НАЧАЛО Други

Брад Гарлингхаус не смята, че криптовалутите ще заменят фиатните скоро

СЕП. 5, 2018 21:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Брад Гарлингхаус не смята, че криптовалутите ще заменят фиатните скоро

Докато крипто ентусиастите твърдо вярват, че Биткойн е бъдещето на плащанията, главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус е на друго мнение.


В неотдавнашен подкаст, организиран от професорите по право в Станфорд Джо Банкман и Пам Карлан, Гарлингхаус говори за бъдещето на пазарите на криптовалути, проблемите с възможността за нарастване на Биткойн и още много други.


Той твърди, че нито Биткойн , нито XRP, родната валута на Ripple, няма да могат да бъдат използвани за закупуване на кафе в Starbucks в близкото бъдеще.


Що се отнася до възможността криптовалутите да заменят фиат, шефът на Ripple заяви, че изглежда невъзможно през следващите десет години. Той каза, че фиатните валути "работят много добре" в страните от Г20. Освен това той каза:

Не виждам причина, поради която, като потребител, през следващите десет години бихте използвали XRP за разплащания.

Купуването на кафе с BTC е мечта за много крипто ентусиасти, но Гарлингхаус вярва, че тази мечта няма да се осъществи в скоро време. Той каза следното:

Не мисля, че в скоро време ще купуваме кафе в Starbucks с Биткойн или XRP. Мисля, че трябва да си зададем въпроса: Какъв проблем решава това?

Той твърди още, че американският долар се справя добре като средство за плащане.

Гарлингхаус вярва, че икономиките, в които системите за централно банкиране не са правилно проектирани или функциониращи, имат "слаби валути". Като говори за криза като Венецуела, той каза, че криптовалутите биха могли да бъдат полезни.

Той предложи, че в една икономика, която се сблъсква с хиперинфлация, потребителят ще предпочете да държи криптовалута, тъй като е по-добър актив да притежава и има потенциал да стане по-ценна.

Някои членове на екипа на XRP, които преди това са работили върху мрежата на BTC, видяха проблеми при бъдещия растеж на Bitcoin. Подкастът се фокусира върху способността на крипто, като например XRP , да направят трансграничните плащания възможни. Гарлингхаус отбеляза, че живеем в епоха, в която могат да се излъчват предавания на живо от космоса, но банковите преводи отнемат три дни. Той каза, че Ripple се опитва да реши проблема с трансграничните плащания.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Twitter стартира проверка на NFT профилни снимки

Разбира се, може да “притежавате” тази анимационна маймуна в снимката на вашия профил, в смисъл, че токенът е прикрепен към вашия Етериум адрес в леджъра – но какво пречи на някой просто да щракне с д...
ЯНУ. 24, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Pay наема бивш изпълнителен директор на PayPal за разширяване на крипто услугите

Според Bloomberg, Google Pay, един от водещите цифрови портфейли за плащания, е наел бившия изпълнителен директор на Paypal Арнолд Голдбърг, в опит да разшири и ускори своите крипто операции.Google на...
ЯНУ. 24, 2022 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майкъл Новограц предложи облог за $1 милион на Биткойн критика Питър Шиф

Новограц предложи на най-знаменитият Биткойн критик облог за $1 милион спрямо често повтаряното предсказание на Шиф, че пазарът на криптовалути ще се срине.Крипто магнатът залага, че Биткойн ще се тър...
ЯНУ. 23, 2022 21:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор продължават да купуват по време на спада

Новото допълнение към BTC резервите на Ел Салвадор беше обявено от президента Наиб Букеле, който потвърди, че покупката на 410 BTC е извършена срещу $15 милиона, поставяйки цената на приблизително $36...
ЯНУ. 23, 2022 12:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света