НАЧАЛО Други

Чилийската Биткойн борса Buda добавя подкрепа за Lightning Network

ОКТ. 14, 2018 12:13 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Чилийската Биткойн борса Buda добавя подкрепа за Lightning Network

Buda, една от най-големите крипто борси в Чили спрямо обема на търговията, наскоро въведе поддръжка за Lightning Network (LN) на своята платформа, за да позволи на потребителите да експериментират с второто решение за мащабиране на слоеве.


Биткойн борса вече приема Lightning Network плащания


Според публикуван наскоро блог пост, потребителите ще могат да плащат чрез Lightning Network, използвайки средствата, които са депозирали на борсата. За да направите това, всичко, което трябва да направите, е да получите фактура от продавач, приемащ плащания от LN и след това да го качите на уебсайта на Buda.

Публикацията гласи:

Ако всичко е наред с данните за покупката, натиснете бутона "Плащане" и за миг ще получите потвърждение с резултата от биткойн плащането. Биткойн , който използвате ще бъде приспаднат от вашето салдо и плащането ще се появи в списъка на последните BTC тегления.

Поста описва как потребителите вече могат да платят за няколко неща, като използват LN, включително хостинг услуги в BitLunch; предплатени карти, ваучери и игри на Bitrefill; книги и изкуство на CoinMall; и още.

В публикацията обаче се добавя, че плащанията, направени чрез Lightning Network, използват нови технологии, които все още са в експериментална фаза и като такива няма много услуги, приемащи плащания за LN.

Освен това Buda посочва уебсайтове като Y'alls, където потребителите могат да плащат за статии, използващи мрежата, и Satoshi's Place, платформа за съвместно рисуване, в която потребителите плащат на пиксел. Технологията наскоро бе използвана и от програмист в Бразилия за изграждане на прототип на вендинг машина на Coca-Cola.

Чилийската борса не е първата, която експериментира с LN. По-рано тази година, крипто-към-злато борсата Vaultoro разкри, че е приемала депозити в мрежата, ограничени до 100 сатошита на транзакция заради младата си възраст.


Крипто промишленост в Чили


По-специално, Buda наскоро бе гореща тема на разговор, след като видя, че чилийският антимонополен съд нареди на две големи чилийски банки да отворят отново сметките си. Както бе съобщено, Buda са завели дело срещу десет банки, включително тези, които са заповядали да отворят отново сметките си: Itau Corpbanca и Banco Estado.


Съдебният иск погва топ крипто борсите на страната - Buda, Crypto MKT, и Orionx.


Още през май централната банка на Чили разкри, че обмисля въвеждането на регулации за криптовалута, за да "наблюдава свързаните рискове" със зараждащия се пазар. Приемането на криптo нараства в страната, тъй като Crypto MKT неотдавна интегрира платежен процесор, който позволява на гражданите на страната да купуват от над 5000 търговци.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Централната банка на Нигерия ще бъде първата в Aфрика с дигитална валута

CBDC на Нигерия, електроната найра, първоначално трябваше да бъде пусната на 1-ви октомври. Стартирането беше отложено обаче, за да се подготви за 61-ия ден на независимостта на страната.През август Ц...
ОКТ. 25, 2021 16:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск отрича сътрудникът му да има общо с Фондация Dogecoin

В скорошен туит мултимилиардерът пише, че нито той, нито Бърчъл, нито някой от неговите сътрудници са замесени.Neither Jared, nor me, nor anyone I know has anything to do with this foundation— Elon Mu...
ОКТ. 25, 2021 15:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск планира да стане първия в света Dogecoin трилионер

Според скорошна прогноза на анализатор от Morgan Stanley, основателят на SpaceX е на път да стане първият трилионер в света с безмилостното си натрупване на богатство.Twitter акаунт, наречен UberFacts...
ОКТ. 24, 2021 19:28 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сатоши Накамото се нарежда в топ 20 на милиардерите

Стойността на Биткойн (BTC) скочи до над $67,00 по време на скорошния възход на криптопазара, преди да се върне до сегашната си стойност от около $62,000. Според текущия обменен курс и приблизителния ...
ОКТ. 24, 2021 18:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света