НАЧАЛО Крипто Крими

BlockFi потвърдиха за неразрешен достъп до клиентски данни

март 20, 2022 13:53 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
BlockFi потвърдиха за неразрешен достъп до клиентски данни

Базираната в Ню Джърси крипто финансова институция BlockFi потвърди пробив на данните при един от своите доставчици, Hubspot.

Проактивното предупреждение на BlockFi за нарушението има за цел да възпре намеренията на злонамерени участници при пренасочване на потребителските данни за измамни дейности.

Според съобщението, хакерите са получили достъп до клиентските данни на BlockFi в петък, 18-ти март, които са били съхранявани на платформата на Hubspot.

Hubspot потвърди, че неоторизирана трета страна е получила достъп до определени клиентски данни на BlockFi, поместени на тяхната платформа.

Като доставчик на трета страна за BlockFi, Hubspot съхранява потребителски данни като имена, имейл адреси и телефонни номера. В миналото злонамерени участници са използвали такава информация за извършване на фишинг атаки и получаване на достъп до акаунти чрез предоставени от потребителя пароли.

Към момента на писане BlockFi подкрепя разследването на Hubspot, за да получи яснота относно цялостното въздействие на пробива на данните. Въпреки че точните подробности за изтеклите данни тепърва ще бъдат идентифицирани и разкрити, BlockFi успокои потребителите, като подчерта, че личните данни – включително пароли, лични документи издадени от правителството и социалноосигурителни номера – „никога не са били съхранявани в Hubspot„.

В допълнение, BlockFi също потвърди, че вътрешната система и средствата на клиента не са били достъпни и че пробива остава ограничен до доставчика Hubspot.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Биткойн (BTC) е позициониран за голям пробив, твърди анализатор

Освен това компанията препоръча четири метода, за да помогне на потребителите да защитят онлайн присъствието си от злонамерени участници – ‘добра хигиена‘ на паролата, двуфакторно удостоверяване (2FA), разрешени доверени приложения и бдителност срещу измамници.

В крайна сметка BlockFi призна, че времето е от съществено значение и ускоряват разследванията си, за да идентифицират степента на нарушението:

Допълнителна информация ще бъде изпратена по имейл на всички засегнати клиенти през следващите дни.

Инвеститорите се съветват да внимават с всяка комуникация на компанията, особено когато изискват спешност при заявяване/промяна на лични данни, включително пароли и адреси на портфейли.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Крипто проект отмъкна $3.5 милиона от поддръжниците си

Новостартиралият Web3 проект Dragoma изглежда е бил обект на ‘rug-pull’ на приблизителна стойност $3.5 милиона, според данни на PeckShield.

август 8, 2022 14:57 1 мин. четене

Гърция екстрадира руснака Александър Виник към САЩ

В четвъртък Гърция екстрадира прословут руски перач на пари в Съединените щати, където той е обвинен в ръководенето на борса за криптовалути на стойност милиарди долари, за която се твърди, че е печелила от различни хакерски схеми и изнудване.

август 7, 2022 20:52 1 мин. четене

Директорът на Voyager продавал акции за милиони малко преди фалита

Появиха се нови подробности относно търговията с вътрешна информация в платформата за кредитиране на криптовалути Voyager Digital месеци преди неотдавнашното обявяване в несъстоятелност, в резултат на което потребителите загубиха инвестициите си.

август 4, 2022 10:39 1 мин. четене

Разследват крипто борсата WazirX за предполагаемо пране на пари

На 2 август индийското министерство на финансите потвърди, че криптоборсата WazirX се разследва за пране на пари и нарушаване на валутните правила в два случая.

август 3, 2022 15:11 1 мин. четене