НАЧАЛО Други

Блокчейн за инспекция на месото във Великобритания

юли 4, 2018 12:36 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Блокчейн за инспекция на месото във Великобритания

Агенцията за хранителни стандарти на Обединеното кралство (FSA), контролираща безопасността, обяви в понеделник, че успешно е пуснала система за мониторинг на веригата за доставки, базирана на блокчейн.

Опитът проследява месо, произведено в неназована кланица за говеда, осигурява „по-голяма прозрачност“ по цялата верига на доставки, съобщава прессъобщението. Както кланицата, така и FSA проследяваха данните, предоставени в процеса.

Ръководителят на информационното управление на FSA, Сиан Томас, заяви в изявление, че неговата агенция смята, че „блокчейн технология може да добави реална стойност към част от хранителната промишленост“.

По-специално е била избрана кланица, защото нейната „работа изисква много инспекция и сортиране на резултатите“, каза той.

Той добави:

Нашият подход е да развием стандарти за данни с индустрията, които ще направят теоретична реалност и съм доволен, че сме успели да покажем, че блокчейн наистина работи в тази част от хранително-вкусовата промишленост. Мисля, че сега има големи възможности за индустрията и правителството да работят заедно, за да разширят и развият този подход.

След пилота ще бъдат тествани допълнителни програми, които да дадат на фермерите достъп до данни за техните животни през юли.

Въпреки че това проучване може да е било първият път, когато регулаторната агенция използва блокчейн за наблюдение на веригите за доставка на храни, различни търговци на дребно вече започнаха да експериментират с използването на случая. Walmart, JD.com, Alibaba, Cargill и CBH Group са само част от фирмите, които използват блокчейн за проследяване на хранителни продукти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

FTX е новия Lehman Brothers, твърди Джанет Йелън

Министърът на финансите Джанет Йелън сравни срива на FTX с този на Lehman Brothers.

декември 2, 2022 9:33 1 мин. четене

Binance значително разширява обхвата си с нова придобивка

Най-голямата криптоборса Binance планира да навлезе отново на японския пазар, придобивайки 100% дял в лицензиран доставчик на крипто услуги в страната.

декември 1, 2022 21:41 1 мин. четене

Тези два фактора могат да сринат криптовалутите, твърди Марк Юско

Известният мениджър на хедж фонд, Марк Юско изрази мнението си дали сривът на FTX ще ускори или забави мечия пазар. В неотдавнашен подкаст Юско насочи вниманието върху два ключови елемента на крипто сектора – Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) и Tether (USDT). 

декември 1, 2022 20:32 1 мин. четене

Ето какво доведе до сривът на FTX, според директора на BlackRock

По време на срещата Dealbook 2022 на New York Times, Лари Финк, главният изпълнителен директор на най-голямата компания за управление на активи в света BlackRock сподели, че според него причината за неуспеха на FTX е, че тя е създала свой собствен токен, който е централизиран и следователно противоречи на целия етос на криптовалутите.

декември 1, 2022 17:45 1 мин. четене