НАЧАЛО Други

Брад Гарлингхаус не смята, че криптовалутите ще заменят фиатните скоро

СЕП. 5, 2018 21:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Брад Гарлингхаус не смята, че криптовалутите ще заменят фиатните скоро

Докато крипто ентусиастите твърдо вярват, че Биткойн е бъдещето на плащанията, главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус е на друго мнение.

 


В неотдавнашен подкаст, организиран от професорите по право в Станфорд Джо Банкман и Пам Карлан, Гарлингхаус говори за бъдещето на пазарите на криптовалути, проблемите с възможността за нарастване на Биткойн и още много други.


Той твърди, че нито Биткойн , нито XRP, родната валута на Ripple, няма да могат да бъдат използвани за закупуване на кафе в Starbucks в близкото бъдеще.


Що се отнася до възможността криптовалутите да заменят фиат, шефът на Ripple заяви, че изглежда невъзможно през следващите десет години. Той каза, че фиатните валути "работят много добре" в страните от Г20. Освен това той каза:

Не виждам причина, поради която, като потребител, през следващите десет години бихте използвали XRP за разплащания.

Купуването на кафе с BTC е мечта за много крипто ентусиасти, но Гарлингхаус вярва, че тази мечта няма да се осъществи в скоро време. Той каза следното:

Не мисля, че в скоро време ще купуваме кафе в Starbucks с Биткойн или XRP. Мисля, че трябва да си зададем въпроса: Какъв проблем решава това?

Той твърди още, че американският долар се справя добре като средство за плащане.

Гарлингхаус вярва, че икономиките, в които системите за централно банкиране не са правилно проектирани или функциониращи, имат "слаби валути". Като говори за криза като Венецуела, той каза, че криптовалутите биха могли да бъдат полезни.

Той предложи, че в една икономика, която се сблъсква с хиперинфлация, потребителят ще предпочете да държи криптовалута, тъй като е по-добър актив да притежава и има потенциал да стане по-ценна.

Някои членове на екипа на XRP, които преди това са работили върху мрежата на BTC, видяха проблеми при бъдещия растеж на Bitcoin. Подкастът се фокусира върху способността на крипто, като например XRP , да направят трансграничните плащания възможни. Гарлингхаус отбеляза, че живеем в епоха, в която могат да се излъчват предавания на живо от космоса, но банковите преводи отнемат три дни. Той каза, че Ripple се опитва да реши проблема с трансграничните плащания.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Множество системи на Федералния резерв изпитаха временно прекъсване

Според уебсайта на Федералния резерв за банкови услуги, банката претърпя прекъсвания в своите услуги Check 21, Adjustments Check, FedLine Advantage, FedLine Command, FedLine Direct и FedLine Web Servi...
ФЕВ. 25, 2021 10:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Една от най-старите швейцарски банки вече предлага крипто търговия

Bordier си партнира със Sygnum Bank за инициативата, което означава, че B2B банковото решение на Sygnum е интегрирано с вътрешната инфраструктура на Bordier. Интеграцията позволява на клиентите н...
ФЕВ. 24, 2021 14:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

ЕЦБ може и да наложи вето на издателите на стабилни монети

Тъй като стабилните монети извличат стойността си от официалните валути, централните банкери са особено предпазливи към тях. Те се опасяват, че тази връзка може да повлияе на контрола върху плащанията...
ФЕВ. 24, 2021 17:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SpaceX проучват конвертирането на част от баланса си в Биткойн

Сейлър каза на д-р Сайфдийн Амус, че представители на SpaceX са били сред 7000 компании, представени на неотдавнашната среща на върха на Биткойн на MicroStrategy, на която фирмата за бизнес разузнаван...
ФЕВ. 24, 2021 14:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света