НАЧАЛО Крипто Крими

Бразилска крипто платформа разкрива пробив на данните засягащ 260 000 потребители

август 28, 2018 14:03 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бразилска крипто платформа разкрива пробив на данните засягащ 260 000 потребители

Бразилската крипто търговска платформа Atlas Quantum наскоро претърпя сериозни пробиви на данните, които доведоха до излагането на личните данни на клиентите, заявява официалната Facebook страница на компанията, в неделя 26-ти август.

Atlas Quantum откриват пробива в събота, 25-ти август и вече започнаха разследване. Компанията информира потребителите, че инцидентът не е засегнал средствата от сметките на потребителите, макар че признават, че са изтекли много лични данни.

Веднага след като компанията установява пробива, те предприеха мерки за защита на базата данни от по-нататъшни атаки. Някои от функциите на платформата бяха временно поставени на пауза след инцидента, но компанията увери потребителите, че паролите и криптираните кодове остават в безопасност.

На 26-ти август бе съобщено, че изтичането е засегнало повече от 261 000 клиенти. Изтеклата информация съдържа имена, телефонни номера, имейл адреси и салда по сметки.

Atlas Quantum е платформа за инвестиции и търговия, базирана в Бразилия, която според съобщенията управлява над 27 милиона долара активи.

През юли 2018 г. се твърди, че децентрализираната борсова платформа Bancor е атакувана от хакери, които откраднаха повече от 12 милиона долара от различни сметки.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакер е намерил уязвимост в моста между Етериум и Arbitrum

Самоопределящ се като етичен хакер е открил „уязвимост за няколко милиона долара“ в моста, свързващ Етериум (ETH) и Arbitrum Nitro.

септември 21, 2022 13:49 1 мин. четене

До Куон от Terra твърди, че си сътрудничи с властите

Основателят на Terra До Куон заяви в събота, че не се опитва да избегне правоприлагащите органи, уверявайки, че си съдейства с тях. 

септември 18, 2022 16:34 1 мин. четене

Южна Корея ще инвалидира паспорта на CEO-то на Terra

Според доклад на местна медия от четвъртък Министерството на външните работи на Южна Корея се опитва да накара съоснователя на вече несъществуващия доставчик на стабилни монети Terraform Labs До Куон да върне паспорта си.

септември 16, 2022 12:14 1 мин. четене

SEC съди крипто брокер за продажба на нерегистрирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси (SEC) продължава да предприема правни действия срещу злонамерените участници в крипто индустрията, тъй като регулаторите предприемат стъпки за укрепване на законите за защита на инвеститорите.

септември 15, 2022 17:35 1 мин. четене