НАЧАЛО Други

Цените на петрола спадат – каква е причината?

04.06.2024 19:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цените на петрола спадат – каква е причината?

Цените на петрола се понижиха с около $1 през търговските сесии във вторник заради скептицизма относно решението на ОПЕК+ да увеличи доставките по-късно тази година на световен пазар, където търсенето вече показва признаци на слабост.

Разширявайки загубите си от четиримесечното дъно през предходната сесия, фючърсите на суровия петрол “Brent” се понижиха с $0.75 до $77.62 за барел към 18:30 българско време.

При най-ниската си цена във вторник Brent се търгуваше за $76.76, което е с по-малко от $2 по-малко от тазгодишния минимум от $74.79 в началото на януари.

Фючърсите на американския суров петрол West Texas Intermediate (WTI) поевтиняха с $0.55 до $73.66 към момента на писане на статията. В понеделник WTI поевтиня с 3.6% и се установи близо до четиримесечно дъно.

Тези новини идват след като държавите членки на OPEC+ се споразумяха в неделя да удължат обявените миналата година съкращения на производството до 2025 г.

Наред с това се увеличава предлагането от производители извън ОПЕК, като САЩ.

При наличието на мантрата “лошите новини са лоши новини”, по-нататъшни доказателства за икономическа слабост могат да доведат до понижение на цените на петрола“, заяви в имейл пазарният стратег на IG Йеап Джун Ронг.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Търговията на Китай с Австралия връща нивата си отпреди Ковид пандемията

Въпреки десетилетието на политическо напрежение Китай, член на БРИКС, значително увеличава търговията си с Австралия.

22.06.2024 15:00 1 мин. четене

Топ мениджър на фондове намалява позициите си в Nvidia – ето защо

Пол Уик от Seligman Investments е намалил дела си в Nvidia, изразявайки съмнения относно бъдещия ръст на приходите на компанията.

22.06.2024 10:30 1 мин. четене

Китай предупреди Европа за потенциална “търговска война”

Германският министър на икономиката Роберт Хабек пристигна в Пекин на 21 юни на тридневно посещение на фона на ескалиращото търговско напрежение между Европейския съюз и Китай във връзка с предложените мита върху вноса на електрически превозни средства.

22.06.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.