НАЧАЛО Други

Часове след спада в цената на Биткойн Bitfinex губят високопоставен служител

юни 23, 2018 11:18 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Часове след спада в цената на Биткойн Bitfinex губят високопоставен служител

В петък Bitfinex обяви раздялата с Фил Потър, главен стратегически ръководител на платформата за търговия с криптовалути. Според говорител на борсата решението е взаимно.

„Тъй като Bitfinex се върти на други стратегически международни пазари, почувствах, че това е естествено време за мен да напусна изпълнителния екип“, каза Потър в изявление, споделено от Bitfinex. „Очаквам нови възможности през следващите дни“.

Потър ще бъде заменен от главен изпълнителен директор JL van der Velde, поне временно.

През последните 24 часа цената на Биткойн е паднала с 9.32%, като в момента се търгува около 6100.

Напускането на Потър се случва в странно време за Bitfinex, само дни след като филиала му Тether издаде тристранична „актуализация на прозрачността“, твърдейки, че платформата разполага с пълни резерви криптовалутните репрезентации на американския долар (USDT). По-конкретно, докладът, изготвен от адвокатска кантора (а не от счетоводството), не използва общоприети счетоводни принципи (GAAP) или общоприети одиторски стандарти (GAAS).

Читателите може да си спомнят, че през януари връзката на Tether с Friedman LLP се разпадна. Friedman е счетоводна и консултантска фирма, която има за цел да осигури дългоочаквания одит. Също така се оказа, че през декември Комисията за търговия с фючърси на стоки (CFTC) призова Tether и Bitfinex.

Миналата седмица изследователи от Тексаския университет в Остин публикуваха проучване, в което се посочва, че Tether може да е бил използван, за да повлияе неоправдано на изкачването на Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене

CBDC са „комунизъм в най-чистата му форма“, твърди Робърт Кийосаки

Все повече държави и банки по света обмислят идеята за въвеждане на дигитални валути на централните банки (CBDC).

август 12, 2022 9:45 1 мин. четене

dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash

Протоколът за деривати dYdX потвърди в четвъртък сутринта, че е блокирал потребителски акаунти, които преди това са взаимодействали с Tornado Cash, в съответствие с новите санкции на САЩ.

август 11, 2022 19:00 1 мин. четене

Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

август 11, 2022 15:38 1 мин. четене