НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Blockstream пуска P2P Биткойн деривати

АПР. 21, 2019 11:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Blockstream пуска P2P Биткойн деривати

Blockstream обяви успеха на транзакция “без доверие” на форуърден договор за Биткойн с Crypto Garage.


Разработчикът казва, че развитието бележи важен момент в актуализирането на децентрализираната инфраструктура за търговия и сетълмент за дериватите на BTC.

В блог публикация, направена от Blockstream на 19-ти април, 2019 г., компанията заяви, че успешно е осъществила “пийр-ту-пийр” (P2P) Биткойн форуърден договор с Crypto Garage.

Форуърдни договори (форуърди) са частни споразумения между две лица - купувач и продавач, които позволяват покупка и продажба на актив въз основа на договорена бъдеща цена. За разлика от фючърсните договори не се изисква посредник от трета страна.

Двете страни започват търговията във вторник (9-ти април 2019 г.), като всеки участник декларира обезпечение по 0.16 BTC. Въз основа на условията на договора, които предвиждат сетълмент в рамките на час след полунощ на 16-ти април, двете страни сключват договора на цена от 5,032 долара.

Тестовият договор използваше цената, показана на Cryptocurrency Data Feed. Blockstream заяви, че е спечелил около $ 230 от шорт на BTC.

Успехът на тази транзакция показва възможността за създаване на платформа за търговия с деривати на Биткойн. В момента, търговията с BTC фючърси се осъществява на централизирани платформи като BitMEX и CME.

Някои онлайн коментатори обаче критикуваха “без доверие” етикета, поставен върху продукта от Blockstream. Това се дължи на факта, че форуърдите се основават на използването на “надежден ценови канал”.


Според публикацията в блога, сетълмента на BTC форуърдния договор се проведе на блокчейна на Биткойн. Компанията spodeli, че има планове да се премести процесът на сетълмент извън веригата, чрез неговата Liquid Network.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Колко още може да падне Биткойн (BTC)?

В ново интервю Олдън казва, че е по-малко вероятно Биткойн да има екстремни колебания в цените сега, когато пазарът зрее.“Бих бил малко изненадан да видя стойности под $20,000. Все пак не го изключвам...
ЯНУ. 28, 2022 15:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто анализатор разглежда перспективите на пазара

Бенет казва на своите 97,800 последователи в Twitter, че бичият пазар на крипто все още е непокътнат, но корекцията нагоре може да бъде след месеци.“Не мисля, че крипто бичият пазар е приключил.Пазари...
ЯНУ. 28, 2022 11:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн спадна и какво трябва да следим - Fidelity

В дискусия със своите 86,700 последователи в Twitter, Тимер казва, че е изненадан да види, че Биткойн не задържа линията на $40,000, след като продължително спада от рекордния си връх за ноември над $...
ЯНУ. 27, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар на Биткойн не е приключил, твърди крипто ветеран

В нова стратегическа сесия Вейс обяснява на своите 119,000 абонати в YouTube, че все още има възходящи виждания за ценовото движение на Биткойн и че BTC все още не е навлезнал в меча територия.“Вярвам...
ЯНУ. 26, 2022 21:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света