НАЧАЛО Биткойн

Близо 30% от Биткойн копачите в мрежата могат да се ‘пенсионират’

13.05.2020 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Близо 30% от Биткойн копачите в мрежата могат да се ‘пенсионират’

Според неотдавнашен доклад (2-ри май) от Алехандро Де Ла Торе, около 30% от миньорите в Биткойн мрежата може да бъдат принудени да се пенсионират след вече завършения трети халвинг на Биткойн.

Алехандро Де Ла Торе е вицепрезидентът на Poolin, един от най-големите минни пулове в мрежата.

Наблюдението на Де Ла Торе е, че значителна част от миньорите в басейна Poolin използват хардуер, чрез който едвам са правили печалби преди. С намаляването на блок възнаграждението наполовина, по-малко ефективните миньори естествено се изтласкват от екосистемата след всеки халвинг.

Докладът включва разбивка на най-ниския квартил от миньори в мрежата на Poolin. Това включва миньори, отговорни за между 0-25 терахeша в секунда. Пълните 37% от миньорите в този квинтил (или почти 10% като цяло) са използвали машини, обработващи между 6 и 14 терахеша / секунда.

За да илюстрират колко остарели са те, най-новите машини могат да пуснат 100 терахеша / секунда. Проектирайки характеристиките на миньорите в басейна на Poolin в цяла предполагаема Биткойн мрежа, Де Ла Торе изчислява, че цели 30% от Биткойн мрежата преди халвинга е работила на машини под 25 терахеша в секунда и че те вероятно ще бъдат твърде неефективни, за да се конкурирате сега.

Според данни на BitInfoCharts, хеширащата мощност в Биткойн мрежата непрекъснато се увеличава от средата на март към най-високата си регистрирана стойност от 123 еквихеша / секунда преди халвинга. Все още няма ясен признак за падане от това високо ниво, регистрирано преди халвинг събитието.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените на различните активи, включително и на Биткойн. Когато предлагането превишава търсенето, цените са склонни да намаляват, докато когато търсенето превишава предлагането, цените обикновено се повишават.

22.05.2024 19:30 3 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Биткойн ще продължи да се търгува близо до предишния си връх за сметка на алткойните

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен прогнозира, че Биткойн (BTC) ще продължи да се търгува близо до рекордните си стойности, което до голяма степен се дължи на преместването на средства от алткойни към BTC.

22.05.2024 13:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.