НАЧАЛО Други

CEO-то на Alibaba: Биткойн е балон, а не блокчейн

МАЙ. 21, 2018 08:26 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 CEO-то на Alibaba: Биткойн е балон, а не блокчейн

Основател и председател на Alibaba, Джак Ма, е последният, който приема реториката "блокчейн, а не Биткойн".

 

Гуруто на електронната търговия каза, че Биткойн е балон, а не блокчейн. Той направи тези коментари на наскоро завършения Световен разузнавателен конгрес в Тиендзин.


По време на срещата си на конференцията, Ма разкри, че Alibaba се фокусира единствено върху изпълнението на блокчейн. Според Ма:

Блокчейн е "гореща" дума. Първо не технологията е балон, ами самият Биткойн. Криптовалутата е само едно малко приложение на блокчейн. Най-малко вътре в Alibaba, блокчейн трябва да бъде решение, което се занимава с въпросите, свързани с поверителността и сигурността в дигиталната ера.

Изпълнителният директор на Alibaba също изтъкна, че блокчейн е истинският технологичен пробив, който ще доведе до идващата цифрова революция. Той идентифицира технологията зад криптов, като имаща огромен потенциал за всички видове бизнес процеси. Ма също така разкри, че неговата компания проучва няколко блокчейн приложения. Alibaba инвестира в решения за защита на данните и поверителност, изградени върху тази технология. Такава е степента на дейността на компанията в арената, която понастоящем притежава най-много патенти, свързани с блокчейн, в света.

Ма е недоволен от текущата степен, в която хората изследват технологията. Според него, твърде голямо внимание се отделя на блокчейн като средство за правене на пари, когато трябва да се използва като технология за създаване на стойност. Той повтори необходимостта фокусът да бъде върху подобряването на глобалния бизнес процес, вместо да се третира като "златна мина".


Биткойн е балон


По въпроса за Биткойн, Ma иронично нарича най-популярната и сигурна криптовалута в света, балон. В миналото основателят на Alibaba проявил липса на интерес към Биткойн. Дори преди каза, че знае малко за криптото, предпочитайки само да се съсредоточи върху блокчейн. Повечето от усилията на компанията в областта на тази технология се фокусират върху електронната търговия и обществените протоколи за благоденствие. През 2016 г. Alibaba пуснаха хранилище за блокчейн имейли, а през 2017 г. компанията подписа партньорство с PwC, за да разработи архитектура за проследимост на храните, базирана на технологията.

Докато преди това не беше обвързан с аргумента за Биткойн, неотдавнашните коментари на Ма го поставиха сред хора като Уорън Бъфет, Чарли Мънър, Бил Гейтс и много други. Тези забележителни бизнес фигури имат отрицателни неща, които да кажат за първата в света криптовалута.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света