НАЧАЛО Други

Блокчейн за гласуване в Южна Корея

НОЕ. 29, 2018 13:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Блокчейн за гласуване в Южна Корея

Новината бе съобщена от ZDNet. Министерство на науката и информационните и комуникационните технологии на Южна Корея обяви плановете си да разработи система за гласуване, основана на блокчейн.


Проектът е резултат от сътрудничеството между Националната избирателна комисия (NEC) и Министерството на науката и информационните технологии.


Това не е първият път, когато NEC участва в системите за цифрово гласуване. През 2013 г. създадоха онлайн система за гласуване, наречена K-гласуване. Въпреки че К-гласуването е използвано от 5.64 милиона души, няма достатъчно доверие в системата поради потенциални проблеми със сигурността.

Според южнокорейското правителство новата система ще донесе по-голяма прозрачност и сигурност на процеса на гласуване. Ще има механизми за удостоверяване на потребителите и гласовете ще бъдат записани в главната книга, което ще позволи на гласоподавателите да следят резултатите от гласуването, докато се случват. Гласуването ще се извършва изключително чрез смартфони или компютри.

Системата ще бъде използвана за събиране на отзиви за проучвания, осъществени от Blockchain Society от Сеулския национален университет и от Агенцията за Интернет и сигурност в Корея.

След края на изпитанията NEC ще реши дали системата е готова да бъде използвана по-широко. NEC планира също така да подобри системата на гласовете, като включи "изкуствен интелект, големи данни и технология на IoT".

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света