НАЧАЛО Други

Блокчейн ще създаде работни места в банковия сектор

ЮЛИ. 10, 2018 15:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Блокчейн ще създаде работни места в банковия сектор

Бързото дигитализиране в банковия сектор, както и приемането на блокчейн технологията от някои от тези финансови ситуации, ще създадат хиляди работни места, тъй като индустрията продължава да търси хора.

Асоциацията на банкерите на Филипините (BAP) отхвърли опасенията, че бързото дигитализиране и приемане на блокчейн представляват заплаха за създаването на работни места и отбеляза, че технологията действително ще създаде още работни места.


Това беше уверението, направено от Асоциацията на банкерите на Филипините (БАП), според която повече от 12,000 банкови офиси в цялата страна продължават да предоставят възможности на кандидати.

"Банковите служители са жизненоважни при осигуряването на качествено обслужване. С усилията на банките във финансовото присъствие можем да очакваме повече отваряне на банкови клонове и наемане на работа, за да се справим с нарастващото търсене на банкови и финансови услуги в цялата страна ", каза изпълнителният директор на BAP Бенджамин Кастило.

Тенденцията за наемане не важи само за позициите свързани с обслужване на клиентите. В предишно интервю с "Cryptovest" президентът на Юнионбанк на Филипините Едуин Баутиста заяви, че банката ще наеме близо 20,000 програмисти през следващите една или две години, за да запълни позициите за блокчейн програма за развитие на банката.

UnionBank е една от малкото банки във Филипините, която агресивно настоява за масово приемане на блокчейн за бъдещото й развитие.

Кастило обелкчи страховете, че бързото дигитализиране в банковия сектор на страната създава заплаха за създаването на работни места, като отбеляза, че има клиенти, които предпочитат да извършват транзакции онлайн, както такива, които прредпочитат да ги извършват на живо.

Противно на това, което се очаква, банковата индустрия няма да съкрати работниците само защото сме влезли в цифровата ера. Банките трябва да се погрижат за различните искания, ние диверсифицираме.

Той призна, че нововъзникващите технологии са от решаващо значение за банковия сектор и продължителното му предоставяне на ефективни финансови услуги на своите клиенти.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света