките си: Itau Corpbanca и Banco Estado.


Съдебният иск погва топ крипто борсите на страната - Buda, Crypto MKT, и Orionx.


Още през май централната банка на Чили разкри, че обмисля въвеждането на регулации за криптовалута, за да "наблюдава свързаните рискове" със зараждащия се пазар. Приемането на криптo нараства в страната, тъй като Crypto MKT неотдавна интегрира платежен процесор, който позволява на гражданите на страната да купуват от над 5000 търговци.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Curve Finance ще разпредели $3 милиона от такси на потребителите

През май 2020 г. Curve разкри, че ще децентрализира своята платформа. Управлението беше посредством нейния токен за управление, CRV. Компанията ще доставя токени на потребителите въз основа на това ко...
НОЕ. 30, 2020 19:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивш ръководител в LVMH се присъединява към Ledger

LVMH е създадена през 1987 г. от сливането на къщата на висшата мода Louis Vuitton и Moët Hennessy, която пък се формира от сливането на производителя на шампанско Moët & Chandon и производителя н...
НОЕ. 30, 2020 17:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Производителят на копачки Canaan отчита $12 милиона в загуби за Q3

Компанията публикува неодитиран финансов отчет на 30-ти ноември. Canaan реализира $24 милиона нетни приходи през третото тримесечие на тази година, което представлява спад от 75,7% в сравнение със $10...
ДЕК. 1, 2020 09:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Извънредно: Ripple продават част от дяла си в MoneyGram

Ripple са настроени да продават част от участието си в MoneyGramСпоред доклад на The Block, публикуван на 28-ми ноември, Ripple е готов да продаде една трета от дела си в MoneyGram. Трябва да се отбел...
НОЕ. 30, 2020 16:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света