НАЧАЛО Други

Блокчейн за проверка на произхода на виното

МАЙ. 25, 2018 12:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Блокчейн за проверка на произхода на виното

VeChain е базиран в Шанхай блокчейн стартъп, който тества блокчейн апликация за проверка на вино и борба с фалшификатите.

 


Това съобщиха от South China Morning Post 24-ти май. Китайската винарска индустрия възлиза на $2,8 милиарда. Според South China Morning Post, афоризми като "китайците пият повече" френски" вина от Франция" и "най-малко половината от консумираните Chateau Lafite-Rothschild в Китай е фалшиви ", отслабиха общественото мнение за качеството на продукта.

VeChain работи с търговеца на дребно Shanghai Waigaoqiao Direct Imported Goods (DIG) и изпробва продуктите на френския производител Pierre Ferraud и Fils. През 2017 г. компанията подписа споразумение за доставка на червеното вино "Beaujolais Nouveau", проверено на своята блокчейн платформа, която е свързана с DIG по отношение на търговията на дребно.

Чрез сканиране на баркод, потребителите ще могат да получат съществена информация за виното. Това включва данни за винарския сектор, сорт грозде, 18-цифрен номер на митническа декларация в Китай, дати, на които бутилката е взета от склада и доставена в Шанхай, както и когато е бил доставен в DIG в града. Fu Yu, партньор във VeChain, коментира проекта:

Красотата на блокчейн е, че купувачите могат да видят информация за целия жизнен цикъл на бутилка вино от различни страни, включително лозя, логистика и търговци на дребно.

Когато става дума за висококачествени вина, стартовите планове планират да интегрират чип, наречен близо до полеви комуникации (NFC), близо до винтовата запушалка. 10 000 бутилки от вино, следени с блокчейн, са изпратени до DIG, като броят им се очаква да нарасне десетократно през 2019 г. VeChain се ангажира с преговори с италианска изба, за да използва блокчейн, за да установи опора в Китай. Същата оферта е направена и за винарските изби в Австралия и Южна Америка.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Крипто общността дарява близо $1 милион за дете преборило левкемия

Ден преди това в Twitter акаунта на "Dude’s Posting Their [Wins]“ беше публикуван видеоклип, в който детето е аплодирано, когато се връща в училище, след като е успяло да надвие коварното заболяване. ...
МАЙ. 15, 2021 15:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

18% от пълнолетното население на САЩ биха използвали крипто за пазаруване на дребно

Докладът също така подробно обяснява защо мащабното масово приемане на криптовалути за плащания все още е далеч от реалността.Интересът към криптовалутата като начин на плащане нарастваСъществуват мно...
МАЙ. 15, 2021 11:43 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Вековна банка започва да предлага попечителство на криптовалути

В изявление, публикувано в четвъртък, 103-годишната фирма казва, че си партнира с компанията за финансови технологии PolySign, за да предоставя крипто услуги за институционални клиенти.Партньорството ...
МАЙ. 15, 2021 10:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase отчита много силно представяне за Q1

Приходите за първото тримесечие на водещата американска крипто борса, Coinbase, се утроиха в сравнение от Q4 2020.Според документи, подадени до Комисията за ценни книжа и борси (SEC) в САЩ, Coinbase г...
МАЙ. 14, 2021 12:25 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света