НАЧАЛО Други

CBDC: Жителите на Хонконг вече могат да използват дигиталния юан

17.05.2024 23:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
CBDC: Жителите на Хонконг вече могат да използват дигиталния юан

С ход, който разширява влиянието му в световен мащаб, Хонконг стартира новаторски пилотен проект за дигитални плащания в юани, което е сигнал за значителна промяна във финансовия пейзаж.

Този ключов старт не само подчерта отдадеността на Хонконг да възприема напреднали финансови технологии, но и съответства на стратегическата цел на Китай да засили глобалното присъствие на своята валута – юана.

Хонконг въведе пионерска пилотна програма, която позволява на жителите да използват дигитални плащания в юани чрез големи китайски банки, отбелязвайки важен етап в разширяването на валутния проект на Китай отвъд границите на континенталната му част.

Жителите вече могат лесно да отварят електронни портфейли в юани в известни банки като Банката на Китай, Банката на комуникациите, Китайската строителна банка и Индустриалната банка на Китай, което позволява директни транзакции с търговци от континенталната част на страната. Тази иновативна платежна система, достъпна чрез мобилен телефонен номер в Хонконг, предлага изключително удобство и достъпност за потребителите, разширявайки функционалността си в рамките на района на Големия залив и други определени пилотни региони.

Въпреки първоначалните предизвикателства от страна на утвърдените платежни платформи и опасенията за неприкосновеността на личния живот, властите са решени да увеличат приемането на дигиталния юан сред търговците на дребно както в Хонконг, така и в континентален Китай. Тъй като китайските туристи също могат да използват дигитални портфейли с юани за транзакции в Хонконг, градът очаква увеличаване на приема на дигиталната валута, което ще засили статута му на глобален финансов център.

Официалното стартиране на проекта за дигитален юан в Хонконг съвпада със стратегическите инициативи на града да се позиционира като център за виртуални активи, като се съгласува с политиките, въведени през 2022 г. Лицензионната рамка на Хонконг за крипто борси и неотдавнашните листвания на борсово търгувани фондове, инвестиращи в Биткойн и Етериум токени, са пример за този тласък към дигиталните финанси.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Следващата акция, която може да достигне $1 трилион според Bank of America

В четвъртък се появиха спекулации от Bank of America, че Broadcom може да бъде следващият актив на фондовия пазар с оценка от $1 трилион.

15.06.2024 7:30 2 мин. четене

Байдън може да изгуби президентските избори според Марк Кюбан – ето защо

Въпреки че администрацията на Байдън се ориентира към крипто индустрията, силните страни в бизнеса остават недоволни от прекрачването на границата, което се прави от председателя на SEC Гари Генслер по различни въпроси, свързани с крипто сегмента.

15.06.2024 7:00 2 мин. четене

Инвестициите в крипто надминаха $1 милиард през май

Според данни на KuCoin през май на крипто пазара са направени инвестиции за над $1 милиард, въпреки че е отбелязан лек спад в сравнение с предходния месец.

15.06.2024 6:30 2 мин. четене

Тази акция може да засенчи печалбите от Nvidia през следващите 6 години

Бет Киндиг, главен технологичен анализатор в I/O Fund, твърди, че сред основните играчи в областта на изкуствения интелект (AI) може да има пренебрегната възможност.

15.06.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.