НАЧАЛО Други

Блокчейн за гласуване в Южна Корея

ноември 29, 2018 13:11 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Блокчейн за гласуване в Южна Корея

Новината бе съобщена от ZDNet. Министерство на науката и информационните и комуникационните технологии на Южна Корея обяви плановете си да разработи система за гласуване, основана на блокчейн.

Проектът е резултат от сътрудничеството между Националната избирателна комисия (NEC) и Министерството на науката и информационните технологии.

Това не е първият път, когато NEC участва в системите за цифрово гласуване. През 2013 г. създадоха онлайн система за гласуване, наречена K-гласуване. Въпреки че К-гласуването е използвано от 5.64 милиона души, няма достатъчно доверие в системата поради потенциални проблеми със сигурността.

Според южнокорейското правителство новата система ще донесе по-голяма прозрачност и сигурност на процеса на гласуване. Ще има механизми за удостоверяване на потребителите и гласовете ще бъдат записани в главната книга, което ще позволи на гласоподавателите да следят резултатите от гласуването, докато се случват. Гласуването ще се извършва изключително чрез смартфони или компютри.

Системата ще бъде използвана за събиране на отзиви за проучвания, осъществени от Blockchain Society от Сеулския национален университет и от Агенцията за Интернет и сигурност в Корея.

След края на изпитанията NEC ще реши дали системата е готова да бъде използвана по-широко. NEC планира също така да подобри системата на гласовете, като включи „изкуствен интелект, големи данни и технология на IoT“.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

CBDC са „комунизъм в най-чистата му форма“, твърди Робърт Кийосаки

Все повече държави и банки по света обмислят идеята за въвеждане на дигитални валути на централните банки (CBDC).

август 12, 2022 9:45 1 мин. четене

dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash

Протоколът за деривати dYdX потвърди в четвъртък сутринта, че е блокирал потребителски акаунти, които преди това са взаимодействали с Tornado Cash, в съответствие с новите санкции на САЩ.

август 11, 2022 19:00 1 мин. четене

Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

август 11, 2022 15:38 1 мин. четене

Крипто казиното Winz.io пусна собствена ротативка

Winz.io пуска собствена ротативка – Winz to the Moon.

август 11, 2022 13:21 1 мин. четене