НАЧАЛО Финтех

Блокчейн стартъпът XREX получава $17 милиона, за да ускори трансграничната търговия

АВГ. 24, 2021 11:32 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Блокчейн стартъпът XREX получава $17 милиона, за да ускори трансграничната търговия

Блокчейн стартъпът XREX има за цел да помогне на трансграничните предприятия на развиващите се пазари да извършват по-бързи транзакции с продукти като услуги за ескроу на плащания и платформа за обмен на крипто към фиат.

Компанията със седалище в Тайпе обяви днес, че е събрала $17 милиона за финансиране преди Серия А, ръководено от CDIB Capital Group.


Кръгът включваше и участие от SBI Investment (дъщерно дружество на SBI Holdings), Global Founders Capital, ThreeD Capital, E.Sun Venture Capital, Systex Corporation, MetaPlanet Holdings, AppWorks, BlackMarble, New Economy Ventures и Seraph Group. Последното финансиране на XREX беше кръг от $7 милиона през 2019 г.


Част от новия кръг ще се използва за кандидатстване за финансови лицензи в Сингапур, Хонконг и Южна Африка и ще си партнира с банки и финансови институции.


Ние специално искахме да изградим таблица за ограничаване на нормативните изисквания”, каза съоснователят и главен изпълнителен директор на XREX Уейн Хуанг пред TechCrunch.


“Наистина е трудно за стартъп като нас да събере от банки и публични компании, но както виждате, този кръг умишлено го направихме и успяхме.”


Хуанг продаде предишния си стартъп – SaaS анти-малуер разработчика Armorize Technologies на Proofpoint през 2013 г. Armorize анализира изходния код, за да открие уязвимости, а много от клиентите му бяха разработчици в Бангалор и Ченай, така че Хуан прекара много време в пътуване дотам.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Тези четири криптовалути 'изяждат' капитализацията на Етериум

Сблъскахме се с всякакви проблеми с трансграничните парични преводи.”, каза Хуанг.

Израствайки в САЩ и след това в Тайван, ние не бяхме изложени на тези проблеми. Това засади семе и след това, когато Сатоши [Накамото] публикува бялата книга за Биткойн, разбира се, това беше голямо нещо за всички експерти по киберсигурност.


Той започна да мисли как блокчейнът може да подкрепи финансовото включване в развиващите се пазари като Индия. Идеята бе осъществена, когато Хуан се обедини със съоснователя на XREX Уинстън Сяо, основател на BTCEx-TW, една от първите тайвански криптоборси.


Сяо е израстнал в Индия и основава Verico International, изнасяйки произведени от Тайван полупроводници и електроника за други страни, така че той също е запознат с проблемите на трансграничната търговия.


XREX Crypto Services предоставя на търговците, особено тези в страни с ниска ликвидност в щатски долари, инструменти за провеждане на търговия с цифрови фиатни валути.


За да използват платформата, търговците и техните клиенти се регистрират за портфейла на XREX, който включва търговска услуга за ескроу, наречена Bitcheck. Хуан каза, че е подобно на това да има резервен акредитив от търговска банка, защото купувачите могат да го използват, за да гарантират, че ще могат да извършват плащания. Bitcheck използва цифрови валути като USDT и USDC, стабилни монети, които са обвързани с щатския долар.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Дигиталната валута на Южна Корея ще бъде интегрирана в смартфоните на Samsung

Търговците плащат стабилни монети на доставчиците и XREX слага средствата в ескроу, докато доставчикът не представи доказателство за изпращане. След това се прехвърля плащането. Крипто-фиатният обмен на XREX позволява на потребителите да конвертират USDT и USDC в щатски долари, които също могат да теглят и депозират през платформата.


Част от финансирането на XREX ще бъде използвано за разширяване на платформата за фиатни валути, въпреки че Хуанг добави, че не планира да добавя твърде много криптовалути “тъй като не сме създадени за търговци на криптовалути, ние сме създадени за бизнеса и марката наистина има значение за тях.


Част от финансирането на XREX ще бъде използвано за разширяване на неговите функции за сигурност и съответствие, включително публичните профили, които са задължителни за клиентите, и индекса на репутацията на потребителите, за да се увеличи прозрачността.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Франция със сериозни планове за CBDC

Над 500 институции във Франция са участвали в 10-месечен експеримент за тестване на CBDC, издаденa от Banque de France за сделки с държавни облигации, съобщи The Financial Times на 19-ти октомври.Проц...
ОКТ. 20, 2021 10:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

TradingView набира $298 милиона при оценка от $3 милиарда

Набирането оценява TradingView на $3 милиарда. Базираната в Лондон компания е събрала малко над $40 милиона преди най-новата си капиталова инжекция, като последното ѝ набиране беше през май 2018 г.Ста...
ОКТ. 17, 2021 10:47 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

България е лидер в плащането с криптовалути

Това се вижда от доклад на Skrill, компания за дигитални плащания, която е част от Paysafe.38% от респондентите на проучване заявиха, че са инвестирали или купили криптовалута, а 84% са казали, че са ...
ОКТ. 13, 2021 16:13 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

MoneyGram ще си партнира с най-големия конкурент на Ripple

Партньорството ще позволи на MoneyGram да използва USDC на Circle за уреждане на плащания и конвертиране на изплащания в местната валута на потребителя. Мрежата на MoneyGram ще бъде интегрирана с блок...
ОКТ. 7, 2021 13:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света