НАЧАЛО Крипто Крими

Бразилска крипто платформа разкрива пробив на данните засягащ 260 000 потребители

АВГ. 28, 2018 14:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Бразилска крипто платформа разкрива пробив на данните засягащ 260 000 потребители

Бразилската крипто търговска платформа Atlas Quantum наскоро претърпя сериозни пробиви на данните, които доведоха до излагането на личните данни на клиентите, заявява официалната Facebook страница на компанията, в неделя 26-ти август.


Atlas Quantum откриват пробива в събота, 25-ти август и вече започнаха разследване. Компанията информира потребителите, че инцидентът не е засегнал средствата от сметките на потребителите, макар че признават, че са изтекли много лични данни.

Веднага след като компанията установява пробива, те предприеха мерки за защита на базата данни от по-нататъшни атаки. Някои от функциите на платформата бяха временно поставени на пауза след инцидента, но компанията увери потребителите, че паролите и криптираните кодове остават в безопасност.

На 26-ти август бе съобщено, че изтичането е засегнало повече от 261 000 клиенти. Изтеклата информация съдържа имена, телефонни номера, имейл адреси и салда по сметки.

Atlas Quantum е платформа за инвестиции и търговия, базирана в Бразилия, която според съобщенията управлява над 27 милиона долара активи.

През юли 2018 г. се твърди, че децентрализираната борсова платформа Bancor е атакувана от хакери, които откраднаха повече от 12 милиона долара от различни сметки.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Хакер открадна милиони от DeFi платформа

pBTC е версия на опаковани или ‘wrapped’ биткойни в екосистемата pNetwork. Опакованият Биткойн е токен на блокчейн със смарт договори, който е подкрепен от еквивалентно количество биткойни. Създаден е...
СЕП. 22, 2021 10:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света