Home

Цената на Биткойн се срина под $50,000, но за кратко

05.08.2024 9:46 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Биткойн се срина под $50,000, но за кратко

Крипто пазара отбеляза значителен спад в стойността, тъй като инвеститорите продължиха да се отказват от високорискови активи.

Биткойн поведе спада с 16% и за кратко стигна под $50,000 през последните 24 часа, а Етериум се срина с над 23% и към момента на писане на статията се търгува на цена от $2,230. По данни на Coinmarketcap общата пазарна капитализация отчита спад с 11%. Към този момент тя е $1.84 трилиона.

Спадът на криптовалутите съвпадна с по-широките загуби на пазарите на акции в Азиатско-тихоокеанския регион. Японският Nikkei 225 отбеляза понижение от 10%, продължавайки загубите от предходната седмица, след като Японската централна банка обяви увеличение на основния си лихвен процент до 16-годишен връх.

Към момента на писане на статията водещата криптовалута се възстанови частично и се търгува на цена от $51,900, отчитайки спад от 27% за последната седмица, а пазарната ѝ капиализация падна до около $1 трилион.

Също така бе съобщено, че $1,000,000,000 са ликвидирани от крипто пазара през последните 24 часа.

Пазарът на акциите през миналата седмица също претърпя спад, който бе свързан отчасти с разочароващи печалби, по-слаб от очакваното доклад за работните места, по-висока безработица и намаляващ производствен сектор. Федералният резерв на САЩ предпочете да задържи основния си лихвен процент стабилен и не обеща намаляване на лихвите през септември, което много пазарни експерти бяха включили в прогнозите си. По-ниските лихвени проценти обикновено корелират с по-добро представяне на рисковите активи.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Доналд Тръмп направи първата си поръчка с Биткойн в заведение в Ню Йорк

Доналд Тръмп, кандидатът за президент на Републиканската партия, се прочу с това, че стана първият бивш президент на САЩ, извършил транзакция с водещата криптовалута.

19.09.2024 12:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Робърт Кийосаки: Цената на Биткойн ще се повиши след намаляването на лихвените проценти

Известният автор на книгата *Богат татко, беден татко* Робърт Кийосаки смята, че Биткойн е на прага на голямо увеличение на цената след решението на Федералния резерв да намали лихвените проценти.

19.09.2024 11:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Kолко Биткойн притежава Ел Салвадор?

Под ръководството на президента Наиб Букеле Ел Салвадор продължава да се придържа към стратегията си за ежедневно придобиване на Биткойн, като в момента притежава активи на стойност приблизително $354.6 милиона.

19.09.2024 10:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Цената на Биткойн се покачи след изявлението на Фед – ето какво още може да очакваме

Цената на Биткойн показва бичи импулс над границата от $60,000, който беше предизвикан от намаляването на лихвените проценти от страна на Федералния резерв (Фед).

19.09.2024 8:42 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Един отговор на “Цената на Биткойн се срина под $50,000, но за кратко”
  1. хрсн,

    Не се пише СЛЕЗНА, правилната форма е “СЛЕЗЕ”… Въобще как сте с граматиката, журналистика изобщо завършвали ли сте?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.