НАЧАЛО Други

Брад Гарлингхаус не смята, че криптовалутите ще заменят фиатните скоро

СЕП. 5, 2018 21:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Брад Гарлингхаус не смята, че криптовалутите ще заменят фиатните скоро

Докато крипто ентусиастите твърдо вярват, че Биткойн е бъдещето на плащанията, главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус е на друго мнение.


В неотдавнашен подкаст, организиран от професорите по право в Станфорд Джо Банкман и Пам Карлан, Гарлингхаус говори за бъдещето на пазарите на криптовалути, проблемите с възможността за нарастване на Биткойн и още много други.


Той твърди, че нито Биткойн , нито XRP, родната валута на Ripple, няма да могат да бъдат използвани за закупуване на кафе в Starbucks в близкото бъдеще.


Що се отнася до възможността криптовалутите да заменят фиат, шефът на Ripple заяви, че изглежда невъзможно през следващите десет години. Той каза, че фиатните валути "работят много добре" в страните от Г20. Освен това той каза:

Не виждам причина, поради която, като потребител, през следващите десет години бихте използвали XRP за разплащания.

Купуването на кафе с BTC е мечта за много крипто ентусиасти, но Гарлингхаус вярва, че тази мечта няма да се осъществи в скоро време. Той каза следното:

Не мисля, че в скоро време ще купуваме кафе в Starbucks с Биткойн или XRP. Мисля, че трябва да си зададем въпроса: Какъв проблем решава това?

Той твърди още, че американският долар се справя добре като средство за плащане.

Гарлингхаус вярва, че икономиките, в които системите за централно банкиране не са правилно проектирани или функциониращи, имат "слаби валути". Като говори за криза като Венецуела, той каза, че криптовалутите биха могли да бъдат полезни.

Той предложи, че в една икономика, която се сблъсква с хиперинфлация, потребителят ще предпочете да държи криптовалута, тъй като е по-добър актив да притежава и има потенциал да стане по-ценна.

Някои членове на екипа на XRP, които преди това са работили върху мрежата на BTC, видяха проблеми при бъдещия растеж на Bitcoin. Подкастът се фокусира върху способността на крипто, като например XRP , да направят трансграничните плащания възможни. Гарлингхаус отбеляза, че живеем в епоха, в която могат да се излъчват предавания на живо от космоса, но банковите преводи отнемат три дни. Той каза, че Ripple се опитва да реши проблема с трансграничните плащания.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Над 100,000,000 души в света изполват крипто активи

През 2018, второто глобално проучване на крипто активи предполага, че броят крипто потребители с потвърдени самоличности са около 35 милиона в целия свят. От третото тримесечие на 2020 има над 191 мил...
СЕП. 26, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Гейминг гигантът Atari влезна в партньорство с блокчейн платформата Ultra

Съгласно прессъобщение, Ultra оперира развлекателна платформа, която позволява на геймърите да играят, откриват, купуват и извършват транзакции в базирана на блокчейн мрежа с други геймъри и да взаимо...
СЕП. 26, 2020 13:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв разкри детайли за дигиталния долар

Говорейки в основното си обръщение на 23-ти септември, Лорета Местер подчерта, че Федералният резерв проучва дигиталните валути на централната банка (CBDC) още преди пандемията, отбелязвайки, че негов...
СЕП. 24, 2020 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света