НАЧАЛО Други

Чешка енергийна компания ще продава газ за крипто

МАЙ. 26, 2018 21:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Чешка енергийна компания ще продава газ за крипто

Чешката газоснабдителна компания Pražská plynárenská планира да купува енергийни проекти в и около Прага с криптовалута, съобщиха местната медия Hospodářské noviny на 25-ти май.


Газкомпанията се стреми да създаде нова инвестиционна платформа в областта на зелените и газовите проекти в страната, като позволи на заинтересованите страни да допринесат както в чешката крона, така и в цифровата валута. В допълнение към това, че crowdfunding-a в крипто ще бъде достъпен, компанията ще приема и цифровите валути като начин на плащане за услугите им.

Павел Янечек, председател на управителния съвет на Pražská plynárenská, заяви, че инициативата на компанията е средство за привличане на по-младо поколение клиенти, като казва:

Опитваме се да отидем при младите клиенти от другата страна на улицата, ние не искаме да бъдем възприемани като стари нефункциониращи молци.

Според Янечек компанията ще има оперативен платежен портал веднага след юни. Цифровите валути, които се използват за плащане, автоматично се преобразуват в фиатна валута. Янечек казва: "Няма да спекулираме за развитието на крипто. Но ако някой иска да плати с алтернатива, искаме да го направим възможно."

С над 42 000 потребители, Pražská plynárenská е единствената чешка компания в бранша, която приема криптовалути за услугите, които предоставя.

Съобщението идва малко след като компанията обяви рекордни печалби. Отчасти помощта се дължеше на суровата зима, като печалбите нараснаха с 30 млн. до 1.19 млрд. Крони (53.9 млн. Долара), докато продажбите достигнаха близо 12 млрд. Крони (544 млн. Долара). Компанията прогнозира по-високи обороти и повече клиенти тази година, но очаква общата рентабилност да бъде по-ниска.

През август миналата година чешката национална банка заяви, че криптовалутите като Биткойн не представляват заплаха за конвенционалната банкова система. Изявление, публикувано от банката, озаглавено "Не се страхувай от Биткойн ", твърди, че фиатните валути са все още, по-подходящи за търговия.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Все повече големи инвеститори намират цифровите активи за привлекателни

Проучването изследва 408 американски, 299 азиатски, 393 европейски инвеститори относно тяхното инвестиционно поведение и възглед за цифрови активи като криптовалутите.От участниците в проучването 312 ...
СЕП. 17, 2021 19:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо общата заключена стойност в Arbitrum скочи с 2,500%?

Според данни на L2Beat, на 17-ти септември, TVL (обща заключена стойност) на протоколите от втори слой на Етериум е достигнала $3.6 милиарда. Arbitrum има най-голямото количество заключени средства, к...
СЕП. 17, 2021 17:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Служител на OpenSea напуска заради търговия с вътрешна информация на NFT-та

По-рано тази седмица потребителите на Twitter сигнализираха за съмнителна транзакционна дейност, включваща Нейт Частейн, ръководител на продуктите в OpenSea, пред компанията.Частейн не отговори на иск...
СЕП. 17, 2021 16:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света