НАЧАЛО Други

БРИКС: 36 държави искат да се присъединят към съюза през 2024 година

22.03.2024 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: 36 държави искат да се присъединят към съюза през 2024 година

Неотдавнашен доклад подчертава нарастването на интереса към алианса БРИКС, като 36 държави са изразили желанието си да се присъединят през 2024 г.

Потвърждавайки това развитие, външният министър на Южна Африка Наледи Пандор заяви, че всичките 36 държави официално са подали молбите си да станат част от алианса. Трябва да се отбележи, че всички тези кандидати са класифицирани като развиващи се икономики.

Този приток на интерес подчертава нарастващото схващане сред развиващите се нации, че съюза БРИКС е обещаващ за положително трансформиране на техните икономики. Стремейки се да намали зависимостта от щатския долар и да насърчи използването на местни валути при трансгранични транзакции, БРИКС се разглежда като привлекателен път за тези нации.

Въпреки че конкретните имена на 36-те заинтересовани страни не бяха разкрити от Пандор, привлекателността на използването на местни валути вместо щатския долар резонира силно сред развиващите се нации. Мнозина виждат тази промяна като средство за укрепване на вътрешните им икономики, като дадат предимство на собствените си валути.

Потенциалното добавяне на три дузини държави към алианса може да окаже значителен натиск върху щатския долар, тъй като тези нации се стремят да намалят зависимостта от него.

Въпреки това, разширяването на БРИКС ще изисква щателно разглеждане, тъй като съществуващите членове обмислят процеса на въвеждане. Всеки амбициозен член трябва да отговаря на специфични критерии, за да влезе в алианса. Сред 36-те кандидати само няколко избрани могат да получат покани да се присъединят към БРИКС през 2024 г.

Алиансът провежда задълбочени оценки, за да оцени приноса, който тези 36 страни могат да предложат за растежа. Независимо дали по отношение на финансови вноски или политическо влияние, амбициозните членове трябва да представят нови предложения, за да обогатят колективните цели на алианса.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Руски министър с важно съобщение за финансовото бъдеще на съюза

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков сподели в интервю, че страните от БРИКС обсъждат използването на трансакции със стабилни монети и на платформа за плащания в CBDC с цел подобряване на финансовата интеграция.

24.04.2024 7:00 1 мин. четене

БРИКС: Ще замени ли съюза долара с криптовалути?

Страните от БРИКС развиват смела програма за отказ от щатския долар в полза на единна криптовалута за международна търговия.

23.04.2024 16:00 2 мин. четене

Уличиха двама адвокати от SEC в неправомерни действия срещу крипто проект

Двама адвокати на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) – Майкъл Уелш и Джоузеф Уоткинс – подадоха оставка след критики от страна на федерален съдия за работата им по крипто дело, свързано с платформата DEBT Box на Digital Licensing Inc.

23.04.2024 15:00 1 мин. четене

Прогноза за бъдещето на долара от Morgan Stanley

Morgan Stanley прогнозира светло бъдеще за щатския долар (USD), въпреки опасенията във финансовата сфера за неговата уязвимост в условията на многополюсен валутен пейзаж.

23.04.2024 14:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.