НАЧАЛО Алткойни

Борсите в Южна Корея премахват Лайткойн (LTC)

юни 8, 2022 14:11 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Борсите в Южна Корея премахват Лайткойн (LTC)

Крипто регулациите в Южна Корея изискват борсите да налагат строги насоки за KYC и AML, като големите крипто борси също са премахвали монетите за поверителност в миналото.

Големите борси за криптовалути в Южна Корея премахнаха Лайткойн седмици след като обявиха актуализацията MimbleWimble (MWEB), фокусирана върху поверителността.


В публично обявление в сряда Upbit цитира ‘Закона за отчитане и използване на специфична информация за финансови транзакции’, който забранява анонимните транзакции като основна причина за прекратяване на поддръжката за LTC.


Изтриването идва след дългоочакваното надграждане на MWEB, което направи транзакциите с LTC частни, скривайки някои от ключовите идентификатори. Надстройката беше пусната по-рано тази година, близо две години след първото ѝ предложение.


Крипто борсата се свърза с Litecoin Foundation, за да разбере надстройката, насочена към поверителността, и след задълбочен преглед, борсата реши да прекрати поддръжката за LTC транзакции. Потребителите на борсата имат 30 дни, за да изтеглят своите LTC средства. Upbit в официалния си доклад каза:


“Решихме да прекратим поддръжката на транзакциите с Лайткойн, тъй като беше определено, че незадължителната функция, която не разкрива информация за транзакциите, включена в тази надстройка на мрежата, съответства на технология за анонимно предаване съгласно ‘Закона за специфичната финансова информация’.”


Според доклад от 8BTC, пет големи крипто борси, а именно Upbit, Bithumb, Coinone, Korbit и Gopax, вече са премахнали LTC от своята платформа.Upbit и други големи крипто борси издадоха предупреждение за инвеститорите през последната седмица на май, като ги предупредиха за регулаторните рискове, свързани с поверителни транзакции.


Южна Корея има едни от най-строгите криптовалути регулации в световен мащаб и ‘Законът за специфичната финансова информация’ е една от тях. Съгласно посоченото правило, крипто борсите са длъжни да налагат стриктни правила за информиране на клиента и за борба с изпирането на пари, а анонимните транзакции са забранени.

Делистирането на LTC беше дългоочаквано, особено след предупреждение от борсите по-рано тази година. Корейските борси са премахнали и няколко други монети за поверителност в миналото.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Трейдърски алгоритъм показва предпочитание за тези алткойни

Алгоритъм, който отчита изключително представяне, показва предпочитания към Етериум (ETH) и три други цифрови актива с голяма капитализация в условията на несигурна търговия.

ноември 26, 2022 22:03 1 мин. четене

Dogecoin (DOGE): Повечето инвеститори са на печалба

Фирмата за криптоанализ IntoTheBlock установи, че по-голямата част от инвестиралите в Dogecoin (DOGE) са на печалба.

ноември 26, 2022 19:43 1 мин. четене

Cardano (ADA): Броят на новите адреси продължава да расте

Броят на портфейлите в мрежата на Cardano (ADA) е нараснал с над 100,000 досега през последния месец след срива на FTX.

ноември 26, 2022 18:53 1 мин. четене

Цената на XRP завършва седмицата с близо 17% скок

Услугата за проследяване на големи крипто транзакции Whale Alert сподели, че през последните петнадесет часа най-активните китове са прехвърлили близо 400 милиона XRP, както между неизвестни адреси, така и от борси.

ноември 26, 2022 16:00 1 мин. четене