НАЧАЛО Други

Блокчейн за проверка на произхода на виното

МАЙ. 25, 2018 12:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Блокчейн за проверка на произхода на виното

VeChain е базиран в Шанхай блокчейн стартъп, който тества блокчейн апликация за проверка на вино и борба с фалшификатите.


Това съобщиха от South China Morning Post 24-ти май. Китайската винарска индустрия възлиза на $2,8 милиарда. Според South China Morning Post, афоризми като "китайците пият повече" френски" вина от Франция" и "най-малко половината от консумираните Chateau Lafite-Rothschild в Китай е фалшиви ", отслабиха общественото мнение за качеството на продукта.

VeChain работи с търговеца на дребно Shanghai Waigaoqiao Direct Imported Goods (DIG) и изпробва продуктите на френския производител Pierre Ferraud и Fils. През 2017 г. компанията подписа споразумение за доставка на червеното вино "Beaujolais Nouveau", проверено на своята блокчейн платформа, която е свързана с DIG по отношение на търговията на дребно.

Чрез сканиране на баркод, потребителите ще могат да получат съществена информация за виното. Това включва данни за винарския сектор, сорт грозде, 18-цифрен номер на митническа декларация в Китай, дати, на които бутилката е взета от склада и доставена в Шанхай, както и когато е бил доставен в DIG в града. Fu Yu, партньор във VeChain, коментира проекта:

Красотата на блокчейн е, че купувачите могат да видят информация за целия жизнен цикъл на бутилка вино от различни страни, включително лозя, логистика и търговци на дребно.

Когато става дума за висококачествени вина, стартовите планове планират да интегрират чип, наречен близо до полеви комуникации (NFC), близо до винтовата запушалка. 10 000 бутилки от вино, следени с блокчейн, са изпратени до DIG, като броят им се очаква да нарасне десетократно през 2019 г. VeChain се ангажира с преговори с италианска изба, за да използва блокчейн, за да установи опора в Китай. Същата оферта е направена и за винарските изби в Австралия и Южна Америка.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Кои NFT пазари се представят най-добре до този момент?

DappRadar публикува своят списък на 30-те най-големи NFT пазари за всички времена по отношение на общите продажби, като всичките тридесет NFT проекта заедно са събрали общо над $11.53. Повече от две т...
СЕП. 26, 2021 19:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск винаги ще има подкрепата на Dogecoin общността

Dogecoin профилът на @itsALLrisky, който е с над 183,000 последователи написа в Twitter, че подкрепата, дадена на Dogecoin от изпълнителния директор на Tesla, Илон Мъск, няма да остане незабелязана от...
СЕП. 26, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майкъл Бъри казва, че е получил призовка от SEC за GameStop

“С всичко, което се случва по света...”, написа Бъри в туит, прикрепяйки копие от писмото на SEC.50-годишният Бъри не отговори на телефонни и имейл съобщения с искане да разясни подробно туита, който ...
СЕП. 26, 2021 15:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто инвеститорите в Австралия бележат значителни успехи тази година

Данните от проучването показват, че средният размер на портфолиа на жени и мъже инвеститори през фискалните 2020-2021 година на BTC Markets е съответно $1,924.30 и $2,214.03. Интересно е да се отбележ...
СЕП. 26, 2021 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света