НАЧАЛО Други

Потребителите на BTC получават 21k Ordinals; Binance не представляват предизвикателство

01.02.2024 5:00 4 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Потребителите на BTC получават 21k Ordinals; Binance не представляват предизвикателство

На 21.01.2023, 21.000 дигитални "inscriptions" бяха пуснати като част от нещо, което изглеждаше като промоция на игра и разпали най-новата мистерия, свързана с Bitcoin (BTC) Ordinals.

Организаторите на този airdrop носят името RuneCoin, но е препратка към оригиналния изобретател на Ordinals, Кейси Родамор. Не е свързано с концепцията за “inscriptions” от 2023 г., създадена от Родамор.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет и е предоставен от съответната компания.


„Технологичната надпревара е в ход – 21,000 най-съвременни RSIC, произведени в нашите фабрики и доставени до нашите дистрибуторски центрове“, гласи въпросният inscription.

В условията на Runecoin пише, че са произведени 21,000 RSIC, но производството е спряно поради мистериозни експлозии във фабриката и разпределителния център. След това обикновените членове на общността получиха RSIC чрез airdrop. Получателите могат да копаят, продават или да накарат inscription-a да изчезне.

Междувременно разработчиците на игри ще получат 10% от RSIC. Разпространението на повече inscriptions и по-конкретно “Mother” допълнително предизвика интерес към играта, привличайки много потребители на криптовалути и дори потребители на Bitbit. То също така привлече вниманието на инвеститорите в казино монети.

След този инцидент общността на Ordinals стана активна поради мистериозни съобщения, появяващи се в мрежата на BTC. “10 000 сат, един до друг. Един UTXO, недокоснат. „Биткойн е изкуство, направено с код“, се казва в загадъчното съобщение.

Много фенове на Ordinals бяха очаровани от концепцията на „играта“, което доведе до събирането на над 33 BTC, или почти $1 милион. Въпреки това бяха повдигнати съмнения относно твърденията на airdrop-а и как е бил рекламиран онлайн.

„Въпреки че RSIC подходът е нов и уникален, няма абсолютно никаква гаранция, че това ще бъде първия inscription и
екипът няма представа какъв ще бъде окончателният протокол“, казаха Cryptocurrency Podcast Host и Emblem Bolt.
Написано от Джейк Гален, продуктов мениджър в Emblem Vault.

Гален е основен участник в платформата BRC-20 Omnisat, поставяйки под съмнение намеренията на създателите на RuneCoin. Той вярва, че терминът „руна“ е подвеждащ, защото не описва точно airdrop-натите inscriptions.

“Купуването на inscriptions може да причини много щети на нови купувачи, които не знаят какво е това. Те смятат, че е руна, но протоколът за руни няма да бъде активен през следващите 3 месеца”, каза Гален в интервю.

Адвокатите на Binance и SEC оспорват токените като ценни книжа

Адвокатите на борсата за криптовалути Binance казват, че двете страни са разделени относно това дали определени токени могат да бъдат класифицирани като ценни книжа. След спора той призова съдията да отхвърли жалбата на SEC. На 22.01.2023, съветникът на Binance свидетелства на изслушване в Окръжния съд на САЩ за окръг Колумбия.

Те спореха за това как SEC трябва да третира криптовалутите в рамките на съществуващата съдебна и регулаторна рамка. Адвокат на Binance твърди, че SEC е била непоследователна в позицията си спрямо компаниите за криптовалути.

„Те ни казват да се регистрираме в индустрията на криптовалутите, но блокират действителния път към това“, каза адвокатът на Binance. В отговор SEC постанови, че тестът на Хауи за ценни книжа включва криптовалути. Той твърди, че е „ясен“ за всички активи.

Властите също твърдят, че не е необходимо да се уведомяват компаниите, че са нарушили законите за ценните книжа.

„В крайна сметка мисля, че се опитваме да кажем, че всички дигитални активи имат характеристиките на ценни книжа“, казва Ейми Берман-Джаксън. Съдията каза на правния екип на SEC: „Ако не, къде са границите на това, което казвате?“

За бизнеса с криптовалута в САЩ резултатът от SEC срещу Binance ще повлияе на бъдещето на пазара на криптовалута. Това е историческо събитие, което ще се помни. Много компании за криптовалути и потребители на Биткойн казина са обект на интерес за властите. Те се оплакват, че не предоставя ясна регулаторна рамка, за да работят законно. В резултат на това големи борси като Binance, Coinbase, Ripple и Kraken бяха изправени пред принудителни действия.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет и е предоставен от съответната компания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Прессъобщения Новини

Крипто експерт обяснява защо предварителната продажба на Pushd (PUSHD) е такъв хит и защо притежателите на Polkadot (DOT) и Dai (DAI) я харесват толкова много

Нарастващият интерес към криптовалутите е част от по-широка тенденция към дигитални финанси, която поставя под въпрос традиционните финансови системи и предлага нови начини за извършване на транзакции и управление на активи.

25.02.2024 10:10 3 мин. четене

Bitcoin (BTC) проби $50,000, Ethereum (ETH) се покачва с над 9%, Pullix (PLX) се подготвя за 100x, предлагайки нова платформа за търговия 

Наскоро Биткойн (BTC) породи доста вълнение в сектора след като надхвърли границата от $50,000, Етериум (ETH) отбеляза 9% увеличение, а Pullix се повиши с 250% по време на предварителната си продажба. 

25.02.2024 10:05 4 мин. четене

ПСЖ става валидатор на Chiliz (CHZ), KangaMoon (KANG) иска да предефинира пазара на меме монети; Polygon (MATIC) може да достигне $1.73

Пари Сен Жермен (ПСЖ) стъпи в блокчейн сектора, като стана валидатор на веригата на Chiliz (CHZ). От друга страна, KangaMoon (KANG) се бори да предефинира меме монетите.

25.02.2024 9:05 3 мин. четене

БРИКС: ЕЦБ с първата си огромна загуба от 20 години насам

Неотдавнашните събития във финансовия сектор насочиха вниманието към промени в глобалната икономическа динамика, които могат да окажат положително въздействие върху БРИКС.

25.02.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.