НАЧАЛО Крипто Крими

CFTC обвиняват двама които се представят за техни длъжностни лица в измама на инвеститори

СЕП. 30, 2018 16:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 CFTC обвиняват двама които се представят за техни длъжностни лица в измама на инвеститори

Американската комисия за търговия с фючърси и стоки (CFTC) подаде иск срещу двама от обвиняемите за предполагаема Биткойн измама, съобщи официално прессъобщение, публикувано в петък, 28-ми септември.


Жалбата на CFTC, подадена в районния съд в Северния окръг на Тексас, обвинява двамата души във ръководене на два измамни бизнеса и подвеждане на обществото да инвестира в левъридж или марджин договори с валута, като форекс, двоични опции и диаманти.

Първият обвиняем, който се казва Морган Хънт, е от Арлингтън, Тексас и е собственик на компанията Diamonds Trading Investment House. Вторият обвиняем, Ким Хекрофт (твърди се, че е от Балтимор, Мериленд), се съобщава, че е ръководил First Options Trading.

Според съобщението за пресата Хънт и Хекрофт са измамили поне двама инвеститори, започвайки през януари 2017 г. Обвиняемите се предполага, че са предлагали да инвестират в търговия, в полза своите клиенти чрез имейли и Facebook.

Сред другите обвинения CFTC спомена, че обвиняемите се представят за разследващ CFTC служител, както и че са използвали фалшиви официални документи като част от измамата за да се представят за генералния съвет на CFTC, с официалния печат на CFTC като част от измамата. Докато CFTC всъщност не участва в каквато и да е дейност, свързана с събирането на данъци, измамниците съобщиха, че са се представяли за служители на CFTC, за да изискват фалшиви плащания по крипто сметките.

В жалбата си в съда CFTC търсят компенсация за измамените инвеститори, премахване на незаконни печалби, граждански парични санкции и постоянни забрани за търговия и регистрация, както и постоянна забрана за по-нататъшни нарушения на разпоредбите на CFTC и Закона за стоковата борса.

По-рано тази седмица американски федерален окръжен съд постанови, че предполагаемо измамен крипто токен от фирмата "My Big Coin Pay" е стока, привеждайки случая под юрисдикцията на CFTC.

Преди два дена друг финансов регулатор в САЩ, Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC), подаде обвинения срещу международния дилър на ценни книжа 1pool за предполагаемото предлагане на суапове, финансирани от Биткойн и базирани на ценни книжа.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Индийските власти разследват предполагаемa измама с крипто борса

Според местния вестник Milenium Post, крилото за икономически престъпления към полицията в Ню Делхи сега разследва операторите на борсата Pluto Exchange, след като получи жалба от 43 инвеститори относ...
СЕП. 23, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

FinCEN документите разкриват намесата на английска финансова фирма в Mt.Gox хака

FinCEN документите включват 36 доклада за подозрително поведение от страна на Mayzus Financial Services, която е най-споменаваният субект във всички изтекли документи.  Mayzus Financial Services е баз...
СЕП. 22, 2020 14:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-големите банки перат най-големите суми

Някои от най-големите банки в света, включително JPMorgan Chase, HASBC и Deutsche Bank, позволиха на престъпници да изперат почти $ 2 трилиона в незаконни печалби от 1999 до 2017, според информация, и...
СЕП. 21, 2020 10:54 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Полицията вика на разпит директора на Bithumb

Предполага се, че столичната полицейска агенция в Сеул се опитва да разпита Лий Юнг Хун, председател на управителния съвет на Bithumb Korea и Bithumb Holdings, според доклад от 18-ти септември на държ...
СЕП. 20, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света