НАЧАЛО Регулации

Бразилската централна банка открива блокчейн платформа за регулаторите

ЮНИ. 21, 2018 18:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Бразилската централна банка открива блокчейн платформа за регулаторите

Бразилската централна банка представи подробности за новоразработената блокчейн платформа, която ще бъде използвана за улесняване на обмена на информация между финансовите регулатори на страната.

 


Наречен "Pier", блокчейна беше разработен от собствения IT отдел на Banco Central do Brasil (BCB) и ще бъде използван за сигурно споделяне на данни между централната банка и други национални регулатори, съобщи BSB в съобщение. По-конкретно, Pier ще позволи обмен на данни между BCB, Бразилската комисия за ценни книжа и фондови борси, Надзорa на частното застраховане и Националния орган по пенсионните фондове.

Като децентрализиран ledger, блокчейн технологията бе избрана специално от BSB за осигуряване на "хоризонтална мрежа за споделяне на информация", която отрича необходимостта от централизираща структура, която в противен случай би могла да захване "оперативно йерархично превъзходство" над другите.", пояснява заместник-началникът на информационното отделение на BCB Aristides Cavalcantе.

Освен това основната характеристика на блокчейн е неизменимостта, като същевременно се гарантира, че няма регулатор, който да променя информацията, тъй като всяко заявление за данни е записано криптографски и гарантира автентичността на информацията.


Това е значителен скок в дигитализирането и автоматизирането на комуникацията между регулаторите в Бразилия.

В момента има известна размяна на информация относно процесите на оторизация, които все още не са автоматизирани: персоналът от една от институциите се свързва с другите чрез писма или електронна поща", разкри Cavalcante. Дори и няколкото заявки, автоматизирани от софтуера, все още изискват някаква степен на човешка намеса.

Първоначално централната банка предвижда полезността на Pier като предоставяне на достъп до информация, свързана с процесите на административно налагане на санкции, като добавят, че всеки участник им дава достъп до всяка информация, считана за взаимен интерес, в реално време.

Очаква се Pier да влезе в експлоатация до края на 2018 г. и представлява осезаемо усилие от страна на централната банка да експериментира с различни приложения на блокчейн, въпреки че Биткойн бе определен като балон и пирамидална схема, през октомври 2017 г.

Изчерпателен технически доклад [PDF], очертаващ изследванията, разкрива, че BCB експериментират с блокчейн Quorum на Hyperledger Fabric, R3 и Corda и Quorum на JP Morgan, за да проучи разработването на система за брутен сетълмент в реално време (RTGS), която поддържа вътрешните междубанкови плащания в държава.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Централната банка на Филипините ще лицензира търговията с криптовалути

Според Philippine Daily Inquirer всички фирми за крипто финансови услуги в страната вече трябва да бъдат лицензирани от BSP.По този начин борсите, занимаващи се с двойки за крипто-към-крипто търговия ...
ЯНУ. 27, 2021 15:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Някои руски власти ще трябва да продадат криптовалутите си до април

Има поне две други правни инициативи, изискващи от руските държавни служители да декларират или дори да се отърват от своите криптовалути през 2021 г.На 10-ти декември 2020 г. руският президент Владим...
ЯНУ. 24, 2021 19:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивш съветник на Ripple е новия контролер на валутата на САЩ

Бившият съветник на Ripple и служител на Министерството на финансите на САЩ Майкъл Бар е подготвен да стане следващият контролер на валутата в САЩ, се казва в доклад на Wall Street Journal. Бар беше с...
ЯНУ. 22, 2021 19:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън замрази противоречив законопроект на FinCEN

Това включва спорното предложение за крипто портфейли на FinCEN.Байдън натисна пауза46-ият президент на САЩ Джо Байдън реши да замрази всички нови и чакащи регулации в деня си на встъпване в длъжност....
ЯНУ. 21, 2021 21:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света