НАЧАЛО Регулации

Бразилската централна банка открива блокчейн платформа за регулаторите

ЮНИ. 21, 2018 18:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Бразилската централна банка открива блокчейн платформа за регулаторите

Бразилската централна банка представи подробности за новоразработената блокчейн платформа, която ще бъде използвана за улесняване на обмена на информация между финансовите регулатори на страната.


Наречен "Pier", блокчейна беше разработен от собствения IT отдел на Banco Central do Brasil (BCB) и ще бъде използван за сигурно споделяне на данни между централната банка и други национални регулатори, съобщи BSB в съобщение. По-конкретно, Pier ще позволи обмен на данни между BCB, Бразилската комисия за ценни книжа и фондови борси, Надзорa на частното застраховане и Националния орган по пенсионните фондове.

Като децентрализиран ledger, блокчейн технологията бе избрана специално от BSB за осигуряване на "хоризонтална мрежа за споделяне на информация", която отрича необходимостта от централизираща структура, която в противен случай би могла да захване "оперативно йерархично превъзходство" над другите.", пояснява заместник-началникът на информационното отделение на BCB Aristides Cavalcantе.

Освен това основната характеристика на блокчейн е неизменимостта, като същевременно се гарантира, че няма регулатор, който да променя информацията, тъй като всяко заявление за данни е записано криптографски и гарантира автентичността на информацията.


Това е значителен скок в дигитализирането и автоматизирането на комуникацията между регулаторите в Бразилия.

В момента има известна размяна на информация относно процесите на оторизация, които все още не са автоматизирани: персоналът от една от институциите се свързва с другите чрез писма или електронна поща", разкри Cavalcante. Дори и няколкото заявки, автоматизирани от софтуера, все още изискват някаква степен на човешка намеса.

Първоначално централната банка предвижда полезността на Pier като предоставяне на достъп до информация, свързана с процесите на административно налагане на санкции, като добавят, че всеки участник им дава достъп до всяка информация, считана за взаимен интерес, в реално време.

Очаква се Pier да влезе в експлоатация до края на 2018 г. и представлява осезаемо усилие от страна на централната банка да експериментира с различни приложения на блокчейн, въпреки че Биткойн бе определен като балон и пирамидална схема, през октомври 2017 г.

Изчерпателен технически доклад [PDF], очертаващ изследванията, разкрива, че BCB експериментират с блокчейн Quorum на Hyperledger Fabric, R3 и Corda и Quorum на JP Morgan, за да проучи разработването на система за брутен сетълмент в реално време (RTGS), която поддържа вътрешните междубанкови плащания в държава.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Европейският съюз предлага цялостна регулаторна рамка за криптовалутите

Потвърждавайки доклад от миналата седмица, Европейската комисия предложи в четвъртък законодателство, което ще превърне криптовалутите в регулиран финансов инструмент.Наречен "Регламент за пазарите на...
СЕП. 25, 2020 22:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В Русия предлагат нови изисквания за данъчното облагане на крипто

Сега министерството иска да въведе наказателна отговорност за недеклариране на данъци върху крипто, включително затвор до три години.Според доклад на "Комерсант" от 24-ти септември, министерството пре...
СЕП. 24, 2020 17:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Масовото приемане на криптовалутите в Африка се засилва значително

Експлозивният растеж, обаче, привлече вниманието на финансовите регулатори в Африка, прoбуждайки опасения, че бързането с въвеждането на строг надзор може да потуши иновациите в местната крипто индуст...
СЕП. 23, 2020 16:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света