НАЧАЛО Алткойни

Celsius Network се оценява на $3,1 милиарда

март 8, 2021 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Celsius Network се оценява на $3,1 милиарда

Крипто платформата за кредитиране Celsius Network струва три пъти повече от сегашната си пазарна капитализация, подчертавайки огромния потенциал за растеж на проекта през следващите пет години, според ново проучване на Alpha Sigma Capital.

Използвайки финансовите данни за 2020 г., получени от Celsius, Alpha Sigma Capital определи, че криптокомпанията има подразбираща се стойност от 3,13 млрд. долара, което е приблизително три пъти по-голяма от текущата ѝ пазарна капитализация от 1,1 млрд. долара.

 

Изглежда, че “понастоящем Celsius е подценен”, каза в анализа си Alpha Sigma Capital, позовавайки се на приходите от 126,14 милиона долара, които компанията е генерирала миналата година.

 

Alpha Sigma Capital обясни:

 

Нашите прогнози са консервативни за 2021 г. и виждаме, че растежът на AUM намалява с още 3 милиарда долара в растеж на AUM до края на годината. Оттам ние прогнозираме, че компанията ще може да увеличи AUM с 25% на годишна база до 2025 г. 

 

Очаква се до края на 2025 г. AUM на Целзий да достигне близо 30 милиарда долара. Един потенциален двигател за растеж за Celsius в дългосрочен план е добавянето на възможности за обмен, което значително би подобрило използваемостта на платформата. Главният изпълнителен директор Алекс Машински също намекна за възможността за включване на опции за самозастраховане, които да позволят на потребителите да застраховат депозираните си средства.

 

2020 г. беше преломна година за Celsius. От януари 2020 г. платформата за кредитиране регистрира близо 300% увеличение на потребителите. До февруари 2021 г. изплати 250 милиона долара крипто награди на вложителите, спрямо 80 милиона долара през ноември 2020 година.

 

Въпреки че децентрализираното финансиране или DeFi привлича вниманието на крипто от лятото на 2020 г., родният токен на Celsius, CEL, е един от най-добре представящите се на пазара. За разлика от DeFi, Celsius предлага централизирана платформа за потребителите да депозират своите криптовалути, за да получават лихвени плащания. Понастоящем проектът предлага над 40 лихвоносни активи с доходност до 18,5%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Aptos (APT) има повече потенциал от Solana (SOL) – Coin Bureau

Блокчейн протоколът от първи слой Aptos (APT) набира инерция, превръщайки се в един от най-добре представящите се алткойни на криптопазара.

февруари 7, 2023 16:37 2 мин. четене

Cardano: Големите инвеститори бутат цената нагоре – Santiment

Santiment твърди, че увеличението на цената на Cardano (ADA) от миналата седмица се дължи главно на голямото натрупване от страна на големи инвеститори.

февруари 6, 2023 19:00 2 мин. четене

Polygon (MATIC): 2023 може да е добра година за актива – Bloomberg Intelligence

Според възгледите на Майк Макглоун от Bloomberg Intelligence за крипто пространството през февруари, Polygon (MATIC) ще се радва на значително масово приемане.

февруари 6, 2023 18:00 3 мин. четене

Шиба Ину: Да очакваме ли възход през следващите няколко седмици?

Популярен крипто стратег смята, че меме токена Шиба Ину (SHIB) може да се позиционира за възход през следващите седмици.

февруари 6, 2023 17:00 2 мин. четене