НАЧАЛО Биткойн

Близо 30% от Биткойн копачите в мрежата могат да се ‘пенсионират’

май 13, 2020 16:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Близо 30% от Биткойн копачите в мрежата могат да се ‘пенсионират’

Според неотдавнашен доклад (2-ри май) от Алехандро Де Ла Торе, около 30% от миньорите в Биткойн мрежата може да бъдат принудени да се пенсионират след вече завършения трети халвинг на Биткойн.

Алехандро Де Ла Торе е вицепрезидентът на Poolin, един от най-големите минни пулове в мрежата.

Наблюдението на Де Ла Торе е, че значителна част от миньорите в басейна Poolin използват хардуер, чрез който едвам са правили печалби преди. С намаляването на блок възнаграждението наполовина, по-малко ефективните миньори естествено се изтласкват от екосистемата след всеки халвинг.

Докладът включва разбивка на най-ниския квартил от миньори в мрежата на Poolin. Това включва миньори, отговорни за между 0-25 терахeша в секунда. Пълните 37% от миньорите в този квинтил (или почти 10% като цяло) са използвали машини, обработващи между 6 и 14 терахеша / секунда.

За да илюстрират колко остарели са те, най-новите машини могат да пуснат 100 терахеша / секунда. Проектирайки характеристиките на миньорите в басейна на Poolin в цяла предполагаема Биткойн мрежа, Де Ла Торе изчислява, че цели 30% от Биткойн мрежата преди халвинга е работила на машини под 25 терахеша в секунда и че те вероятно ще бъдат твърде неефективни, за да се конкурирате сега.

Според данни на BitInfoCharts, хеширащата мощност в Биткойн мрежата непрекъснато се увеличава от средата на март към най-високата си регистрирана стойност от 123 еквихеша / секунда преди халвинга. Все още няма ясен признак за падане от това високо ниво, регистрирано преди халвинг събитието.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Русия засилва натиска си в копаенето на криптовалути

Докато инвеститорите скърбят за загубата от инвестираните от тях средства, миньорите на Биткойн (BTC) се борят да оцелеят. В резултат на това цената на BTC продължи да пада дори при нарастващите разходи за електроенергия, използвана за добив на актива. Въпреки това много миньори от Русия имат желание да придобият съоръжения за добив.

декември 4, 2022 22:05 1 мин. четене

Очакванията за цената на Биткойн (BTC) са все по-ниски

Неотдавнашно проучване показва, че общественото възприятие за бъдещата стойност на Биткойн е по-песимистично след срива на FTX.

декември 4, 2022 21:11 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

„Купувайте Биткойн“, препоръчва изследовател от Харвард на централните банки

Изследовател по икономика от Харвард публикува нов работен документ, в който препоръчва на централните банки по света да започнат да купуват Биткойн.

декември 4, 2022 10:05 1 мин. четене