НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Защо спадна цената на Биткойн от $ 8,8K?

ОКТ. 12, 2019 08:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Защо спадна цената на Биткойн от $ 8,8K?

Цената на Биткойн, като цяло се търгува по-ниска на 11-и октомври, след като внезапната нестабилност прекъсна страничния тренд от началото на седмицата.

Данните от Coin360 показават, че BTC / USD обикаля 8,350 долара в петък, след като скочи до ниво над 8,770 долара малко по-рано.


Ентусиазмът беше краткотраен, като последвалият срив свали двойката под предишните нива. Дневните загуби за Биткойн възлизат на 2.3% към края на деня, като най-голямата криптовалута остана 2.6% нагоре за седмицата.


Пазарите се отърсиха от събития, за които се предполагаше, че ще имат силен ефект върху тях. Със сигурност голямото разочарование е решението на Комисията за ценни книжа и борси да отхвърли най-новия Биткойн борсово търгуван фонд(ETF).


Предишните откази на подобни предложения бяха натиснали цената на Биткойн. Друго голямо предложение на ETF бе оттеглено от спонсорите му през септември, което намеква за липса на доверие в получаването на одобрение.


Все пак в краткосрочен план анализаторите предполагат, че Биткойн няма да бъде повлиян. 


Ван де Попе каза, че 8,300 долара, като месечна цена на откриване, е силна подкрепа, като съпротивата около $ 8,500 остава сериозна.


За другия крипто търговец Скот Мелкер скорошната активност беше изчислена от големи притежатели на криптовалути. Той каза следното:


Не мисля, че китовете са спрели активността си. Просто мисля, че те започнаха да търсят ликвидност, за да продават и шортват, а регионът около $ 8,800 беше предсказуема област за това. Стимулирането на цената, с цел достигане на ликвидността, беше логичен ход.


На алткойн-пазара деня също беше сравнително слаб. В съответствие с BTC, основните от първите двадесет криптовалути отчитат загуби за деня от 2-3%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Goldman Sachs ще обсъждат Биткойн с институционалните си клиенти

Той каза, че на 27-ми май, банковият гигант Goldman Sachs ще проведе конферентен разговор с клиентите си инвеститори, като се е обсъждал Биткойн.  В рамките на разговора, високопоставени в банката ли...
МАЙ. 27, 2020 16:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо може да предстои сериозен възход при Биткойн

Както отбеляза Филип Суифт, създател на мониторинговия ресурс ‘Look Into Bitcoin’, данните сочат, че 60% от цялото предлагане на Биткойн не се е движило от повече от година.  Последният път когато ...
МАЙ. 27, 2020 22:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн отново тества $ 9,000 - какво да очакваме?

BTC все още не се е възстановил от дъното си на $ 8,600, но $ 9,000 остава важно психологическо ниво, което редица анализатори следят. Според ресурса за следене на крипто деривати Skew.com, прибл...
МАЙ. 26, 2020 15:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн и SpaceX са ключови за бъдещето на човечеството

Според Пишевар, който е бил ранен инвеститор в такива гиганти като Uber и Airbnb, това са двете ключови иновации за бъдещето на човечеството.Отвеждането на хора на МарсВ едно от своите интервюта, амер...
МАЙ. 27, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света