НАЧАЛО Други

Брад Гарлингхаус не смята, че криптовалутите ще заменят фиатните скоро

СЕП. 5, 2018 21:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Брад Гарлингхаус не смята, че криптовалутите ще заменят фиатните скоро

Докато крипто ентусиастите твърдо вярват, че Биткойн е бъдещето на плащанията, главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус е на друго мнение.


В неотдавнашен подкаст, организиран от професорите по право в Станфорд Джо Банкман и Пам Карлан, Гарлингхаус говори за бъдещето на пазарите на криптовалути, проблемите с възможността за нарастване на Биткойн и още много други.


Той твърди, че нито Биткойн , нито XRP, родната валута на Ripple, няма да могат да бъдат използвани за закупуване на кафе в Starbucks в близкото бъдеще.


Що се отнася до възможността криптовалутите да заменят фиат, шефът на Ripple заяви, че изглежда невъзможно през следващите десет години. Той каза, че фиатните валути "работят много добре" в страните от Г20. Освен това той каза:

Не виждам причина, поради която, като потребител, през следващите десет години бихте използвали XRP за разплащания.

Купуването на кафе с BTC е мечта за много крипто ентусиасти, но Гарлингхаус вярва, че тази мечта няма да се осъществи в скоро време. Той каза следното:

Не мисля, че в скоро време ще купуваме кафе в Starbucks с Биткойн или XRP. Мисля, че трябва да си зададем въпроса: Какъв проблем решава това?

Той твърди още, че американският долар се справя добре като средство за плащане.

Гарлингхаус вярва, че икономиките, в които системите за централно банкиране не са правилно проектирани или функциониращи, имат "слаби валути". Като говори за криза като Венецуела, той каза, че криптовалутите биха могли да бъдат полезни.

Той предложи, че в една икономика, която се сблъсква с хиперинфлация, потребителят ще предпочете да държи криптовалута, тъй като е по-добър актив да притежава и има потенциал да стане по-ценна.

Някои членове на екипа на XRP, които преди това са работили върху мрежата на BTC, видяха проблеми при бъдещия растеж на Bitcoin. Подкастът се фокусира върху способността на крипто, като например XRP , да направят трансграничните плащания възможни. Гарлингхаус отбеляза, че живеем в епоха, в която могат да се излъчват предавания на живо от космоса, но банковите преводи отнемат три дни. Той каза, че Ripple се опитва да реши проблема с трансграничните плащания.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Робърт Кийосаки коментира мерките срещу крипто на Китай

Известният инвеститор в недвижими имоти и автор на книгата “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки се насочи към Twitter, за да сподели каква според него е причината, поради която Китай обяви нова ...
СЕП. 25, 2021 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Половината от притежателите на крипто търсят одобрение от известни личности, според проучване

Според проучване на Morning Consultant сред 2,200 възрастни в Съединените щати, 45% от анкетираните, които държат криптовалути, посочват, че е вероятно да търсят експозиция към дигитален актив, ако то...
СЕП. 25, 2021 21:11 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Внучката на Уорън Бъфет е привърженик на Етериум и NFT

Внучката на легендарния бизнес магнат казва, че Етериум (ETH) е валутата на NFT пространството, докато конкурентите като Cardano и Solana се опитват да оспорят господството на Етериум в сектора.Бъфет ...
СЕП. 25, 2021 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света