НАЧАЛО Други

CEO на Ripple: Абсурдно е да се вярва че Биткойн ще бъде основната световна валута

ЮНИ. 14, 2018 10:59 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 CEO на Ripple: Абсурдно е да се вярва че Биткойн ще бъде основната световна валута

Главният изпълнителен директор на Ripple Брад Галингхаус, реагира на коментарите на главния изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси и съоснователя на Apple Стив Возняк, които наскоро стигнаха до новините, говорейки за потенциала на Биткойн да се превърне в основната валута на интернет.

 
Редица изтъкнати хора, дори Стив Возняк, са заявили, че виждат свят, в който Биткойн е основната валута. Мисля, че това е абсурдно. Не мисля, че голяма икономика ще позволи това да се случи. Между другото, няма смисъл.


Гарлингхаус направи коментарите на Конференцията 2018 Stivel Cross Sector Insight в Бостън.

Ще ви кажа друга история, която не е докладвана, но си струва да се обърне внимание. Биткойн наистина се контролира от Китай. В Китай има четирима копача, които контролират над 50% от Биткойн. Как знаем, че Китай няма да се намеси? Колко държави искат да използват контролирана от Китай валута? Просто няма да се случи.

Ripple са изправени пред собствените си въпроси относно централизацията. BitMEX Research наскоро проведоха проучванена Ripple, изследвайки степента, в която е централизирана. Проучването посочи способността на Ripple да замразява средствата като потенциален проблем.

BitMEX също завъртя копие от "Rippled", за да тества инфраструктурата на възлите на компанията. Намерени са възли, които изтеглят пет публични ключа от v1.ripple.com, а четири са необходими за приемане на предложение в мрежата. Докладът заключава:
Тъй като всички ключове са изтеглени от сървъра Ripple.com, Ripple е по същество в пълен контрол при преместването на регистъра, така че може да се каже, че системата е централизирана. Всъщност нашият възел показва, че ключовете изтичат на 1-ви февруари 2018 г., което означава, че софтуерът ще трябва отново да посети сървъра на Ripple.com, за да изтегли нов набор от ключове.

Проучването предизвика интересен дебат, с последващи действия от криптографът на Ripple Дейвид Шварц и BitMEX Research.

Ripple Labs, Inc. е основана през 2012 г. Компанията със седалище в Сан Франциско, Калифорния, оперира глобална платежна мрежа, използваща блокчейн технология.

Биткойн не е включена или собственост на компания. Криптовалутата се предава директно между страните в мрежа, тип peer-to-peer и може да пресича граници без банкова институция или друг посредник от трета страна. Поддръжниците му възнамеряват на Bitcoin да намали общественото доверие на централните банки, като е в състояние да изпраща и получава пари без банки.

Що се отнася до финансовите институции, Гарлингхаус казва за Ripple, че е ясен избор. "Биткойн днес отнема 45 минути, за да уреди сделка", каза той, сравнявайки това с "Ripple's xRapid", което може да урежда транзакции за броени секунди.

Банките ще използват това, което е ефективно и по-евтино. И ако доставят по-добър продукт на по-добра цена ... ще го използват.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Джак Дорси издаде първия си туит под формата на NFT

Публикуван от Дорси на 21-ви март 2006 г., туитът, който гласи "just setting up my twttr", вече е получил оферта за $88,888.88 от потребител, наречен "@ Crypto888crypto“.just setting up my twttr— jack...
МАР. 6, 2021 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Марк Кюбан инвестира неразкрита сума в NFT платформата Mintable

Фирмата написа в туйт, че се гордее, че Кюбан е инвеститор, а също така се възползва от възможността да наеме персонал в това, което вероятно е пряк резултат от инвестициите на Кюбан и нарастващото тъ...
МАР. 5, 2021 15:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-голямата верига киносалони в Тайланд приема Биткойн

Според доклад от четвъртък на местната информационна агенция Siam Rath, Major Cineplex обяви стартирането на пилотния си проект за плащане с криптовалута в подкрепа на иновациите и новите технологии.З...
МАР. 5, 2021 18:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Crypto.com заделя $200 милиона за инвестиране в крипто стартъпи

Обявено на 4-ти март, новото венчър предприятие, наречено Crypto.com Capital, бе пуснато, за да ускори растежа на крипто стартъпите и да ускори растежа на индустрията като цяло, се казва в прессъобщен...
МАР. 5, 2021 08:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света