НАЧАЛО Регулации

CFTC одобрява Биткойн фючърсни договори

ЮНИ. 26, 2019 18:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 CFTC одобрява Биткойн фючърсни договори

Американската комисия за търговия със стоки и фючърси дава на LedgerX зелена светлина за пускането на физически подкрепени Биткойн фючърсни договори.

Одобрението поставя началото на първия Биткойн фючърсен продукт в САЩ, който всъщност се изплаща в BTC. Въпреки че борсите в Чикаго Cboe и CME стартираха фючърси в края на 2017 г., тези договори се уреждат изцяло във фиат.


Както търговците на дребно, така и институционалните инвеститори ще могат да инвестират в новите фючърсни договори на BTC от LedgerX. 


Досега базираната в Ню Йорк компания не е пуснала официална дата за старта на пазара, но главният оперативен служител Ютика Чоу казва, че компанията търси да пусне продукта възможно най-скоро.


Редица други компании настояват да влязат в пространството, включително ErisX и Bakkt, което е дъщерно дружество на Intercontinental Exchange.


Чрез собствената им инициатива Omni, LedgerX вече поддържат търговия със суапове и опции за потребители на дребно. Чоу каза пред The Block още през април, че стартирането на фючърси е част от цялостната стратегия за привличане на повече търговци на дребно към Биткойн.


Мисля, че в настоящия момент не виждаме търсенето да нараства сред наистина големите институции и банки. Все още имаме пазарна капитализация от 85 милиарда долара за Биткойн - с размера на акция на голяма компания.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Binance ще търси регулаторно одобрение във Великобритания

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао каза, че борсата планира да се разшири в Обединеното кралство през следващите шест до 18 месеца, въпреки че бе инструктирана от регулатора на стра...
ДЕК. 6, 2021 11:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто борсата FTX с 10 предложения за регулиране на крипто пазара

В нова блог публикация борсата разкрива това, което нарича "Ключови принципи на FTX за пазарни регулации на платформи за крипто търговия".Първото в списъка е да има един основен пазарен регулатор, кой...
ДЕК. 6, 2021 10:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Централната банка на Китай иска да следи метавселената и NFT

Говорейки на среща на върха за националната финансова сигурност, Гоу Венджун, директор на отдела за борба с прането на пари (AML) в PBoC, посочи рисковете, свързани с оставянето на новите тенденции в ...
ДЕК. 2, 2021 08:38 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC ще обсъжда криптовалутите и блокчейн в открита среща

SEC ще проведе панелна дискусия по въпросите за крипто и дигиталните активи. Дискусията ще бъде насочена към осигуряване на защита на инвеститорите, което е основна цел на комисията. SEC ще обсъди и б...
НОЕ. 26, 2021 10:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света