НАЧАЛО Други

Блокчейн за инспекция на месото във Великобритания

юли 4, 2018 12:36 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Блокчейн за инспекция на месото във Великобритания

Агенцията за хранителни стандарти на Обединеното кралство (FSA), контролираща безопасността, обяви в понеделник, че успешно е пуснала система за мониторинг на веригата за доставки, базирана на блокчейн.

Опитът проследява месо, произведено в неназована кланица за говеда, осигурява „по-голяма прозрачност“ по цялата верига на доставки, съобщава прессъобщението. Както кланицата, така и FSA проследяваха данните, предоставени в процеса.

Ръководителят на информационното управление на FSA, Сиан Томас, заяви в изявление, че неговата агенция смята, че „блокчейн технология може да добави реална стойност към част от хранителната промишленост“.

По-специално е била избрана кланица, защото нейната „работа изисква много инспекция и сортиране на резултатите“, каза той.

Той добави:

Нашият подход е да развием стандарти за данни с индустрията, които ще направят теоретична реалност и съм доволен, че сме успели да покажем, че блокчейн наистина работи в тази част от хранително-вкусовата промишленост. Мисля, че сега има големи възможности за индустрията и правителството да работят заедно, за да разширят и развият този подход.

След пилота ще бъдат тествани допълнителни програми, които да дадат на фермерите достъп до данни за техните животни през юли.

Въпреки че това проучване може да е било първият път, когато регулаторната агенция използва блокчейн за наблюдение на веригите за доставка на храни, различни търговци на дребно вече започнаха да експериментират с използването на случая. Walmart, JD.com, Alibaba, Cargill и CBH Group са само част от фирмите, които използват блокчейн за проследяване на хранителни продукти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Майкъл Бъри предупреждава, че предстои икономическа зима

Майкъл Бъри, инвеститорът предвидил ипотечната криза от 2008 г., продава почти всички активи от портфейла си, предупреждавайки за масивен срив на фондовия пазар. 

август 19, 2022 17:43 1 мин. четене

Украинският крипто фонд похарчи $54 милиона за военно снаражение

Един от военните фондове с нестопанска цел в Украйна е похарчил $54 милиона от даренията си в криптовалута за военно оборудване, докато страната навлиза в 25-ата си седмица от нахлуването на Русия.

август 19, 2022 15:16 1 мин. четене

Мартин Шкрели предполагаемо загубил $450,000 в крипто

Бившият хедж фонд мениджър Мартин Шкрели твърди, че масовият срив на неговата криптовалута, наречена Мартин Шкрели Ину (MSI), се дължи на хакерска атака, която е резултат от опит за изтегляне на порнографски файл.

август 18, 2022 21:05 1 мин. четене

Robinhood значително намали офертата си за придобиване на Ziglu

Robinhood понижи офертата си за придобиване на британската финтех компания Ziglu, като намали първоначално предложения размер на сделката от $170 милиона на $72.5 милиона на фона на бурните времена за крипто стартъпите.

август 18, 2022 19:22 1 мин. четене