НАЧАЛО Други

Блокчейн ще създаде работни места в банковия сектор

ЮЛИ. 10, 2018 15:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Блокчейн ще създаде работни места в банковия сектор

Бързото дигитализиране в банковия сектор, както и приемането на блокчейн технологията от някои от тези финансови ситуации, ще създадат хиляди работни места, тъй като индустрията продължава да търси хора.

 

Асоциацията на банкерите на Филипините (BAP) отхвърли опасенията, че бързото дигитализиране и приемане на блокчейн представляват заплаха за създаването на работни места и отбеляза, че технологията действително ще създаде още работни места.


Това беше уверението, направено от Асоциацията на банкерите на Филипините (БАП), според която повече от 12,000 банкови офиси в цялата страна продължават да предоставят възможности на кандидати.

"Банковите служители са жизненоважни при осигуряването на качествено обслужване. С усилията на банките във финансовото присъствие можем да очакваме повече отваряне на банкови клонове и наемане на работа, за да се справим с нарастващото търсене на банкови и финансови услуги в цялата страна ", каза изпълнителният директор на BAP Бенджамин Кастило.

Тенденцията за наемане не важи само за позициите свързани с обслужване на клиентите. В предишно интервю с "Cryptovest" президентът на Юнионбанк на Филипините Едуин Баутиста заяви, че банката ще наеме близо 20,000 програмисти през следващите една или две години, за да запълни позициите за блокчейн програма за развитие на банката.

UnionBank е една от малкото банки във Филипините, която агресивно настоява за масово приемане на блокчейн за бъдещото й развитие.

Кастило обелкчи страховете, че бързото дигитализиране в банковия сектор на страната създава заплаха за създаването на работни места, като отбеляза, че има клиенти, които предпочитат да извършват транзакции онлайн, както такива, които прредпочитат да ги извършват на живо.

Противно на това, което се очаква, банковата индустрия няма да съкрати работниците само защото сме влезли в цифровата ера. Банките трябва да се погрижат за различните искания, ние диверсифицираме.

Той призна, че нововъзникващите технологии са от решаващо значение за банковия сектор и продължителното му предоставяне на ефективни финансови услуги на своите клиенти.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Curve Finance ще разпредели $3 милиона от такси на потребителите

През май 2020 г. Curve разкри, че ще децентрализира своята платформа. Управлението беше посредством нейния токен за управление, CRV. Компанията ще доставя токени на потребителите въз основа на това ко...
НОЕ. 30, 2020 19:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивш ръководител в LVMH се присъединява към Ledger

LVMH е създадена през 1987 г. от сливането на къщата на висшата мода Louis Vuitton и Moët Hennessy, която пък се формира от сливането на производителя на шампанско Moët & Chandon и производителя н...
НОЕ. 30, 2020 17:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Производителят на копачки Canaan отчита $12 милиона в загуби за Q3

Компанията публикува неодитиран финансов отчет на 30-ти ноември. Canaan реализира $24 милиона нетни приходи през третото тримесечие на тази година, което представлява спад от 75,7% в сравнение със $10...
ДЕК. 1, 2020 09:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Извънредно: Ripple продават част от дяла си в MoneyGram

Ripple са настроени да продават част от участието си в MoneyGramСпоред доклад на The Block, публикуван на 28-ми ноември, Ripple е готов да продаде една трета от дела си в MoneyGram. Трябва да се отбел...
НОЕ. 30, 2020 16:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света