НАЧАЛО Други

Чешка фирма събира $100 милиона от фонд за израелски startup-и

ЮЛИ. 10, 2018 20:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Чешка фирма събира $100 милиона от фонд за израелски startup-и

Инвестиционното банково посредничество Benson Oak разкри, че ще помпа "около 100 млн. Долара" в startup-и в Израел, с "акцент" върху блокчейн, предаде местният израелски вестник "Jerusalim Post" на 9-ти юли.

 


Дъщерното дружество на Benson Oak Ventures, разположено в централната част на Чехия, ще се фокусира специално върху израелския пазар.

След като вече са събрали 25 млн. Долара, очаква се още 75 млн. Долара, като компанията изразява своята вяра в потенциала както на Израел като юрисдикция, така и на местни бизнес проекти.

"Вярвам, че в Израел съществуват големи предприемачи, които ръководят платформите на бъдещето, като създават и разрушително използват блокчейн технологията", каза управляващият партньор на Benson Oak, Робърт Коен, добавяйки:

"Преди шест години се преместих в Израел и със страст към изграждането на компании създадох Benson Oak като нова платформа за предоставяне на финансов и оперативен капитал на най-добрите предприемачи в Израел и в света.

Докато е последната стъпка в дейността на фирмата в Израел, блокчейн формират нова посока, като подробностите за потенциалните участници във фонда все още не могат да бъдат оповестени.

Benson отчететоха над 5 млрд. долара от 2003 г. насам, като първият им фонд за подкрепа на компанията за интернет сигурност, AVG.

Блокчейн технологията междувременно продължава да става все по-популярна в страната тази година. Както бе съобщено през март, правителството на Израел прие ориентирана позиция към иновации, основаващи се на блокчейн, в държавните служби и извън тях.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Директорите на MicroStrategy ще получават заплащането си в Биткойн

"На 11-ти април 2021 г. Бордът на директорите ("Бордът") на MicroStrategy Incorporated ("Компанията") променя режима на компенсация за директори, които не са служители. Занапред директорите, които не ...
АПР. 13, 2021 15:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Рап легендата Nas може да направи много пари от листинга на Coinbase

Инвестиционната фирма на Джоунс, QueensBridge Venture Partners, влезе в кръга на финансиране от Серия Б през 2013 г., когато Coinbase набра $25 милиона. По това време компанията се оценяваше на около ...
АПР. 13, 2021 14:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance добавя търговия с токенизирани акции, започвайки с Tesla

Като начало Binance изброи акции на Tesla, което означава, че потребителите на борсата вече могат да купуват токени на Tesla, представляващи нейните акции. Една акция на Tesla представлява един д...
АПР. 13, 2021 13:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Университет в Румъния ще приема Elrond (EGLD) като метод на плащане

Случаят с публичен университет в Румъния не е по-различен, тъй като институцията предлага на студентите си възможността да платят таксата си за прием в криптовалута.Според съобщението, Lucian Blaga Un...
АПР. 13, 2021 10:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света