НАЧАЛО Финтех

Briq - финтех за строителната индустрия

ЮНИ. 10, 2021 12:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Briq - финтех за строителната индустрия

Briq, която е разработила финтех платформа, използвана от строителната индустрия, е събрала 30 милиона долара в кръг за финансиране от Серия B, воден от Tiger Global Management.

Финансирането е сред най-големите набирания на средства от Серия B от стартъп за строителен софтуер, според компанията, и довежда общата набрана сума на Briq до $43 милиона от създаването ѝ през януари 2018 г. Съществуващите подкрепящи Eniac Ventures и Blackhorn Ventures също участваха в кръга.


Главният изпълнителен директор и съосновател на Briq Басем Хамди е бивш изпълнителен директор на строителния технологичен гигант Procore (който наскоро стана публичен и има пазарна капитализация от $10,4 милиарда) и канадския софтуерен гигант CMiC. Ветеранът от Уолстрийт Рон Голдшмид е съосновател и главен оперативен директор.


Briq описва предлагането си като платформа за финансово планиране и автоматизация на работния процес, която “драстично намалява“ времето за изпълнение на критични финансови процеси, като същевременно увеличава точността на прогнозите и финансовите планове.


Briq е разработила набор от инструменти със собствена технология, която според фирмата позволява да извлича и манипулира финансови данни без използването на API.


Също така е разработила специфични за строителството модели на данни, които позволяват да се изграждат прогнози и да създава модели на това колко може да струва един проект и каква печалба може да се реализира. Понастоящем Briq управлява или прогнозира около 30 милиарда долара обем за строителството.


По-конкретно, Briq има две основни предложения: платформата за управление на корпоративното изпълнение (CPM) на Briq, която моделира финансови резултати на ниво проект и корпоративно ниво, и BriqCash, специфична за строителството банкова платформа за управление на фактури и плащания.


Казано по-просто, Briq има за цел да позволи на изпълнителите “да преминат от план към заплащане” в една платформа с цел решаване на вековния проблем със строителните проекти – надхвърляне на бюджета. Неговата по-дългосрочна, амбициозна мисия е да “управлява 80% от паричните потоци в строителството в рамките на 10 години.


Засега стратегията на компанията работи добре.


От януари 2020 г. до днес ГПП (Annual Recurring Revenue – годишни повтарящи се приходи) се е повишил с 200%, според Хамди. В момента Briq има около 100 служители в сравнение с 35 преди година.


ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: 6 алткойна с висок потенциал за възход според крипто анализатор


Стартъпът има 150 клиенти и обслужва общи и специализирани изпълнители от 10 милиона до 1 милиард долара приходи. Те включват Cafco Construction Management, WestCor Companies, Choate Construction и Harper Construction. В момента компанията е фокусирана върху изпълнители в Северна Америка, но има дългосрочни планове да се справи с по-големите международни пазари, каза Хамди.


Хамди излезе с идеята за базираната в Санта Барбара, Калифорния Briq, след като осъзна огромното количество неефективност от финансовата страна на строителната индустрия. Той стартира Briq със собствени пари, натрупани чрез вторични продажби, когато Procore се изкачи сред стартъпите, за да се превърне в еднорог в строителната индустрия.


Да се ​​справим с финансовите резултати е наистина трудно. По-голямата част от времето, прогнозираните разходи до завършване са очевидно погрешни. С много.


Всъщност, според McKinsey, изумителните 80% надхвърлят бюджета си, което води до значителни разхищения и намаляване на печалбите.


В индустрия, в която маржовете са толкова тънки, ние предоставяме на изпълнителите способността наистина да разберат къде стоят те в кеш, печалба и труд”, добави той.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (5)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Приложението за банкиране Dave става публично чрез SPAC на стойност $4 милиарда

Стартирал през 2017 г. като личен финансов асистент, Dave вече е финансова платформа, която помага на 10 милиона клиенти с банкиране, финансови анализи, защита от овърдрафт, изграждане на кредити и на...
ЮНИ. 13, 2021 14:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Изкуствените валути' са заплаха за финансовата стабилност, според ЕЦБ

В доклад за международната роля на еврото изследователите подчертават значението на дигиталните валути на централните банки (CBDC) спрямо "изкуствените валути“, които се изграждат от технологични гига...
ЮНИ. 5, 2021 16:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сингапурската банка DBS емитира $ 11,3 милиона в блокчейн облигации

Най-голямата банка в Югоизточна Азия, базираната в Сингапур DBS, се превърна в последната банка, която емитира облигации на блокчейн.Емитентите се надяват, че свързването на традиционни ценни книжа в ...
ЮНИ. 2, 2021 12:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Goldman Sachs с инвестиция в автомобилния стартъп за рефинсниране MotoRefi

Стартъпът разработи платформа за автоматично рефинансиране, която обработва целия процес на заемане.MotoRefi казва, че използването на неговата платформа спестява на потребителите средно 100 долара на...
МАЙ. 31, 2021 19:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света