НАЧАЛО Биткойн

ChatGPT: Може ли Етериум да изпревари Биткойн?

май 29, 2023 17:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ChatGPT: Може ли Етериум да изпревари Биткойн?

Попитахме чатботът на OpenAI, ChatGPT дали е възможно един ден Етериум да надмине Биткойн като криптовалута номер едно.

Чатботът отговори, че Етериум е придобил значителна популярност и се е превърнал във втората по големина криптовалута по пазарна капитализация. Блокчейн технологията на Етериум позволява създаването на децентрализирани приложения (dApps) и смарт договори, което е привлякло голяма база от разработчици и потребители.

Освен това преходът на Етериум към Етериум 2.0, който решава проблеми, свързани с мащабируемостта и ефективността, би могъл допълнително да засили потенциала му.

ChatGPT подчерта, че въпреки че монетата остава спекулативна, няколко фактора биха могли потенциално да допринесат за това Етериум да надмине Биткойн в бъдеще.

Тези фактори включват засилено приемане на платформата на Етериум, успехът на Етериум 2.0, регулаторни промени, пазарни тенденции и технологичен напредък.

Гъвкавостта и полезността на Етериум при поддържането на различни децентрализирани приложения и случаи на употреба може да изиграе роля за продължаващия му растеж и потенциала му да надмине Биткойн.

Важно е обаче да се отбележи, че Биткойн притежава значително предимство като първата и най-разпознаваема криптовалута. Тя се е утвърдила като средство за съхранение на стойност и дигитален актив с ограничено предлагане. Мрежовият ефект на Биткойн и широкото му приемане в крипто пространството му дават стабилна позиция. Въпреки това крипто пазарът е динамичен и пейзажът може да се промени с течение на времето.

Понастоящем пазарната капитализация на Биткойн е около $541 милиарда, а на Етериум – $228 милиарда. Разликата между обема на търговията също е значителна. Обемът на транзакциите с ETH за последните 24 часа е около $7 милиарда, докато обемът на търговията с BTC е повече от два пъти по-голям – над $16 милиарда.

Въз основа на отговора от ChatGPT можем да заключим, че изпреварването на Биткойн от страна на Етериум, известно още като “Преобръщането”, е малко вероятно в обозримо бъдеще.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Google Cloud официално стана валидатор в блокчейна на Polygon (MATIC)

Google Cloud наскоро стана официален валидатор на Polygon (MATIC) – блокчейн от втори слой, използващ мрежа за доказване на залог (PoS).

октомври 1, 2023 21:00 1 мин. четене

3 криптовалути с потенциал да превърнат $50 в $5,000 до 2026 г.

Криптовалути като Uniswap (UNI) и ApeCoin (APE) се развиват добре, но все пак според анализаторите VC Spectra (SPCT) има по-обещаващи бичи перспективи. Ето защо!

октомври 1, 2023 20:01 4 мин. четене

Биткойн: Мечките и биковете на път да пострадат тежко – какво да следим

Известен крипто анализатор предположи, че както ентусиастите, така и скептиците на Биткойн (BTC) са готови да се сблъскат с подвеждащ сигнал.

октомври 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.