НАЧАЛО Други

Часове след спада в цената на Биткойн Bitfinex губят високопоставен служител

юни 23, 2018 11:18 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Часове след спада в цената на Биткойн Bitfinex губят високопоставен служител

В петък Bitfinex обяви раздялата с Фил Потър, главен стратегически ръководител на платформата за търговия с криптовалути. Според говорител на борсата решението е взаимно.

„Тъй като Bitfinex се върти на други стратегически международни пазари, почувствах, че това е естествено време за мен да напусна изпълнителния екип“, каза Потър в изявление, споделено от Bitfinex. „Очаквам нови възможности през следващите дни“.

Потър ще бъде заменен от главен изпълнителен директор JL van der Velde, поне временно.

През последните 24 часа цената на Биткойн е паднала с 9.32%, като в момента се търгува около 6100.

Напускането на Потър се случва в странно време за Bitfinex, само дни след като филиала му Тether издаде тристранична „актуализация на прозрачността“, твърдейки, че платформата разполага с пълни резерви криптовалутните репрезентации на американския долар (USDT). По-конкретно, докладът, изготвен от адвокатска кантора (а не от счетоводството), не използва общоприети счетоводни принципи (GAAP) или общоприети одиторски стандарти (GAAS).

Читателите може да си спомнят, че през януари връзката на Tether с Friedman LLP се разпадна. Friedman е счетоводна и консултантска фирма, която има за цел да осигури дългоочаквания одит. Също така се оказа, че през декември Комисията за търговия с фючърси на стоки (CFTC) призова Tether и Bitfinex.

Миналата седмица изследователи от Тексаския университет в Остин публикуваха проучване, в което се посочва, че Tether може да е бил използван, за да повлияе неоправдано на изкачването на Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене