НАЧАЛО Други

Чешка енергийна компания ще продава газ за крипто

МАЙ. 26, 2018 21:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Чешка енергийна компания ще продава газ за крипто

Чешката газоснабдителна компания Pražská plynárenská планира да купува енергийни проекти в и около Прага с криптовалута, съобщиха местната медия Hospodářské noviny на 25-ти май.

 


Газкомпанията се стреми да създаде нова инвестиционна платформа в областта на зелените и газовите проекти в страната, като позволи на заинтересованите страни да допринесат както в чешката крона, така и в цифровата валута. В допълнение към това, че crowdfunding-a в крипто ще бъде достъпен, компанията ще приема и цифровите валути като начин на плащане за услугите им.

Павел Янечек, председател на управителния съвет на Pražská plynárenská, заяви, че инициативата на компанията е средство за привличане на по-младо поколение клиенти, като казва:

Опитваме се да отидем при младите клиенти от другата страна на улицата, ние не искаме да бъдем възприемани като стари нефункциониращи молци.

Според Янечек компанията ще има оперативен платежен портал веднага след юни. Цифровите валути, които се използват за плащане, автоматично се преобразуват в фиатна валута. Янечек казва: "Няма да спекулираме за развитието на крипто. Но ако някой иска да плати с алтернатива, искаме да го направим възможно."

С над 42 000 потребители, Pražská plynárenská е единствената чешка компания в бранша, която приема криптовалути за услугите, които предоставя.

Съобщението идва малко след като компанията обяви рекордни печалби. Отчасти помощта се дължеше на суровата зима, като печалбите нараснаха с 30 млн. до 1.19 млрд. Крони (53.9 млн. Долара), докато продажбите достигнаха близо 12 млрд. Крони (544 млн. Долара). Компанията прогнозира по-високи обороти и повече клиенти тази година, но очаква общата рентабилност да бъде по-ниска.

През август миналата година чешката национална банка заяви, че криптовалутите като Биткойн не представляват заплаха за конвенционалната банкова система. Изявление, публикувано от банката, озаглавено "Не се страхувай от Биткойн ", твърди, че фиатните валути са все още, по-подходящи за търговия.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Chainalysis може да се превърне в следващия блокчейн еднорог

В интервю за Forbes на 20-ти ноември главният изпълнителен директор и съосновател на Chainalysis Майкъл Гронаджър потвърди предстоящото събитие. Гронаджър очаква да обяви финансирането от Серия C през...
НОЕ. 24, 2020 18:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple официално обяви Bank of America като топ партньор на сайта си

Междувременно, тъй като XRP остава около $0.50, много големи борси - включително ODL платформите на Ripple - преместват изключително големи количества XRP: повече от 310 милиона монети.Bank of America...
НОЕ. 23, 2020 15:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай призовава за приемане на дигиталните валути на централните банки

Си разговаря с присъстващите на 15-ата среща на върха на лидерите на Г-20 в Саудитска Арабия. Коментарите идват в момент, когато Китай се опитва да позиционира юана като глобална резервна валута, алте...
НОЕ. 23, 2020 17:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто компания с патент за проследяване на транзакции с Monero (XMR)

В блог публикация от 20-ти ноември от CipherTrace, компанията заяви, че патентите ще включват криминалистични инструменти за изследване на транзакционните потоци на Monero (XMR). Те ще имат за цел да ...
НОЕ. 23, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света