Home

Цената на Биткойн се стабилизира над $22,000 – ще скочи ли над $25,000?

25.01.2023 18:52 5мин. четене Alexander Stefanov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Биткойн се стабилизира над $22,000 – ще скочи ли над $25,000?

Цената на Биткойн е стабилна на $23,000. Ще стигне ли $25,000? Нека видим.

Днес крипто пазарът е до голяма степен в застой. Биткойн продължава да се търгува над $22,000 в отражение на доверието на инвеститорите в актива. След многомесечен мечи пазар и поредица от скандали, които разклатиха доверието на инвеститорите в състоянието на индустрията, дигиталните активи все още не са се възстановили напълно.

След като падна доста рязко по време на кризата с FTX и като цяло през миналата година, която беше тотален крах за крипто, сега Биткойн като че ли започва да прави все по-голяма заявка, че крипто света няма да се повлияе от измамниците, които се опитват да “яхнат вълната”.

Защо се стабилизира Биткойн над $22,000 и какви са изгледите пред криптовалутата?

Криптовалутите продължават да държат пазарна капитализация от над $1 трилиона, като Биткойн съставлява над 40% от нея. Но това не е без причина. Нека видим основните обяснения за развитието на най-популярната криптовалута в света.

Пазарната стабилизация

Световната икономика пострада изключително много в последните години след пандемията. Глобалната инфлация повиши лихвените проценти, като “наказа” инвеститорите и те се отдръпнаха от фондовите пазари, включително от високорисковите крипто пазари.

В момента обаче се стабилизира, като това доведе до ръст в цените на криптовалутите. И макар този ръст да се забавя, то Биткойн е напред с около 5% на седмична база към момента на писане на статията. 

Халвингът наближава

През 2024 година ще настъпи халвинга на Биткойн, с което копаенето на актива ще стане доста по-трудно. Именно това се смята за една от основните причини цените на криптоактивите да се покачват, като това важи особено много за BTC. 

Наблюдава се тендеция в индустрията, че 15-18 месеца преди халвинга започва бичи пазар.

Броят на спекулантите намалява

Истината е, че в крипто средите винаги е имало “китове”, които манипулират пазара и оказват огромно влияние на цената на Биткойн. Сривовете както на FTX, така и на други големи играчи като Genesis (последната борса, която обяви фалит).

По този начин се насърчават реалните инвеститори в Биткойн, повечето от които са оптимисти за бъдещето на дигиталната валута, а резултатът е налице – стабилно увеличение на цената в рамките на почти месец.

Разбира се, има няколко токена, които също представляват голям интерес пред инвеститорите. Нека видим кои са те.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.


Алткойните, които предизвикаха фурор в крипто средите

Meta Masters Guild, Fight Out и C+Charge са трите крипто проекта, които имат силни предпоставки за успех. Но какво ги прави толкова интересни за инвеститорите? Нека разберем.

Meta Masters Guild (MEMAG)

Play-to-earn крипто проектите набраха значителна сила по време на последния бичи пазар и запазиха тази инерция и по време на спада. Създателите на Meta Masters Guild разбират потенциала на тази нова екосистема, но са запознати и с доста от проблемите в нея.

За разлика от конкурентните проекти, екипът на Meta Masters Guild планира да промени правилата на “играта”, като постави игровото изживяване на първо място пред наградите. По този начин ще се отблъснат спекулантите и ще се насърчат крипто геймърите.

В момента се разработват 3 игри, като Meta Kart Racers ще бъде готова тази година, докато други две са в концепция – Meta World Masters и Raid NFT.

С над $1.37 милиона, събраните по време на своята предпродажба досега, проектът премина към своя трети (от общо седем) етапа. Текущата цена на MEMAG е $0.013, но след предварителната продажба ще се повиши до $0.023.

Fight Out

Fight Out, новаторска платформа от типа M2E (move-to-earn, “движи се, за да печелиш”), достигна важен етап в своята предварителна продажба. Благодарение на успеха на продажбата на токени FGHT, стартъпът за криптовалута натрупа колосалните $3.42 милиона до момента, като продължава със стремглавия си растеж.

Токенът FGHT е необходим за работата на Web3 екосистемата, която Fight Out разработва, поради което ранните инвеститори трябва да действат бързо, за да получат токени с отстъпка.

Платформата ще обединява физическия и виртуалния свят, като трениращите ще печелят точки (под формата на REPS) за всяка тренировка, без значение дали просто вървят, или правят интензивни тренировки като бокс, плуване, колоездене, та дори и леки упражнения като йога. REPS ще могат да бъдат използване за закупуване на различни тренировъчни сесии и спортни артикули, като FGHT ще позволява покупката на REPS.

Тъй като предварителната продажба е планирана да приключи на 31 март и криптовалутите да започнат на 5 април, цената се очаква да скочи скоро. FightOut има цел за предварителната продажба, определена на $15 милиона, така че инвеститорите трябва да бъдат информирани, че ако целта бъде достигната по-рано от 31 март, предварителната продажба ще спре.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.


 

C+Charge

C+Charge е авангардна блокчейн платформа, която се стреми да промени напълно начина, по който работи зареждането на електрически превозни средства. Приложението свързва онези, които притежават електрически превозни средства, с мрежи за зареждане, което улеснява намирането на станции за зареждане, настройването на срещи за зареждане и плащането на услугата с портфейл с криптовалута. 

Шофьорите могат да използват платформата, за да планират пътуванията си и да предотвратят всякакви непредвидени такси чрез достъп до данни в реално време за наличността, цените и видовете конектори на станциите за зареждане по техните маршрути.

Преходът към електрически превозни средства сега е забележим във всички класове превозни средства, от малки градски коли до джипове, миниванове до пикапи и спортни автомобили до луксозни седани. Целта на C+Charge е да възнагради шофьорите на електрически автомобили, като ги насърчи да се ориентират към екологичен начин на живот.

Електрическите превозни средства бързо набират популярност в резултат на технологичното развитие и различните инициативи, като C+Charge е типичен пример за това как може да се насърчи еко придвижването с различни награди.

Заключение

Биткойн се движи доста уверено напред, като достигна над $23,000 и сякаш няма намерение да спира. Въпреки това, някои анализатори смятат, че MEMAG, Fight Out и C+Charge са най-големите печеливши от така развилата се ситуация и ще си пробият път напред в следващите години.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн се изстреля над $66,000: Меме криптовалутите са най-печеливши

На пазара на Биткойн преобладават бичите настроения, тъй като сме свидетели на големи ценови възходи.

27.09.2024 18:01 1мин. четене Alexander Zdravkov

Как се справя MicroStrategy в сравнение с компонентите на S&P 500?

Тъй като инвеститорите на Уолстрийт все повече възприемат Биткойн (BTC), MicroStrategy на Майкъл Сейлър се позиционира като лидер в това пространство.

27.09.2024 17:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн: Ще достигне ли цената най-високите си нива до края на годината?

Популярният крипто експерт Кевин Свенсън смята, че Биткойн BTC може да достигне нови исторически върхове до края на 2024 г.

27.09.2024 15:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Инвеститорите от САЩ вляха $365 милиона в Биткойн ETF, а цената продължава да се покачва

В четвъртък инвеститорите вляха около $365 милиона в спот Биткойн ETF, с което общият приток на средства за седмицата надхвърли $600 милиона, според данни на Farside Investors.

27.09.2024 13:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.