НАЧАЛО Други

Блокчейн за инспекция на месото във Великобритания

ЮЛИ. 4, 2018 12:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Блокчейн за инспекция на месото във Великобритания

Агенцията за хранителни стандарти на Обединеното кралство (FSA), контролираща безопасността, обяви в понеделник, че успешно е пуснала система за мониторинг на веригата за доставки, базирана на блокчейн.


Опитът проследява месо, произведено в неназована кланица за говеда, осигурява "по-голяма прозрачност" по цялата верига на доставки, съобщава прессъобщението. Както кланицата, така и FSA проследяваха данните, предоставени в процеса.

Ръководителят на информационното управление на FSA, Сиан Томас, заяви в изявление, че неговата агенция смята, че "блокчейн технология може да добави реална стойност към част от хранителната промишленост".

По-специално е била избрана кланица, защото нейната "работа изисква много инспекция и сортиране на резултатите", каза той.

Той добави:

Нашият подход е да развием стандарти за данни с индустрията, които ще направят теоретична реалност и съм доволен, че сме успели да покажем, че блокчейн наистина работи в тази част от хранително-вкусовата промишленост. Мисля, че сега има големи възможности за индустрията и правителството да работят заедно, за да разширят и развият този подход.

След пилота ще бъдат тествани допълнителни програми, които да дадат на фермерите достъп до данни за техните животни през юли.

Въпреки че това проучване може да е било първият път, когато регулаторната агенция използва блокчейн за наблюдение на веригите за доставка на храни, различни търговци на дребно вече започнаха да експериментират с използването на случая. Walmart, JD.com, Alibaba, Cargill и CBH Group са само част от фирмите, които използват блокчейн за проследяване на хранителни продукти.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Stanley стартира специализиран екип за изследване на криптовалути

"Стартирането на този екип е в знак на признание за нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи на световните пазари", казаха от банката.Morgan Stanley създава нов изследователски е...
СЕП. 20, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).Договорът влезе в с...
СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

“Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в по...
СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света