НАЧАЛО Други

Цената на акциите на MicroStrategy бележи спад от 50% за две седмици

ФЕВ. 26, 2021 09:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Цената на акциите на MicroStrategy бележи спад от 50% за две седмици

MicroStrategy Incorporated е компания за разработка на софтуер, известна най-вече с нарастващите им инвестиции в Биткойн (BTC).

 

След като достигне двадесетгодишен връх, цената на акциите на фирмата преминава през чувствителна корекция. Кои събития в криптосферата стоят зад този спад?


MSTR губи 50 процента за две седмици


Цената на акциите на MicroStrategy Incorporated достигна своя връх на 9-ти февруари 2021 г., над $1272 за една акция. Цената им се е увеличила повече от десетократно за една година, така че търговците предполагат, че тя е навлезнала в "свръхкупена“ територия.Междувременно, след спиращо дъха рали, цената започна да спада рязко. Сесията на 23-ти февруари беше пълна катастрофа за биковете на MSTR, тъй като цената заличи повече от 20 процента за 24 часа.


Това съвпадна с болезнения спад в цената на Биткойн (BTC). На 22-ри февруари и 23-ри февруари цената на водещата криптовалута се срина от $58,500 на $44,900, губейки 23,3 процента за часове. Това доведе до каскада от жестоки ликвидации на дълги позиции за милиарди долари на големи борси.


Според Bitcoin Treasuries, MicroStrategy е безспорният лидер на всички публично търгувани корпорации по отношение на притежаваните Биткойн (BTC) монети. Компанията натрупа 71,079 BTC, или почти 0,34 процента от циркулиращото предлагане.


Несигурността около Биткойн влачи MSTR надолу


Стойността на Биткойни състоянието на Microstrategy се е утроила от първата покупка. Към 24-ти февруари тя е на стойност 3,65 млрд. долара. Най-близкият конкурент Tesla Inc. притежава 48,000 Биткойн.


Ето защо динамиката на акциите на Microstrategy се влияе толкова зле от скорошната корекция на BTC. Също така, скорошната критика към Биткойн от министъра на финансите Джанет Йелен (BTC) може да е допринесла за последния спад на цените на MSTR.


Междувременно ситуацията изобщо не изглежда драматична за биткойнърите. Преди два дни властите в Ню Йорк се разбраха с Tether и Bitfinex, и сложиха край на многогодишния "Tether FUD".


iFinex (компанията-майка на Bitfinex) и Tether Limited ще платят глоба в размер на $18,5 милиона, което изглежда пренебрежимо предвид сумите, споменати в първоначалните съдебни дела, които ги обвиняват в предлагане на незаконни ценни книжа и ценови манипулации.


Към 24-ти февруари акциите на MSTR се увеличават с 10% на предпродажбените цени, тъй като цената се приближава до $780.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Други новини

Директорите на MicroStrategy ще получават заплащането си в Биткойн

"На 11-ти април 2021 г. Бордът на директорите ("Бордът") на MicroStrategy Incorporated ("Компанията") променя режима на компенсация за директори, които не са служители. Занапред директорите, които не ...
АПР. 13, 2021 15:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Рап легендата Nas може да направи много пари от листинга на Coinbase

Инвестиционната фирма на Джоунс, QueensBridge Venture Partners, влезе в кръга на финансиране от Серия Б през 2013 г., когато Coinbase набра $25 милиона. По това време компанията се оценяваше на около ...
АПР. 13, 2021 14:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance добавя търговия с токенизирани акции, започвайки с Tesla

Като начало Binance изброи акции на Tesla, което означава, че потребителите на борсата вече могат да купуват токени на Tesla, представляващи нейните акции. Една акция на Tesla представлява един д...
АПР. 13, 2021 13:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Университет в Румъния ще приема Elrond (EGLD) като метод на плащане

Случаят с публичен университет в Румъния не е по-различен, тъй като институцията предлага на студентите си възможността да платят таксата си за прием в криптовалута.Според съобщението, Lucian Blaga Un...
АПР. 13, 2021 10:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света