НАЧАЛО Други

Блокчейн е сред целите на инвестиционните планове на Южна Корея за 2019 г

август 13, 2018 22:14 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Блокчейн е сред целите на инвестиционните планове на Южна Корея за 2019 г

Южна Корея обяви, че ще "подхранва" осем сектора на местната икономика, включително блокчейн, като инвестира около $4,4 милиарда през следващата година, съобщава местният медиен център Yonhap в понеделник, 13-ти август.

Според резултатите от срещата на финансовото министерство на страната, правителството избра да увеличи размера на разходите, изразходвани за области като блокчейн, големите данни и изкуствения интелект (AI) с 65% от оценките за 2018 г.

„Мерките ще спомогнат за улесняването на икономиката на платформата, което от своя страна ще спомогне за ускоряване на иновационния растеж“, се казва в изявлението на министерството.

През следващите пет години тази цифра може да нарасне до 2 пъти, добави финансовият министър Ким Донг-юн.

Като добави към средносрочните си планове, министерството на финансите също така разкри, че ще „подхранва“ 10 000 специалисти в същите сектори през 2023 г. на стойност около $53 милиона.

Подкрепата на блокчейн технологията не е нищо ново за Южна Корея, тъй като Сеул има все по-нарастващ интерес към осигуряването на своето място на върха на иновациите в световен мащаб.

През септември ще се проведе специална схема за обучение на младежи, спонсорирана от Министерството на науката и информационните технологии на страната, съсредоточена върху блокчейн, AI и други области, като средство за облекчаване на младежката безработица и за намиране на обещаващите кандидати правите позиции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Робърт Кийосаки: Доларът ще се срине до януари 2023 г.

След повишаването на лихвените проценти от страна на Федералния резерв до исторически нива доларът (USD) реагира положително.

октомври 2, 2022 18:20 1 мин. четене

MetaMask пуска ново децентрализирано приложение

Както бе обявено от популярният крипто портфейл MetaMask в блог публикация, новото децентрализирано приложение (dApp) помага на потребителите да наблюдават както портфолиата си с криптовалути, така и тези с NFT.

октомври 2, 2022 15:06 1 мин. четене

Facebook и Instagram добавят нови NFT функции

Meta обяви актуализация на функиите си за незаменяеми токени. Платформите Facebook и Instagram ще позволят на базираните в САЩ потребители да свързват своите портфейли и да споделят собствените си NFT с приятели и последователи.

октомври 1, 2022 20:37 1 мин. четене

Още една компания застава на страната на Ripple

Компанията за чартърни полети с частни самолети TapJets се присъедини към I-Remit в опита си да помогне на Ripple.

октомври 1, 2022 19:42 1 мин. четене