НАЧАЛО Други

Броят на крипто инвеститорите в Турция продължава да расте

септември 1, 2023 21:18 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Броят на крипто инвеститорите в Турция продължава да расте

Доклад на KuCoin хвърли светлина върху лицата и предприятията, които проучват възможностите на турския пазар на криптовалути.

Докладът очерта някои доста интересни констатации. На първо място, той подчерта забележителния ръст на броя на крипто инвеститорите сред пълнолетните турци, като значителни 52% от тях вече участват активно в крипто сферата. Важно е да се отбележи, че този ръст се отнася и за младите жени.

Проучването разкри значителен ръст на крипто инвеститорите сред пълнолетните турци през последните 18 месеца, като те са се увеличили от 40% до впечатляващите 52%. Въпреки че мъжете все още са мнозинство от 57%, участието на жените се увеличава, особено сред по-младите.

Интересно е, че почти половината (47%) от инвеститорите на възраст между 18 и 30 години са жени, което е сигнал за намаляване на разликата между половете успоредно с разширяващото се приемане на криптовалутите. Въпреки това жените инвеститори на възраст над 45 години съставляват само 37% от общия брой.

Забележителните 31% от инвеститорите са навлезли на крипто пазара през последното тримесечие, като 36% от тях са инвестирали над 100,000 турски лири.

Сред инвеститорите ясно се открояват по-младите възрастови групи, като 48% попадат във възрастовия диапазон 31-44 години, плътно следвани от 37% във възрастовата група 18-30 години.

Според проучването 31% от всички инвестирали в криптовалути са започнали инвестиционното си пътешествие през последните три месеца, а впечатляващите 54% от инвеститорите под 30 години са навлезли на пазара само през миналата година, което подчертава значителното влияние на по-младото поколение. 

От друга страна 37% от инвеститорите на възраст над 45 години участват активно в крипто сектора от повече от две години, което показва стабилно разсейване на интереса в различните възрастови групи.

Констатациите разкриват още, че 33% от инвеститорите на възраст под 30 години са инвестирали повече от 100,000 турски лири, което подчертава значителния интерес на по-младото поколение и широкото приемане на криптовалутите в цялата страна.

Разглеждат мотивите, определящи инвестициите в криптовалути. 58% от инвеститорите са привлечени от криптовалутите като средство за натрупване на бъдещо богатство, докато 37% ги разглеждат като средство за съхранение на стойност.

 Освен това 25% използват криптовалутите, за да диверсифицират инвестиционните си портфейли, 34% оценяват лесното им използване при транзакции, а 17% са привлечени от потенциала за бързи печалби и вълнението, свързано с криптовалутите.

Що се отнася до инвестиционните предпочитания на крипто пазара, Биткойн властва, привличайки интереса на 71% от инвеститорите. Етериум и стабилните монети го следват плътно, събирайки 45% от общия интерес, като младите инвеститори проявяват особен ентусиазъм – цели 52%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Две дългосрочни инвестиции от портфолиото на Майкъл Бъри

Майкъл Бъри, известният американски инвеститор, получи широко признание за забележителната си прозорливост при предсказването на кризата с високорисковите кредити през 2008 г.

септември 26, 2023 14:00 3 мин. четене

Русия смекчава забраната на износ на петрол – цените се стабилизират

Цените на петрола претърпяха минимални промени по време на волатилна търговска сесия в понеделник. Това се дължеше на облекчаването на ограниченията върху горивата от страна на Русия и на опасенията на инвеститорите относно въздействието на повишените лихвени проценти върху търсенето.

септември 26, 2023 12:00 3 мин. четене

Amazon инвестира $4 милиарда в AI стартъп

Amazon.com Inc. възнамерява да инвестира до $4 милиарда в Anthropic, с което показва амбицията си да играе важна роля в областта на генеративния изкуствен интелект.

септември 26, 2023 11:00 2 мин. четене

Предстоящият ръст на глобална ликвидност ще даде сериозен тласък на криптовалутите – Раул Пал

Бившият изпълнителен директор на Goldman Sachs Раул Пал предположи, че предстоящото нарастване на глобалната ликвидност е в състояние да предизвика вълна от активност в сферата на криптовалутите.

септември 26, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.