НАЧАЛО Алткойни

Бум в търговията с Cardano (ADA) – добра новина за цената?

24.01.2024 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бум в търговията с Cardano (ADA) – добра новина за цената?

Токенът ADA на Cardano отбеляза впечатляващ скок от 80% в обема на търговията с деривати между 22 и 23 януари, което е сигнал за забележителна промяна в пазарната динамика.

Данните na Coinglass разкриват значителен ръст в обема на търговията с отворени фючърси върху ADA, възлизащ на близо $700 милиона през посочения период.

Този скок в търговската активност представлява 6.25% от общата пазарна капитализация на Cardano, което отразява стандартно ниво на ангажираност.

Понастоящем позициониран като осмия по големина дигитален актив с пазарна капитализация от $16.1 милиарда, Cardano запазва значимостта си на пазара на криптовалути, според CoinMarketCap.

Въпреки този повишен обем на търговия, ADA се сблъска със забележителен спад от 9.5% през последните между 22 и 23 януари, достигайки най-ниската си стойност от декември насам – $0.4521. Въпреки това към момента на писане на статията монетата леко се е възстановила, достигайки нивото при $0.47 отразявайки минимален спад от 1.4% за деня.

В исторически план този диапазон е служил като ниво на подкрепа за Cardano, като е бил свидетел на множество случаи на възстановяване след продължителни спадове, особено през пролетта и лятото на 2022 г.

Интересно е, че по-голямата част (95.24%) от ликвидациите при сделките с ADA през въпросния период са били свързани с лонг позиции. Това означава, че макар много оптимистично настроени трейдъри да очакват потенциално дъно в цената на ADA, повишеният апетит за риск и присъщата непредсказуемост на крипто пазара смекчават тези очаквания.

Ако разширим обхвата и включим транзакциите на спот пазара, общият обем на търговията с токена Cardano е надхвърлил впечатляващите $1 милиард само през посочения период.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Потребителите на Shibarium намаляват – какво означава това за цената на SHIB?

Shibarium, платформа работеща в рамките на екосистемата Shiba Inu (SHIB), напоследък се радва на рязко повишаване на активността.

23.02.2024 10:00 1 мин. четене

Как крипто инвеститор превърна $50 в над $10,000 за 2 часа

Търговец на криптовалути успешно превърна скромната сума от $50 във впечатляващите приблизително $10,900 само за два часа, като се включи в спекулативна търговия с наскоро емитиран токен.

23.02.2024 9:30 2 мин. четене

Цената на Polygon може да се изстреля с почти 100% при едно условие

В неотдавнашен анализ на виден крипто експерт, известен като Али Мартинез, бяха направени наблюдения по отношение на MATIC, основния токен, свързан с мрежата Polygon.

23.02.2024 7:30 2 мин. четене

Меме криптовалута скочи със 7,500% за няколко месеца – цената може да продължи нагоре

Известен анализатор и търговец на криптовалути с псевдоним Bluntz сподели оптимистични възгледи за меме криптовалута в рамките на екосистемата Solana (SOL).

23.02.2024 6:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.