НАЧАЛО Други

Бразилското правителство спря плановете за национална криптовалута

януари 8, 2019 9:19 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бразилското правителство спря плановете за национална криптовалута

По-рано бе съобщено, че бразилското правителство има планове да създаде криптовалута, подкрепена от държавата, насочена към ''улесняване на сделките между местните общности".

Въз основа на неотдавнашен доклад, същото правителство при ново ръководство реши да прекрати плановете си за създаване на подкрепено от държавата крипто.

Новият президент спря проекта за крипто, подкрепено от държавата

Според местен източник на новини, бразилското правителство под ръководството на президента Жаир Болсонаро също дава някои причини за спирането на проекта. Беше обяснено, че базата за размера на проекта и договорът за проекта не е предназначен за директно възлагане. Необходим е процес на наддаване, преди да бъде присъден проект от такъв размер.

Това стана известно в неотдавнашен доклад, в който се обяснява, че ръководителят на Министерството на Жените, Семейството и Човешките права в Бразилия, Дамарес Алвес, прекрати договора, който първоначално беше с цел създаване на „криптовалута за местните общности“. Също така се съобщава, че договорът вече „е придобил огромна популярност сред местните жители“.

Биткойн на индиеца

Според доклад от местните медии е посочено, че крипто договора не съдържа само финансовите детайли на проекта. Той също така съдържа:„проучване и диагностика на социално-икономическата жизнеспособност на създаването на местна криптовалута; разработване на платформата за криптовалута; и изпълнението на тази платформа,

Също така беше съобщено, че:

Проектът включваше споразумение, чрез което Националната Индийска Фондация (FUNAI) на Бразилия предостави бюджет от 44 милиона реала ($ 11,67 милиона) на Universidad Federal Fluiminense (UFF) за неговото прилагане.

Криптовалутата, която трябва да бъде създадена, вече придоби прякора „Биткойн на индиеца“. След това токена е описан като „социална криптовалута, предназначена да циркулира сред бразилското коренно население“.

След като се закле, президентът Жаир Болсонаро не направи официално изявление относно позицията си спрямо криптовалутите.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

CBDC са „комунизъм в най-чистата му форма“, твърди Робърт Кийосаки

Все повече държави и банки по света обмислят идеята за въвеждане на дигитални валути на централните банки (CBDC).

август 12, 2022 9:45 1 мин. четене

dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash

Протоколът за деривати dYdX потвърди в четвъртък сутринта, че е блокирал потребителски акаунти, които преди това са взаимодействали с Tornado Cash, в съответствие с новите санкции на САЩ.

август 11, 2022 19:00 1 мин. четене

Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

август 11, 2022 15:38 1 мин. четене

Крипто казиното Winz.io пусна собствена ротативка

Winz.io пуска собствена ротативка – Winz to the Moon.

август 11, 2022 13:21 1 мин. четене