НАЧАЛО Други

CEO на Ripple: Абсурдно е да се вярва че Биткойн ще бъде основната световна валута

ЮНИ. 14, 2018 10:59 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 CEO на Ripple: Абсурдно е да се вярва че Биткойн ще бъде основната световна валута

Главният изпълнителен директор на Ripple Брад Галингхаус, реагира на коментарите на главния изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси и съоснователя на Apple Стив Возняк, които наскоро стигнаха до новините, говорейки за потенциала на Биткойн да се превърне в основната валута на интернет.
Редица изтъкнати хора, дори Стив Возняк, са заявили, че виждат свят, в който Биткойн е основната валута. Мисля, че това е абсурдно. Не мисля, че голяма икономика ще позволи това да се случи. Между другото, няма смисъл.


Гарлингхаус направи коментарите на Конференцията 2018 Stivel Cross Sector Insight в Бостън.

Ще ви кажа друга история, която не е докладвана, но си струва да се обърне внимание. Биткойн наистина се контролира от Китай. В Китай има четирима копача, които контролират над 50% от Биткойн. Как знаем, че Китай няма да се намеси? Колко държави искат да използват контролирана от Китай валута? Просто няма да се случи.

Ripple са изправени пред собствените си въпроси относно централизацията. BitMEX Research наскоро проведоха проучванена Ripple, изследвайки степента, в която е централизирана. Проучването посочи способността на Ripple да замразява средствата като потенциален проблем.

BitMEX също завъртя копие от "Rippled", за да тества инфраструктурата на възлите на компанията. Намерени са възли, които изтеглят пет публични ключа от v1.ripple.com, а четири са необходими за приемане на предложение в мрежата. Докладът заключава:
Тъй като всички ключове са изтеглени от сървъра Ripple.com, Ripple е по същество в пълен контрол при преместването на регистъра, така че може да се каже, че системата е централизирана. Всъщност нашият възел показва, че ключовете изтичат на 1-ви февруари 2018 г., което означава, че софтуерът ще трябва отново да посети сървъра на Ripple.com, за да изтегли нов набор от ключове.

Проучването предизвика интересен дебат, с последващи действия от криптографът на Ripple Дейвид Шварц и BitMEX Research.

Ripple Labs, Inc. е основана през 2012 г. Компанията със седалище в Сан Франциско, Калифорния, оперира глобална платежна мрежа, използваща блокчейн технология.

Биткойн не е включена или собственост на компания. Криптовалутата се предава директно между страните в мрежа, тип peer-to-peer и може да пресича граници без банкова институция или друг посредник от трета страна. Поддръжниците му възнамеряват на Bitcoin да намали общественото доверие на централните банки, като е в състояние да изпраща и получава пари без банки.

Що се отнася до финансовите институции, Гарлингхаус казва за Ripple, че е ясен избор. "Биткойн днес отнема 45 минути, за да уреди сделка", каза той, сравнявайки това с "Ripple's xRapid", което може да урежда транзакции за броени секунди.

Банките ще използват това, което е ефективно и по-евтино. И ако доставят по-добър продукт на по-добра цена ... ще го използват.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Кои NFT пазари се представят най-добре до този момент?

DappRadar публикува своят списък на 30-те най-големи NFT пазари за всички времена по отношение на общите продажби, като всичките тридесет NFT проекта заедно са събрали общо над $11.53. Повече от две т...
СЕП. 26, 2021 19:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск винаги ще има подкрепата на Dogecoin общността

Dogecoin профилът на @itsALLrisky, който е с над 183,000 последователи написа в Twitter, че подкрепата, дадена на Dogecoin от изпълнителния директор на Tesla, Илон Мъск, няма да остане незабелязана от...
СЕП. 26, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майкъл Бъри казва, че е получил призовка от SEC за GameStop

“С всичко, което се случва по света...”, написа Бъри в туит, прикрепяйки копие от писмото на SEC.50-годишният Бъри не отговори на телефонни и имейл съобщения с искане да разясни подробно туита, който ...
СЕП. 26, 2021 15:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто инвеститорите в Австралия бележат значителни успехи тази година

Данните от проучването показват, че средният размер на портфолиа на жени и мъже инвеститори през фискалните 2020-2021 година на BTC Markets е съответно $1,924.30 и $2,214.03. Интересно е да се отбележ...
СЕП. 26, 2021 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света