НАЧАЛО Биткойн

Цената на Биткойн остава стабилна, дори след изтичането на $1 млрд. в опции

септември 26, 2020 21:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Биткойн остава стабилна, дори след изтичането на $1 млрд. в опции

Цената на Биткойн остава стабилна, въпреки изтичането на почти $1 милиард в опции и хака на KuCoin.

Цената на флагманската криптовалута се задържа, увеличавайки се с около 1% за последните 24 часа, като се търгува на $10,733 към момента на писане на статията, според данни от coinmarketcap.

 

Тази стабилност се задържа дори при по-високи от обичайните търговски обеми. Сряда търговските обеми за BTC се удвоиха от $24 милиарда до $52 милиарда. Оттогава се задържат на тези нива.

 

Има две причини да се очаква повече волатилност. Първата е изтичането на почти $1 милиард в Биткойн опции – около половината от опциите на BTC.

 

Биткойн опциите са като фючърси. Хората подписват договор, за да купят BTC на дадена цена в даден момент в бъдещето. По този начин, ако нещата се развият в полза на търговеца, той може да си осигури Биткойн под пазарната цена.

 

Фючърсите задължават подписалото се лице да купи актива при изтичането им. Опциите дават правото на търговеца да направи това, вместо да го задължава.

 

С други думи, това можеше да е момент на изключителна волатилност, особено ако се бяха стоварили на пазара купищата Биткойн, които правят посредством опциите.

 

Втората причина е хака на KuCoin. Нападателите откраднаха $150 милиона в базирани на Етериум криптовалути и други монети, за които не е било съобщено до момента.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Централизацията на Биткойн майнинга през годините

През последните години се наблюдава постепенна, но постоянна тенденция все по-малко пулове за добив на Биткойн (BTC) да доминират в по-голямата част от световната мрежа и да откриват блокове.

септември 24, 2023 16:00 2 мин. четене

Биткойн или фиат: Кое е по-добре за Индия на фона на спадащата рупия

Индийската рупия (INR) преживя труден месец, като отбеляза забележимо поевтиняване на валутния пазар въпреки последните тенденции на дезинфлация на цените в страната.

септември 24, 2023 15:00 2 мин. четене

Уолстрийт в готовност да налеят свеж капитал в крипто пространството

Основателят на SkyBridge Capital Антъни Скарамучи очерта потенциален катализатор, който може да окаже положително въздействие върху Биткойн (BTC) и други криптовалути.

септември 24, 2023 13:00 2 мин. четене

Държава от Централна Америка използва Биткойн за президентските избори

В резултат на базовата технология на Биткойн по време на общите избори в Гватемала през 2023 г. се появи забележителен случай. 

септември 24, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.