НАЧАЛО Регулации

Бразилската централна банка открива блокчейн платформа за регулаторите

ЮНИ. 21, 2018 18:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Бразилската централна банка открива блокчейн платформа за регулаторите

Бразилската централна банка представи подробности за новоразработената блокчейн платформа, която ще бъде използвана за улесняване на обмена на информация между финансовите регулатори на страната.

 


Наречен "Pier", блокчейна беше разработен от собствения IT отдел на Banco Central do Brasil (BCB) и ще бъде използван за сигурно споделяне на данни между централната банка и други национални регулатори, съобщи BSB в съобщение. По-конкретно, Pier ще позволи обмен на данни между BCB, Бразилската комисия за ценни книжа и фондови борси, Надзорa на частното застраховане и Националния орган по пенсионните фондове.

Като децентрализиран ledger, блокчейн технологията бе избрана специално от BSB за осигуряване на "хоризонтална мрежа за споделяне на информация", която отрича необходимостта от централизираща структура, която в противен случай би могла да захване "оперативно йерархично превъзходство" над другите.", пояснява заместник-началникът на информационното отделение на BCB Aristides Cavalcantе.

Освен това основната характеристика на блокчейн е неизменимостта, като същевременно се гарантира, че няма регулатор, който да променя информацията, тъй като всяко заявление за данни е записано криптографски и гарантира автентичността на информацията.


Това е значителен скок в дигитализирането и автоматизирането на комуникацията между регулаторите в Бразилия.

В момента има известна размяна на информация относно процесите на оторизация, които все още не са автоматизирани: персоналът от една от институциите се свързва с другите чрез писма или електронна поща", разкри Cavalcante. Дори и няколкото заявки, автоматизирани от софтуера, все още изискват някаква степен на човешка намеса.

Първоначално централната банка предвижда полезността на Pier като предоставяне на достъп до информация, свързана с процесите на административно налагане на санкции, като добавят, че всеки участник им дава достъп до всяка информация, считана за взаимен интерес, в реално време.

Очаква се Pier да влезе в експлоатация до края на 2018 г. и представлява осезаемо усилие от страна на централната банка да експериментира с различни приложения на блокчейн, въпреки че Биткойн бе определен като балон и пирамидална схема, през октомври 2017 г.

Изчерпателен технически доклад [PDF], очертаващ изследванията, разкрива, че BCB експериментират с блокчейн Quorum на Hyperledger Fabric, R3 и Corda и Quorum на JP Morgan, за да проучи разработването на система за брутен сетълмент в реално време (RTGS), която поддържа вътрешните междубанкови плащания в държава.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Турция забранява използването на криптовалути за разплащане

В доклада се посочва, че на доставчиците на платежни услуги също им е забранено да включват дигитални активи в своите бизнес модели "пряко или косвено“.Това се случва, след като PayPal направи съобщен...
АПР. 17, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Криптовалутите могат да бъдат таргетирани от регулаторите, според директора на Kraken

Редица служители - от министъра на финансите на САЩ Джанет Йелън до президента на Европейската централна банка Кристин Лагард - алармират за използването на Биткойн за пране на пари, финансиране на те...
АПР. 16, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Британците затягат мерките за бизнесите с криптовалути

Банки, бизнеси с крипто активи: "REP-CRIM"Политиката на регулатора се промени, тъй като принуждава бизнесите, които работят с дигитални активи, да подават доклади за финансови престъпления, за да помо...
МАР. 31, 2021 20:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Великобритания ще се фокусира върху регулация на стабилните монети

Глен направи своите коментари по време на изказване на конференция, организирана от City & Financial Global във вторник, предаде Reuters.За Глен решението на Великобритания да даде приоритет на ст...
МАР. 31, 2021 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света