НАЧАЛО Прессъобщения

Ценова прогноза на Bitcoin на фона на $40 милиарда търговски обем – време ли е да се купува?

02.04.2024 14:00 4 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ценова прогноза на Bitcoin на фона на $40 милиарда търговски обем – време ли е да се купува?

Цената на Биткойн, която в момента на писане на статията е малко под $69,000, спадна малко, но все още е близо до достигане на своя максимум, стимулирана от търговски обем от $40 милиарда.

На фона на приемането на блокчейн от Google, което подсказва за нарастващо общо приемане на Bitcoin, прогнозите за цените му са все по-оптимистични, което и предразполага за достигане на нови върхове в цената му. Тази промяна подчертава важен момент в интеграцията на криптовалутата във финансовия пейзаж.

Купете Bitcoin Minetrix

Google приема Bitcoin: Започва индексирането на блокчейн данни на фона на нарастващия интерес

Google започна индексирането на данни от Bitcoin блокчейна, предлагайки информация за транзакции и баланс на акаунти, отбелязвайки значителна промяна след премахването на забраната за реклама на Биткойн. Тази интеграция може да повиши популярността на Bitcoin, но поражда и опасения за поверителността.

Въпреки тези промени, тенденциите в търсенето на Bitcoin остават високи, сигнализирайки за траен интерес и потенциал за увеличаване на инвестициите в криптовалутата.

 • Google вече показва подробности за Bitcoin транзакции в резултатите от търсене.
 • Това действие може да подобри достъпността на Bitcoin, но повдига въпроси относно поверителността.
 • Запазва се високият интерес към търсенето на Bitcoin, което показва устойчив инвестиционен потенциал.

Бразилската борса B3 ще пусне Bitcoin фючърси през април, което повишава достъпността на криптовалутите

Бразилската фондова борса B3 е готова да стартира търговия с Bitcoin фючърси на 17 април с договори, обвързани с референтната цена на BTC на Nasdaq.

Тази инициатива има за цел да отговори на търсенето на хеджиране на цената на Bitcoin и неговата инвестиционна експозиция, като предлага финансово уреждане вместо физически трансфери.

Този ход на B3 отбелязва голям напредък в интегрирането на Bitcoin във финансовия пазар на Бразилия, потенциално привличайки повече институционални инвеститори и стабилизирайки цената на BTC.

 • Bitcoin фючърсите на B3, свързани с цената му на Nasdaq, стартират през април.
 • Фючърсите целят финансово хеджиране и инвестиции в Bitcoin.
 • Този ход може да доведе до по-широка институционална ангажираност и пазарна стабилност за Bitcoin.

BlackRock приема Биткойн – IBIT става най-бързо развиващият се борсово търгуван фонд (ETF)

Главният изпълнителен директор на BlackRock Лари Финк изрази силен оптимизъм за Bitcoin, подчертавайки бързия растеж на техния BTC ETF, IBIT, който е натрупал над $17,2 милиарда.

Положителните виждания на Финк, включително и идеята за Ethereum ETF, бележат значителна промяна в позицията му по отношение на криптовалутите. Неговото одобрение подчертава силата на Bitcoin като трайна инвестиция и потенциално насърчава по-голямо доверие в дигиталната валута.

 • Положителното мнение на Финк за Bitcoin повишава доверието на пазара.
 • Успехът на IBIT сигнализира за силно търсене и пазарен потенциал за Bitcoin.
 • Идеята за Ethereum ETF показва разширяване на институционалния интерес към криптото.

Каква е еволюцията на пазара на Bitcoin?

Bitcoin е на ръба на поредния си халвинг, предизвикващ очакване за големи промени на пазара. Цената се движи между $65,000 и $70,000, водена от институционални инвестиции и потенциални одобрения на ETF, пейзажът изглежда се променя. Предизвикателства като инфлацията и проблеми с майнинг сектора, заедно с политическия климат в САЩ, могат да повлияят на движенията на пазара.

Предстоящият халвинг може да намали въздействието на традиционния четиригодишен цикъл, което да доведе до по-стабилен пазар, управляван все повече от институциите. Тази промяна може да подобри стабилността, но може и да се отклони от първоначалния децентрализиран характер на BItcoin.

Потенциалът за увеличаване на суверенността му може допълнително да интегрира BTC в глобалната финансова система, носейки стабилност и устойчив растеж.

 • Халвингът на Bitcoin може да предефинира пазарния цикъл.
 • Институционалните инвестиции могат да доведат до по-стабилен пазар.
 • Увеличаването на суверенността на Bitcoin може да доведе до глобално приемане и да намали нестабилността.

Купете Bitcoin Minetrix

Ценова прогноза на Биткойн

Bitcoin (BTC/USD) показва признаци на нестабилност в последната търговска сесия, като цената му падна до малко над $66,000.

Криптовалутата среща незабавна съпротива при $71,770, като следващи нива на съпротива са при $73,543 и $75,116. Ако интересът на купувачите се увеличи, надминаването на тези нива може да затвърди възходящия му напредък.

Тъй като BTC падна под нивото на подкрепа от $68,062, следващите две ключови нива са $63,941 и $60,000. 50-дневната EMA е точно под текущата цена от $69,328, което предполага, че пазарът е в баланс.

В заключение, тенденцията за BTC/USD може да се опише като неутрална с бичи наклон, ако цените се задържат над точката на подкрепа.

Страхотна алтернатива в лицето на Bitcoin Minetrix?

Bitcoin Minetrix може да се окаже най-добрата алтернатива на Bitcoin в момента, особено на фона на ниската й цена от $0.01444 в предпродажбата и очаквания старт скоро. Тя предлага достъп до облачно добиване на Bitcoin, което позволява на потребителите да участват в процеса на добиване без нуждата от специализирано оборудване или софтуер.

Bitcoin Minetrix въвежда концепцията Stake-To-Mine, която позволява на потребителите да участват в добиването на криптовалути чрез “залагане” на собствените си токени. Bitcoin Minetrix базира своята операция на блокчейн технологията на Ethereum, която е известна със своята сигурност, гъвкавост и скалиуремост, което може да бъде много добър.

Купете Bitcoin Minetrix


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет и е предоставен от съответната компания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Прессъобщения Новини

Може ли Algotech да бъде по-добра дългосрочна инвестиция от Bitcoin и Ethereum?

Algotech (ALGT) привлича вниманието в света на криптовалутите, обещавайки различни предимства, които в бъдеще може да и предоставят нужния потенциал, за да я превърнат в по-добра дългосрочна инвестиция в сравнение с Bitcoin (BTC) и Ethereum (ETH). 

18.04.2024 16:01 4 мин. четене

Kои са най-популярните криптовалути в Япония през април?

Япония е един от бенчмарк крипто пазарите, като местните инвеститори много често задават темпото в световен мащаб. Затова в тази статия може да разгледате кои са едни от най-модерните криптовалути, които се търгуват там.

18.04.2024 15:02 3 мин. четене

Коя криптовалута да следим сега? Едни от най-актуалните криптовалути, които привличат интереса на китовете: Ethereum (ETH), Solana (SOL) и Furrever Token (FURR)

В постоянно променящия се пейзаж на крипто пазара, където цари волатилност, инвеститорите постоянно търсят възможности за значителна възвръщаемост.

18.04.2024 14:02 5 мин. четене

Трябва ли да следите движенията при Retik Finance (RETIK) през 2024 г.? Експертен анализ

Тъй като пазарът на децентрализирани финанси (DeFi) продължава да се развива, се появи нов претендент, който привлича вниманието на инвеститорите и крипто ентусиастите. 

18.04.2024 11:05 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.