НАЧАЛО Финтех

България проучва възможности за крипто плащания

ЯНУ. 24, 2022 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 България проучва възможности за крипто плащания

Българският финансов министър Асен Василев каза в интервю за Bloomberg, че правителството проучва възможности за механизъм за крипто плащане в краткосрочен и средносрочен план.

Василев заяви, че продължават разговорите с играчите на крипто индустрията, както и с централната банка. Министърът, който отказа да даде повече подробности, затвори вратата за възможността страната да се превърне в център за копаене на криптовалута.


Смята се, че България, която е член на Европейския съюз, контролира над 200,000 BTC на стойност $6 милиарда днес.


През май 2017 г. българските служители на реда конфискуваха над 200,000 BTC след операция срещу организирана престъпна група. Какво е направила държавата с тези иззети BTC и дали са ги продали или не, остава неясно оттогава.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Майкъл Новограц предложи облог за $1 милион на Биткойн критика Питър Шиф


Като член на Европейският съюз, България е една от 8-те дъжави, които все още не са приели еврото и не биха имали ползва от това да интегрират дигитално евро.


През юни 2021г., правителството на България и представители на БНБ обявиха, че възнамеряват да приемат еврото през 2024 г. Президентътна Европейската централна банка (ЕЦБ), Кристин Лагард, каза през март, че дигиталната валута може да не бъде представена преди 2025 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (8)
Gosho ЯНУ. 26, 2022 Ако питате ОББ, всеки, който е свързан пряко или косвено с криптовалути, пере пари. В БНБ също работят олигофрени, които са далеч от тази материя. Kriptofen ЯНУ. 27, 2022 Напълно съм съгласен !! Просто сме назад едни 15-20 години и още сме с мисленето квадратно от строя !! Рангел ЯНУ. 28, 2022 Назад са банките, защото не им изнася. Много от хората хич не са назад и това е по важното! Емил ЯНУ. 31, 2022 Аз възможностите съм ги проучил и си се разплащам с крипто. Те нека си проучват.
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Какво правят китовете, за да трупат приходи дори по време на висока волатилност?

Тъй като тези потребители имат повече ликвидност за разпространение, те са по-нетърпеливи да се възползват от yield-farming с нисък риск. Тези опции обаче са достъпни за всеки, независимо колко крипто...
МАЙ. 16, 2022 20:43 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Goldman Sachs разкриха 40% ръст на експозицията към крипто от институционални инвеститори

От анкетираните клиенти на Goldman 51% посочиха, че са били изложени към крипто, спрямо 40% миналата година. 60% от 172 анкетирани клиенти отговориха, че очакват да увеличат своята експозиция към диги...
МАЙ. 4, 2022 07:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ще продължи ли Европа да бъде водеща в разработването на Web3?

Масовият приток на финансиране към базирани в Европа Web3 стартъпи също е основен фактор за това доминиране според европейската фирма за рисков капитал Rockaway Blockchain Fund в последните изявления ...
МАЙ. 2, 2022 16:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съоснователят на Plaid разкрива нова финтех банка

Хокей напусна ролята си на CTO в Plaid през 2019 г. и прекара последните три години като главен изпълнителен директор със съпругата си Ани, изграждайки национално чартираната “инфраструктурна банка” C...
АПР. 30, 2022 17:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света