НАЧАЛО Други

Блокчейн ще създаде работни места в банковия сектор

ЮЛИ. 10, 2018 15:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Блокчейн ще създаде работни места в банковия сектор

Бързото дигитализиране в банковия сектор, както и приемането на блокчейн технологията от някои от тези финансови ситуации, ще създадат хиляди работни места, тъй като индустрията продължава да търси хора.

 

Асоциацията на банкерите на Филипините (BAP) отхвърли опасенията, че бързото дигитализиране и приемане на блокчейн представляват заплаха за създаването на работни места и отбеляза, че технологията действително ще създаде още работни места.


Това беше уверението, направено от Асоциацията на банкерите на Филипините (БАП), според която повече от 12,000 банкови офиси в цялата страна продължават да предоставят възможности на кандидати.

"Банковите служители са жизненоважни при осигуряването на качествено обслужване. С усилията на банките във финансовото присъствие можем да очакваме повече отваряне на банкови клонове и наемане на работа, за да се справим с нарастващото търсене на банкови и финансови услуги в цялата страна ", каза изпълнителният директор на BAP Бенджамин Кастило.

Тенденцията за наемане не важи само за позициите свързани с обслужване на клиентите. В предишно интервю с "Cryptovest" президентът на Юнионбанк на Филипините Едуин Баутиста заяви, че банката ще наеме близо 20,000 програмисти през следващите една или две години, за да запълни позициите за блокчейн програма за развитие на банката.

UnionBank е една от малкото банки във Филипините, която агресивно настоява за масово приемане на блокчейн за бъдещото й развитие.

Кастило обелкчи страховете, че бързото дигитализиране в банковия сектор на страната създава заплаха за създаването на работни места, като отбеляза, че има клиенти, които предпочитат да извършват транзакции онлайн, както такива, които прредпочитат да ги извършват на живо.

Противно на това, което се очаква, банковата индустрия няма да съкрати работниците само защото сме влезли в цифровата ера. Банките трябва да се погрижат за различните искания, ние диверсифицираме.

Той призна, че нововъзникващите технологии са от решаващо значение за банковия сектор и продължителното му предоставяне на ефективни финансови услуги на своите клиенти.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съобщава се, че HSBC забранява на клиентите да купуват акции на Coinbase

Твърди се, че HSBC забранява на клиентите си да купуват акции на Coinbase, тъй като се придържа към политика за избягване на крипто валути.Новината идва след доклад, който циркулира по-рано тази седми...
АПР. 19, 2021 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света