НАЧАЛО Крипто Крими

Бум на измамните реклами в социалните мрежи, предупреждава създателя на Dogecoin

21.05.2024 22:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бум на измамните реклами в социалните мрежи, предупреждава създателя на Dogecoin

Били Маркъс, създателят на Dogecoin, известен като „Shibetoshi Nakamoto“, изрази загриженост във връзка с увеличаването на броя на измамните реклами в социалните медии и призова за по-силна защита на потребителите на криптовалути срещу измами и злонамерен софтуер.

Основният фокус на Маркъс е върхуmalvertising“ – злонамерени реклами, които вграждат зловреден софтуер за кражба на данни или превземане на устройства.

Тези тактики подкопават доверието в онлайн рекламите, като карат потребителите да използват блокери на реклами, които могат да филтрират и легитимните реклами. Тази загуба на доверие е особено вредна за крипто общността, където сигурността е от първостепенно значение.

Посланието на Маркъс призовава за всеобхватен подход за справяне с измамните реклами и възстановяване на доверието в Web3 екосистемата.

Това включва по-строга проверка на рекламите, за да се гарантира тяхната легитимност, постоянно обучение от страна на крипто влиятелните личности и ръководителите на проекти за често срещаните измами и усъвършенствани мерки за откриване от страна на платформите за социални медии за премахване на злонамерени реклами. Етичните рекламни практики също са от решаващо значение, за да се гарантира, че рекламите не са нито подвеждащи, нито вредни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Обвиненията срещу директорите на Binance за укриване на данъци в Нигерия официално бяха свалени

Федералната служба за вътрешните приходи на Нигерия (FIRS) свали обвиненията срешу ръководителите на Binance Тигран Гамбарян и Надим Анджарвала според информация на Reuters.

14.06.2024 23:31 1 мин. четене

Близо $20 милиарда изгубени в крипто хакове през последните 13 години

Crystal Intelligence сподели, че през последните 13 години в сектора на криптовалутите е имало 785 случая на кражби, които са довели до обща загуба от около $19 милиарда.

13.06.2024 13:00 2 мин. четене

Terraform Labs се съгласиха да платят близо $4.5 милиарда на SEC

Terraform Labs, подкрепяна от Ledger и обвинявана за увреждането на крипто пазара през 2022 г., се съгласи колективно да плати глоба в размер на $4.47 милиарда.

13.06.2024 9:00 2 мин. четене

Хакери източиха $22 милиона от британска крипто борса

След това, което изглеждаше като хакерска атака, довела до кражба на $22 милиона, обменът на криптовалута Lykke, разположен в Обединеното кралство, спря търговските си операции. След това събитие мерките за безопасност, прилагани от борсите за дигитални валути, вече са обект на сериозно безпокойство.

12.06.2024 8:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.