НАЧАЛО Други

Блокчейн за музикален стартъп събира 5.5 милиона в ново финансиране

АВГ. 10, 2018 15:23 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Блокчейн за музикален стартъп събира 5.5 милиона в ново финансиране

Децентрализираният протокол за споделяне на музика Audius е събрал $5,5 милиона в серия А на финансиране, водена от General Catalyst и Lightspeed Capital, съобщиха от компанията.

 


Проектът се стреми да използва блокчейн платформа, за да помогне на артистите да контролират музиката, която споделят.

Докато дата на пускане все още не е ясна, платформата, собственост на музикант, ще позволи на артистите да публикуват работата си и да взаимодействат с фенове, за разлика от начина, по който работят някои платформи, като например SoundCloud. Въпреки това Audius ще осигури на изпълнителите по-голяма степен на контрол върху интелектуалната им собственост, отколкото съществуващите системи днес, твърдят издателите.

В стартъпа има консултанти, включително главният архитект на BitTorrent Грег Хазъл, съоснователят на Augur Джеръми Гарднър и музикантът 3LAU, сред други.


Присъединете се към нашата Telegram група
3LAU, който в края на годината ще ръководи, така наречения блокчейн музикален фестивал по-късно тази година, казвайки в изявление, че е важно изпълнителите да станат част от управлението на техните дистрибутори на съдържание.

Той каза:
Артистите се нуждаят от децентрализирани модели за споделяне на музика и дял в платформите, с които допринасят. Блокчейн позволява на Audius да прави това с токени и децентрализирано управление, основано на гласуването, за да могат артистите да разберат как платформата се развива. Това е елегантен модел и като такъв, аз като артист намирам за изключително привлекателен.

Платформата е замислена от музиканта Раниду Ланкадже и съоснователите му Ронийл Румбърг и Форест Браунинг, съобщава изданието. Също така участваха в инвестиционния кръг Kleiner Perkins, 122West, Ascolta Ventures и Pantera Capital.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света