НАЧАЛО Други

Централната банка на Тунис отрече слуховете за издадена дигитална валута

НОЕ. 13, 2019 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Централната банка на Тунис отрече слуховете за издадена дигитална валута

Централната банка на Тунис (BCT) отрече докладите, в които се посочва, че те разработват дигитална валута на централната банка (CBDC).

Официално съобщение на BCT следва очевидно неверни съобщения, че Тунис е първата страна, която започна да мести националната си валута към блокчейн платформа и се готви да пусне своя „e-динар“.

Централната банка на Тунис е фокусирана върху цифровизацията на финансите


В изявлението, BCT опроверга всички претенции относно разработването на решение за дигитални пари. Централната банка поясни, че сега проучва различни методи за дигитални алтернативи за разплащане, включително евентуална CBDC, но не са стигнали до там, че да приложат технологията. Банката допълнително заяви:

В момента, BCT се фокусира върху дигитализацията на финансите, в своето цифрово измерение, а не върху криптовалутата. Изучаваме възможностите и рисковете, присъщи на тези нови технологии, особено по отношение на киберсигурността и финансовата стабилност.


Относно предполагаемото партньорство с чуждестранна компания за предлагане на CBDC, BCT заяви, че няма такава връзка с нито една местна или чужда фирма.

Объркване относно PoC (Доказателство за концепция)

 

Въпреки това, банката призна, че Forex Club of Tunisia - събитие, организирано от „независима асоциация, свързана с BCT“ - проведе разговори относно CBDC. На събитието, на участниците беше предложено да присъстват на демонстрация относно теоретичната приложимост на дигиталната валута, инициирана от частен стартъп.

 

Стартирането няма „никакви морални или договорни отношения с BCT“, подчерта банката. Институцията заключи, че доказателството за концепция на форума е извадено от контекста поради маркетингова операция, при която името на BCT е използвано неправилно.

 

В изявлението, BCT също уточни, че се подготвя за пускане на регулаторна среда за технологични иновации в банковия и финансовия сектор в началото на 2020 г.

 

Както по-рано бе съобщено, един от първите доклади за предполагаемия е-динар на BCT е предаден от руската информационна агенция Tass на 7-ми ноември. В доклада се казва, че тунизийският динар ще бъде дигитализиран и издаден на блокчейна Universa, платформа създадена от руски ICO стартъп.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Банката на Китай използва блокчейн с цел емитиране на финансови облигации за $2.8 милиарда
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Музикантите вече ще могат да продават творбите си за XRP

Ripple представи нова платформа, наречена xSongs, която позволява на създателите на съдържание да качват дигиталната си музика и да я продават за криптовалутата XRP.Тези, които са заинтересовани в то...
ДЕК. 11, 2019 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Копаенето на криптовалути в Грузия използва 10% от цялата електроенергия на страната

Само миналия месец, Bitmain, водещият в света производител на хардуер за копаене, откри предполагаемо най-голямата ферма за криптовалути в света.Съоръжението от 33 000 акра притежава общ капаците...
ДЕК. 11, 2019 12:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nike ще токенизира обувките си на Етериум блокчейна

 В документ, публикуван в Службата за патенти и търговски марки в САЩ и от 10-ти декември, Nike заяви, че възнамерява да генерира уникални идентификационни номера и да създаде ERC 721 токени за някои ...
ДЕК. 11, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Социалната мрежа подкрепена от EOS обяви старт на бета версия

Voice обяви датата на стартиране на бета в блог публикация.Фирмата също така съобщи, че ще споделя своя напредък с общността. Компанията твърди, че хиляди вече са се регистрирали, за да участват в б...
ДЕК. 11, 2019 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света