НАЧАЛО Други

CEO-то на Alibaba: Биткойн е балон, а не блокчейн

МАЙ. 21, 2018 08:26 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 CEO-то на Alibaba: Биткойн е балон, а не блокчейн

Основател и председател на Alibaba, Джак Ма, е последният, който приема реториката "блокчейн, а не Биткойн".

Гуруто на електронната търговия каза, че Биткойн е балон, а не блокчейн. Той направи тези коментари на наскоро завършения Световен разузнавателен конгрес в Тиендзин.


По време на срещата си на конференцията, Ма разкри, че Alibaba се фокусира единствено върху изпълнението на блокчейн. Според Ма:

Блокчейн е "гореща" дума. Първо не технологията е балон, ами самият Биткойн. Криптовалутата е само едно малко приложение на блокчейн. Най-малко вътре в Alibaba, блокчейн трябва да бъде решение, което се занимава с въпросите, свързани с поверителността и сигурността в дигиталната ера.

Изпълнителният директор на Alibaba също изтъкна, че блокчейн е истинският технологичен пробив, който ще доведе до идващата цифрова революция. Той идентифицира технологията зад криптов, като имаща огромен потенциал за всички видове бизнес процеси. Ма също така разкри, че неговата компания проучва няколко блокчейн приложения. Alibaba инвестира в решения за защита на данните и поверителност, изградени върху тази технология. Такава е степента на дейността на компанията в арената, която понастоящем притежава най-много патенти, свързани с блокчейн, в света.

Ма е недоволен от текущата степен, в която хората изследват технологията. Според него, твърде голямо внимание се отделя на блокчейн като средство за правене на пари, когато трябва да се използва като технология за създаване на стойност. Той повтори необходимостта фокусът да бъде върху подобряването на глобалния бизнес процес, вместо да се третира като "златна мина".


Биткойн е балон


По въпроса за Биткойн, Ma иронично нарича най-популярната и сигурна криптовалута в света, балон. В миналото основателят на Alibaba проявил липса на интерес към Биткойн. Дори преди каза, че знае малко за криптото, предпочитайки само да се съсредоточи върху блокчейн. Повечето от усилията на компанията в областта на тази технология се фокусират върху електронната търговия и обществените протоколи за благоденствие. През 2016 г. Alibaba пуснаха хранилище за блокчейн имейли, а през 2017 г. компанията подписа партньорство с PwC, за да разработи архитектура за проследимост на храните, базирана на технологията.

Докато преди това не беше обвързан с аргумента за Биткойн, неотдавнашните коментари на Ма го поставиха сред хора като Уорън Бъфет, Чарли Мънър, Бил Гейтс и много други. Тези забележителни бизнес фигури имат отрицателни неща, които да кажат за първата в света криптовалута.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Централната банка на Нигерия ще бъде първата в Aфрика с дигитална валута

CBDC на Нигерия, електроната найра, първоначално трябваше да бъде пусната на 1-ви октомври. Стартирането беше отложено обаче, за да се подготви за 61-ия ден на независимостта на страната.През август Ц...
ОКТ. 25, 2021 16:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск отрича сътрудникът му да има общо с Фондация Dogecoin

В скорошен туит мултимилиардерът пише, че нито той, нито Бърчъл, нито някой от неговите сътрудници са замесени.Neither Jared, nor me, nor anyone I know has anything to do with this foundation— Elon Mu...
ОКТ. 25, 2021 15:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск планира да стане първия в света Dogecoin трилионер

Според скорошна прогноза на анализатор от Morgan Stanley, основателят на SpaceX е на път да стане първият трилионер в света с безмилостното си натрупване на богатство.Twitter акаунт, наречен UberFacts...
ОКТ. 24, 2021 19:28 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сатоши Накамото се нарежда в топ 20 на милиардерите

Стойността на Биткойн (BTC) скочи до над $67,00 по време на скорошния възход на криптопазара, преди да се върне до сегашната си стойност от около $62,000. Според текущия обменен курс и приблизителния ...
ОКТ. 24, 2021 18:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света