НАЧАЛО Крипто Крими

Бомбени заплахи за студенти и работници заради Биткойн

ДЕК. 15, 2018 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Бомбени заплахи за студенти и работници заради Биткойн

Обикновено крипто измамниците и изнудвачи често се ограничават до виртуалното пространство, като борсите и неинформираните потребители са основната им цел.


Неотдавнашните събития, настъпили през последните 24 часа, обаче показаха, че тези измамници разпръскват дейността си в университетски кампуси и случайни работни помещения.

Замесените измамници, чиято самоличност все още предстои да бъде разкрита, са изпратили безброй имейли до правителствени организации, фирми и университети, искайки плащане в биткойн на стойност $20 000, докато заплашват да взривят фирмите на получателите, които не спазват исканията.

Twitter потребител с името Райън Уилям Грант, сподели екранна снимка на имейл, който получава от измамника, разкривайки, че в компанията му е бил поставен малък, скрит Тетрилов експлозив, като твърдял, че бомбата ще експлодира, ако някой вътрешен човек на злосторника разбере за полицейско участие. Тази бомба нямало да убие никой, а щяло само да рани хората.https://twitter.com/TheeRyanGrant/status/1073285201151709184По средата на съобщението подателят дава Биткойн адреса си, като казва, че плащането трябва да бъде извършено до края на работното време, като предупреждава, че закъснелите плащания биха активирали детонация на устройството.

Изпращачът приключва като казва, че не участва в "терористичната организация" и няма да поеме отговорност за експлозии в други сгради.

Имейлите, получени от жители на Канада, САЩ и Нова Зеландия, по-късно бяха разкрити от местните власти като измама. След обратната връзка от страна на училищните власти, споделяни от Reddit потребител, чийто кампус беше част от инцидента, местните власти в засегнатите държави пускат tweet, че заплахите не са надеждни, но също така се призоват получателите да бъдат бдителни и да докладват всички съмнителни дейности.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света