НАЧАЛО Други

Блокчейн за музикален стартъп събира 5.5 милиона в ново финансиране

август 10, 2018 15:23 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Блокчейн за музикален стартъп събира 5.5 милиона в ново финансиране

Децентрализираният протокол за споделяне на музика Audius е събрал $5,5 милиона в серия А на финансиране, водена от General Catalyst и Lightspeed Capital, съобщиха от компанията.

Проектът се стреми да използва блокчейн платформа, за да помогне на артистите да контролират музиката, която споделят.

Докато дата на пускане все още не е ясна, платформата, собственост на музикант, ще позволи на артистите да публикуват работата си и да взаимодействат с фенове, за разлика от начина, по който работят някои платформи, като например SoundCloud. Въпреки това Audius ще осигури на изпълнителите по-голяма степен на контрол върху интелектуалната им собственост, отколкото съществуващите системи днес, твърдят издателите.

В стартъпа има консултанти, включително главният архитект на BitTorrent Грег Хазъл, съоснователят на Augur Джеръми Гарднър и музикантът 3LAU, сред други.

Присъединете се към нашата Telegram група

3LAU, който в края на годината ще ръководи, така наречения блокчейн музикален фестивал по-късно тази година, казвайки в изявление, че е важно изпълнителите да станат част от управлението на техните дистрибутори на съдържание.

Той каза:

Артистите се нуждаят от децентрализирани модели за споделяне на музика и дял в платформите, с които допринасят. Блокчейн позволява на Audius да прави това с токени и децентрализирано управление, основано на гласуването, за да могат артистите да разберат как платформата се развива. Това е елегантен модел и като такъв, аз като артист намирам за изключително привлекателен.

Платформата е замислена от музиканта Раниду Ланкадже и съоснователите му Ронийл Румбърг и Форест Браунинг, съобщава изданието. Също така участваха в инвестиционния кръг Kleiner Perkins, 122West, Ascolta Ventures и Pantera Capital.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец

Според данни от The Block, септември е петият пореден месец, през който обемите на обмен на фиатни валути намаляват.

октомври 3, 2022 19:44 1 мин. четене

Русия ще снабди Казахстан с електроенергия за копаене на крипто

Русия се готви да предостави на Казахстан допълнителна енергия, необходима за функционирането на ферми за добив на криптовалути в централноазиатската държава.

октомври 3, 2022 18:55 1 мин. четене

Credit Suisse на ръба на колапс – какво да следим?

През Q3 на 2022 г. акциите спаднаха поради инвазията в Украйна и повишаването на цените на енергията в Европа, и Обединеното кралство. 

октомври 3, 2022 15:26 1 мин. четене

Колко криптовалути държат банките по света?

Според последния доклад на Базелския комитет глобалната банкова експозиция към криптовалути възлиза на 0.01%, тъй като 19-те най-големи финансови институции притежават криптовалути на стойност 9.4 милиарда евро, което се равнява на 0.14% експозиция.

октомври 3, 2022 14:16 1 мин. четене