НАЧАЛО Други

Celsius напълно изплати своя дълг към MakerDAO

юли 8, 2022 1:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Celsius напълно изплати своя дълг към MakerDAO

Celsius изплати изцяло дълга си към MakerDAO, като отключи wBTC на стойност около $456 милиона. Компанията към този момент претърпява потенциална загуба от $1 милиард от стратегията си за кредитиране от MakerDAO.

Изглежда, че Celsius най-накрая е изплатила дълга си към MakerDAO.

Данните на Etherscan показват, че портфейл, идентифициран като принадлежащ на изпитващата затруднения компания за крипто кредитиране, е изплатил изцяло дълга от $41 милиона в DAI вчера, за да освободи обезпечението си от 21,962 wBTC (на стойност около $456 милиона към момента на публикуване). Портфейлът затвори трезора на MakerDAO малко след като изплати дълга.

MakerDAO е DeFi протокол, който позволява на потребителите да копаят стабилни монети DAI, когато депозират обезпечение. Celsius е така наречената „CeDeFi“ платформа, която действа като посредник за клиентите, използвайки възможностите, открити в DeFi протоколите като MakerDAO. Celsius и няколко други големи криптозаемодатели пострадаха от сериозни проблеми с ликвидността през последните седмици след срива на Terra, спада на пазара и заличаването на крипто хедж фонда Three Arrows Capital

Макар че портфейлът на Celsius вече не е бил изложен на сериозен риск от ликвидация към момента на извършване на пълното изплащане (Биткойн би трябвало да достигне около $2722, за да предизвика ликвидация), данните от DeFi Explore показват, че на 12 май движението на Биткойн със $700 можеше да доведе до ликвидация. Celsius добави wBTC и DAI многократно след 12 май, за да увеличи коефициента на обезпеченост и да предотврати ликвидация. 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Celsius освобождава 150 от служителите си

Общата стойност, добавена към трезора с течение на времето, е $1.8 милиарда, докато общата стойност, която е извлечена, е около $757 милиона. Това се дължи на факта, че Celsius беше принудена да продължи да изплаща DAI, за да избегне ликвидация, а и цената на Биткойн спадна след отварянето на трезора. Ако днес Celsius продаде своите wBTC, тя ще отчете почти $1 милиард загуба от своята стратегия за кредитиране от MakerDAO. Интересно е, че Celsius прехвърли 24,462.6 wBTC на крипто борсата FTX малко след като бяха отключени.

Миналия месец Celsius противоречиво замрази средствата на клиенти си, за да се постави „в по-добра позиция да изпълни с течение на времето задълженията си за теглене„. Оттогава тя е наела консултанти, които да ѝ помогнат да се справи с потенциален фалит. В момента тя е обект на разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC), както и на регулаторни органи от четири различни американски щата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Alameda са инвестирали сериозна сума в майнинг компанията Genesis

Alameda Research, фирмата за търговия, тясно свързана с изпадналата в затруднение борса FTX, е инвестирала $1.15 милиарда в крипто миньора Genesis Digital Assets.

декември 4, 2022 11:43 1 мин. четене

Вижте 3-те най-важни истории в крипто от изминалата седмица

Сривът на криптоборсата FTX продължава да отеква в индустрията – продължаваме да виждаме новини и развития около това ключово събитие. 

декември 4, 2022 7:50 1 мин. четене

Клиентите на крипто борсата Gemini изложени на риск

Крипто борсата Gemini изглежда е последната жертва на каскадния ефект, породен от срива на FTX, последвана от неблагоприятни ефекти за BlockFi, Genesis и Digital Currency Group (DCG).

декември 3, 2022 18:24 1 мин. четене

„Заблуденият“ Банкман-Фрийд „ще прекара време в затвора“ – М. Новограц

Новограц заклейми бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд като „заблуден“ в неотдавнашно интервю за CNBC.

декември 3, 2022 16:50 1 мин. четене